Veliköy'de okul temeli atılmak üzere

Veliköy Belediyesi tarafından beldedeki derslik açığını gidermek için yapılacak olan 16 derslikli ilköğretim okulunun temelinin Milli Eğitim'den onay geldiği zaman, vakit kaybetmeden atılacağı öğrenildi.

Veliköy'de okul temeli atılmak üzere
23 Ağustos 2007 Perşembe 08:26

Veliköy Belediyesi'nin ve yerel imkanların katkıları ile ilköğretim okulu inşaatını tamamlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Efrahim yeşil, hedeflerinin beldeye yapılacak olan ikinci ilköğretim okulu inşaatını 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı'na kadar bitirerek, okulu hizmete açmak olduğunu ifade etti.

KEŞİF ONAYINI BEKLİYORUZ

Okulun temelinin atılabilmesi için kendilerinin bütün herşeyi tamamladıklarını ve sadece keşif onayını beklediklerini belirten Veliköy Belediye Başkanı Efrahim Yeşil "Bir süre önce aldığımız karar ile Veliköy'deki her yıl biraz daha artan ve önümüzdeki yıllarda had safhaya çıkacak olan ilköğretim okulu sorununun önüne geçmek için ikinci bir ilköğretim okulu yaptırma çalışmalarına başlamış ve gerekli prosedürleri hallettikten sonra Valilik ile ön protokolü imzalamıştık.

Okul yeri olarak belirlediğimiz Belediye arsasını Milli Eğitime devir ettikten sonra Valilik ile yaptığımız protokolden sonra geriye bir tek temel atma işi kaldı. Şu nda Milli Eğitim Bakanlığı Mühendisinin temel atma için keşif yapmasını ve keşif onayını bekliyoruz. Keşif onayı verilir verilmez gerçekleştireceğimz güzel bir tören ile ikinci ilköğretim okulumuzun temelini de atacağız.

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Yapılacak olan bu okul Milli Eğitimin tip projesi ve şu anda bunu Türkiye'de ilk uygulayan yer biziz. Bu da bize kısmetmiş. Bu okul bittiği zaman Türkiye'de bu okulun eşi benzeri olmayacak ve ilk yapan da biz olacağız. 16 derslikli İlköğretim okulumuz beldemizin ilköğretim okulu sorununu ve derslik sıkıntısını en alt seviyeye indirecek. Belirttiğim gibi bu okulun temelinin atılması için bizden yana yapılacak hiç bir şey kalmadı.

Bilindiği gibi son bir kaç senedir bu bölgede inanılmaz bir okul ve derslik yapımı patlaması oldu. Milli Eğitimin Mühendisi de tek olduğu için anca yetişiyor.

OKULUN ADI DA BELLİ

Yaptığımız görüşmelerde en kısa zamanda keşfin yapılacağı, gerekli işlemlerin tamamlanacağı belirtildi. Tahmin ediyorum ki Ağustos ayı sonuna kadar bu iş bitmiş olur. Ağustos ayı içerisinde tamamlanamazsa en geç Eylül ayı başlarında temel atma gerçekleşir ve inşaat hızla ilerler. Daha önce de belirttiğimiz gibi okulun yapımı tahmini olarak 1.5 - 2 trilyon liraya mal olacak. Veliköy Belediyesi olarak şanslı bir Belediyeyiz çünkü bölgemizde aktif faal olarak çalışan 93 tane fabrikamız mevcut. Sanayicilerimiz ile sürekli olarak dayanışma ve dirsek teması halindeyiz. Zaten kendileri ile daha önce yaptığımız görüşmelerde bu projeyi onlara sunmuş ve desteklerini beklediğimizi belirtmiştik. Onlar da daha o zamanlar ne gerekiyorsa yapabileceklerini söylemişlerdi. Bizde geri kalan miktarı kendi imkan ve olanaklarımız ile tamamlayarak okulumuzu en kısa zamanda Veliköy'de hizmete geçireceğiz. Sanayi mahallesi Sanayi Bulvarı'nda yapılacak olan okulumuzun adı ise Sanayi İlköğretim Okulu olacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.