Veliköy Belediyesi okulu bitiriyor

Temeli dört yıl önce atılan Veliköy Belediyesi'nin yapımını üstlendiği 16 derslikli ilköğretim okulu nihayet bitiyor. 15-20 gün içerisinde tamamlanacağı belirtilen okul Milli Eğitim'e öğretmen atamaları için devredilecek. Belediye Başkan Vekili Adem Yıldırım okulun 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Sezonu'nda eğitime açılacağını söyledi

Veliköy Belediyesi okulu bitiriyor
12 Temmuz 2011 Salı 00:00

Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Adem Yıldırım kısa bir süre sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilecek olan ilköğretim okulu inşaatında açıklamalarda bulundu.
Dört katlı ve 16 dersliği bulunan Veliköy Belediyesi İlköğretim Okulu'nun 15-20 gün içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Vekili Yıldırım, "Okullar açıldığında burada da eğitim ve öğretim başlayacak" dedi.
TEMELİ DÖRT YIL ÖNCE ATILMIŞTI
Temeli 4 yıl önce Ak Partili Belediye Başkanı Efrahim Yeşil'in yönetiminde atılan ve 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Sezonu'na tamamlanarak yetiştirilmesi hedeflenen Veliköy Belediyesi tarafından yapımı üstlenen 16 derslikli ilköğretim okulu nihayet bitiyor. Dört yılda tamamlanacak okulun artık son rötüşları yapılırken Belediye Başkan Vekili Adem Yıldırım, müjdeyi Çerkezköy Gazetesi'ne verdi. Yıldırım, "Müteahitimiz 15-20 güne kadar teslim edeceğini söyledi. Okulumuz bu yıl 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda öğrenci kabul etmeye başlayacak" dedi.
AĞUSTOS AYI'NDA GEÇİCİ KABULU YAPILACAK
Bu yıl eğitimin başlayacağı okulda incelemelerde bulunan Başkan Vekili Yıldırım, "Öğretmen atamaları için geçici kabulün bir an önce gerçekleştirilmesi lazım. Ağustos ayında geçici kabulü yapıp, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edeceğiz. Öğretmen kadrosu verildikten sonra eğitim dönemi açılıncaya kadar çevre düzenlemesini yapacağız" diye konuştu.
16 DERSLİĞİ BULUNUYOR
Okulla ilgili bilgi veren Başkan Vekili Adem Yıldırım,"Veliköy Belediyesi İlköğretim Okulu 16 derslik, 8 laboratuar, 3 idare odası ve 1 revir ile 48 öğrenci kapasiteli anaokulundan oluşuyor. Bahçesiyle birlikte toplam alanı 10 bin 992 metrekare, okul alanı ise 4 bin 570 metrekare alana sahip" hatırlatmasını yaptı.
Belediye olarak bir an önce okulun tamamlanıp, belde öğrencilerinin eğitimine sunulması için göreve geldikten sonra büyük bir özen gösterdiklerini belirten Yıldırım, "Malum bu okulun temeli bizden önceki yönetim tarafından atılmış, birinci katı bitmişti. Biz yönetime geldik. Başkanımız Hanifi Belindir, göreve geldikten sonra öncelikler arasına okulu aldı. Kısıtlı imkanlara rağmen yüksek maliyeti olan okulu bitirmek için gayret gösterdi. Bugün sonuna geldiğimiz için çok mutluyuz. Beldemize hayırlı olsun" temennisinde bulundu.
Son olarak Başkan Vekili Yıldırım okulun  2 milyon 216 bin 500 TL'ye mal olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.