Vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir alan oluşturuyoruz

Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarça Deresi’nin Fatih Camii ile Çorlu Deresi’nin arasında kalan kısmında derenin her iki etrafında kalan 33 bin 640 metrekarelik yeşil alan düzenlenerek, modern bir yaşam alanı haline getiriliyor

Vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir alan oluşturuyoruz
07 Ağustos 2018 Salı 14:28

Pınarça Deresi’nin Fatih Camii ile Çorlu Deresi arasında kalan 33 bin 640 metrekarelik alanda Çerkezköy Belediyesi tarafından park ve yeşil alan düzenleme çalışmasının başladığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pınarça Deremizin Fatih Camii ile Çorlu Deresi arasında kalan kısmının her iki etrafında bulunan 33 bin 640 metrekarelik yeşil alanda yürüyüş yolları, bisiklet yolları, spor sahaları, koşu yolları, sokak oyun alanları, çocuk oyun alanları, fitness alanları, pergolalar bulunacak” dedi.

İÇERİSİNDE NELER OLACAK?
Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akay, “İhale kapsamında beton parke taş döşeme kaplamalı meydan, oturma alanları ve bağlantı yolları yapılacak. Beton işleri, kazı ve dolgu işleri gerçekleştirilecek. Spor sahaları, bisiklet ve koşu yolları, beton parke taş döşeme kaplamalı sokak oyun alanı, çocuk oyun alanı, fitness alanı oluşturulacak. Pergola, PVC tel örgü güvenlik çiti, asfalt cep otopark, tribün ve ağaç altı oturma alanı, otomatik sulama sistemi, elektrik tesisatı döşenmesi ve aydınlatma işi ile bitkisel peyzaj işleri yapılacak” diye konuştu.

4 AYDA TAMAMLANACAK
Pınarça Deresi etrafındaki çalışmaların 4 aylık süre zarfında tamamlanmasının planlandığını sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Fatih Camii’nden yaya olarak çıkan bir vatandaşımız yürüyüş yolarından Kentpark’a oradan da yapımını tamamladığımız modern pazar yerimize ulaşacak” dedi.

KENTPARK DA TAMAMLANACAK
Çerkezköy Belediyesi’nin Pınarça Deresi etrafındaki park ve yeşil alan düzenlemeleri ile paralel Kentpark ikinci etabının da tamamlanacağını belirten Başkan Akay, “Kentpark ve Pınarça Deresi’ndeki çalışmaların tamamlanması ile Çerkezköy halkı 100 bin metrekarenin üzerinde yeni ve modern bir yaşam alanına kavuşacak. Vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir alan oluşturuyoruz” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.