Veliköy'de asfalt çalışmaları hız kazandı

Yaz aylarının belediyeler için inşaat ve hizmet ayları olduğunu belirten Veliköy Belediye Başkanı Efrahim Yeşil bu anlamda beldeye hizmet etmeye devam ettiklerini belirtti.

	Veliköy'de asfalt çalışmaları hız kazandı
23 Ağustos 2007 Perşembe 08:24

Yaz aylarının asfaltlama yapmak için en uygun aylar olduğunu belirten Başkan Efrahim Yeşil, asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İSFALT'TAN 3.000 TON ASFALT GELDİ

Her yaz mevsiminde olduğu gibi bu yaz mevsiminde de beldeye önemli hizmetler yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Veliköy Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, "Her yaz mevsiminde olduğu gibi bu yaz mevsiminde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkesin bildiği gibi yaz ayları tüm belediyeler için inşaat, yol ve alt yapı çalışmaları demektir ve belediyeler yaptıkları hizmetlerin büyük kısmını bu kısa sürede yaparlar.

Veliköy Belediyesi olarak biz de bu anlamda çalışmalarımızı aksatmadan ve yavaşlatmadan devam ettiriyoruz. Beldemizin önemli bölgelerinde bulunan sıcak asfalt eksikliğini gidermek için İSFALT'la yaptığımız görüşmeler sonucu 3.000 ton sıcak asfaltı bedelsiz, hibe olarak Belediyemize aldık.

5.5 KM YOL ELDEN GEÇECEK

İSFALT'tan alınan bu 3.000 ton asfalt ile beldemizde hemen çalışmalara başladık ve gerekli yerleri tekrar elden geçirmeye, sıcak asfalt sermeye başladık. Bu 3.000 ton sıcak asfaltın 500 tonunu Bulvarımızdaki bozulan yerlere serdik. Bilindiği gibi Çorlu-Çerkezköy arasındaki duble yol çalışmaları halen daha devam etmekte. Çalışmalar da Veliköy'e kadar dayandı ve çalışmalar şu sıralar eski futbol sahamızın olduğu yerde devam ediyor.

Biz ağır vasıtaların geçişlerini oraya vermiştik fakat duble yol çalışmaları o tarafta devam ettiği için mecburen o bölge trafiğe kapandı ve tüm araçlar aynı yolu kullanıyorlar. Hal böyle olunca bütün taşıt trafiği tek yol üzerinden devam ediyor ve yolda da bozulmalar meydana geliyor. Bu yüzden 500 ton asfaltı Bulvarın bir kısmını tamire kullandık. Bulvar için 500 ton daha kullanacağız. Kalan 2.000 tonu ise Veliköy Sanayi Bölgesi 2. Cadde'ye, yani Osman Uzun Caddesi'ne sereceğiz.

YOL ÇOK BOZUK

Sanayi Bölgemizdeki 2. Sokak'ta, yani Osman Uzun Caddesi'ndeki yol son derece bozuldu. Bu yüzden mutlaka elden geçmesi gerekiyordu. Bizde bu 2.000 tonu buraya kullanacağız. Sadece bu bölgede kullanılacak olan 2.000 ton sıcak asfalt 4 kilo metre yol kaplayacak. Bulvar bölgesinde kullandığımız asfaltta yaklaşık 1.5 kilometre yol elden geçti. Yani toplamda Beldemizde 5.5 kilo metre yol elden geçmiş oluyor" dedi.

PARKE ÇALIŞMALARI DA DEVAM EDİYOR

İSFALT'tan gelen 3.000 ton sıcak asfaltın haricinde bir de belde de kilit parke taş çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Yeşil, "Sıcak asfalt çalışmalarımızın haricinde belde içerisinde kilit parke taşı çalışmalarımız da devam ediyor. Zaten kilit parke taş çalışmalarını kış aylarında da hava şartları el verdikçe mümkün mertebe devam ettirmeye çalışıyoruz. Beldemizin bir çok yolu, özellikle cadde ve sokak araları kilit parke taşı ile kaplandı. Kış aylarında ve yaz mevsiminde de bozulan yerleri derhal tamir ve iyileştirme çalışmaları ile onarıyoruz. Beldemizi geliştirmek, modernleştirmek ve Veliköy'e, Veliköy halkına yakışır bir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.