Veliköy'de plan tadilatı kabul edildi

Veliköy Belediye Meclisi'nin Aralık ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Hanifi Belindir Başkanlığı'nda yapılırken, Meclis toplantısının en önemli gündem maddesi olan Çorlu-Çerkezköy Yolu üzerinde 1/5000'lik ve 1/1000'lik imar planı tadilatı yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Veliköy'de plan tadilatı kabul edildi
08 Aralık 2011 Perşembe 00:00

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Açılış ve yoklama ile başlayan Meclis toplantısına AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve Belde Başkanı Ömer Memiş te izleyici olarak katılırken, Meclis toplantısı saygı duruşunun ardından bir önceki Meclis karar özetinin okunması ile devam etti.
Ardından gündemin 4. maddesinde yeralan 5393 sayılı yasanın 75. maddesine göre beldedeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine Belediye bütçesinden yardım yapılabilmesi için Belediye Başkanı'na yetki verilmesi görüşüldü ve oy birliği ile kabul edilerek, yardım konusunda Başkan Belindir'e yetki verildi.
TATİL AYI TEMMUZ
Gündemin 5. maddesinde yeralan 2012 yılında Meclis toplantısının yapılacağı gün her ayın ilk salı günü olarak kararlaştırılırken, gündemin 6. maddesinde yeralan Meclis tatil ayı ise yine Temmuz ayı olarak belirlendi. Tatil ayının tespit edilmesinin ardından 2012 yılında avukatlık ve çevre mühendisi hizmetlerinin hizmet alım yoluyla yapılması, 2012 yılında sözleşmeli personel çalıştırılması ve 2012 yılında geçici işçi vizelerinin görüşülmesi de görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.
İTİRAZLAR KOMİSYONA
Daha sonra gündemin önemli maddelerinden biri olan Beylik Çayırı'nda yapılan imar planına olan itirazların görüşülmesine geçildi. Yaptıkları plan çalışmasına iki adet itirazın geldiğini belirten Belediye Başkanı Belindir, bu itirazların birinin Kaynak beton, diğerinin ise Emine-Mehmet Çalışkan'dan geldiğini belirterek, İmar Komnisyonu'nun itirazları değerlendirmesini istedi. Bunun üzerine yapılan itirazlar incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildi.
TİCARET ARTI KONUT OLDU
Ardından gündemin son maddesinde yeralan Çorlu-Çerkezköy Yolu üzerinde 1/5000'lik ve 1/1000'lik imar planı tadilatı yapılması görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Yapılan plan tadilatına göre yol üzerindeki parseller ticaret artı konut alanı olarak plana işlenecek.
REKTÖRLÜĞE TEKLİF ETTİK
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından dilek ve temennilerde konuşan Belediye Başkanı Belindir, yapımı bitme aşamasına gelen Belediye Sarayı'nın bir bölümünün Namık Kemal Üniversitesi'ne bağlı bir Meslek Yüksek Okulu veya bazı bölümler için kullanılmasını Rektörlüge teklif götürdüklerini belirterek, "Haftasonu Veliköy'e gelen Tekirdağ Milletvekilimiz Ziyaettin Akbulut'a konuyu ilettik. kendisi hemen yanımızdan Rektör Beyi aradı ve bu düşüncemizi iletti. Rektör Bey burada üniversiteye bağlı bir veya iki bölümün açılabileceğini söyledi" dedi.
HİBE İÇİN ANKARA'YA GİDECEK
Meydan çalışmasına da kısa zamanda ilk kazmayı vuracaklarını belirten Başkan Belindir, hafta içinde Şehircilik Bakanı ile bir görüşme yapacaklarını ve hibe isteyeceklerini belirterek, "İnşallah hibe alırız" temennisinde bulundu.
Üstgeçitin yapımının devam ettiğini ve yol çalışmalarının ise hız kesmeden sürdüğünü belirterek, "Beldemizde açılmamış ve yapılmamış yol kalmayacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.