Veliköy'de de Meclis toplandı

Veliköy Belediyesi'nin Eylül ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Efrahim Yeşil'in Başkanlığı'nda ve Meclis Üyelerinin eksiksiz katılımı ile yapıldı.

Veliköy'de de Meclis toplandı
06 Eylül 2007 Perşembe 08:34

İki ay aradan sonra Meclis toplantısına katılan Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, geride kalan iki aylık süre zarfında Türkiye'nin iki önemli seçimi geride bıraktığını ve yeni kabinenin oluşarak göreve başladığını belirterek, "Geride kalan gerek 22 Temmuz seçimleri, gerekse de Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve akabinde oluşan yeni kabine vatanımıza, milletimize hayırlı olsun" dedi.

HAYIRLI OLSUN

Açılış ve yoklama ile başlayan Veliköy Belediye Meclisi toplantısının başında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, geride kalan iki ay içinde Türkiye'nin iki önemli seçimi geride bıraktığını belirterek, gerek 22 Temmuz Genel Seçimlerinin gerekse de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Seçimlerin ardından oluşan 60. Hükümetin kabinesini de çok iyi bulduğunu belirten Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, yeni kabinenin önemli işlerin ve başarıların altına imza atacağına yürekten inandığını ifade etti.

Seçimlerdan kendi partisinin güçlenerek ayrıldığını belirten Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, seçimlerin büyük bir demokratik olgunluk ve katılımla da gerçekleştiğini ifade etti.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Belediye Başkanı Efrahim Yeşil'in konuşmasının ardından Belediye Meclisi'nde bulunan gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan bir önceki Meclis karar özetinin okunmasının ardından gündemin 4. maddesinde yer alan imar planı revizyonu yapılmasının görüşülmesine geçildi.

Bu gündem maddesi ile lgili Meclis Üyelerinin görüşlerini açıklamasının ardından konuşan Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, bir sanayi parselinden harfiyat alındığını ayrıca harfiyat döküldüğünü belirterek, bu parsel sahibinin arsasının yapısının bozulduğu gerekçesi ile Belediye'yi mahkemeye verdiğini ve tutulan bilirkişi raporunda da söz konusu parselde 268 bin YTL'lik zararın söz konusu olduğunu belirterek, bu durumu Meclis olarak çözmeleri gerektiğini ifade ettti.

Bunun üzerine görüşlerini açıklayan Belediye Meclis Üyeleri, söz konsu parselin yanında yeşil alan bulundğunu belirterek, bu yeşil alanın sanayi parseli haline getirilerek, söz konusu parselle birleştirilmesini ve bunun bedeli karşılığında zarar gören parsel sahibine satılmasını önerdiler. Bu önerinin belediye Meclisi'nde kabul görmesinin ardından söz konusu gündem maddesi olan imar planı revizyonu yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Bu gündem maddesinin kabul edilmesinin ardından gündemin 5 maddesi olan 250 ada 5 nolu parsele bedeli karşılığında 3 normal kat arttırımı talebinin görüşülmesine geçildi. Söz konusu gündem maddesi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, Meclis olarak bedeli karşılığında 2 normal kat arttırımı verdiklerini belirterek, söz konusu talebin iki kat olarak verilebileceğini ifade etti. Bunun üzerine söz konusu parselde iki normal kat arttırımı oy birliği ile kabul edildi.

Ardından gündemin 6. maddesi olan 114 ada 9 parselde bedeli karşılığında 2 normal kat arttırımı talebini Belediye Meclisi'nde kabul edildikten sonra dilek ve temenniler ile Meclis toplantısı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.