Veliköy’e 2 yeni park

Çerkezköy Belediyesi tarafından Veliköy Mahallesine iki adet yeni park yapılıyor. Veliköy’de bulunan Selimiye Caddesi ve Kazım Karabekir Caddelerinde yapımına başlanan parkların kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor

Veliköy’e 2 yeni park
28 Mayıs 2015 Perşembe 17:13

 10 ADET OTURMA GRUBU KONULACAK

Yapılacak olan parklar hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Veliköy Mahallemize iki adet yeni park ve çocuk oyun alanı kazandırmak için çalışmalara başladık. Selimiye Caddemize yapımına başladığımız park alanı toplam 1600 metrekarelik bir alan.  Bu alanın 100 metrekaresi basketbol voleybol sahası, 70 metrekaresi çocuk oyun alanı, 50 metrekaresi fitness alanı olacak ve 360 metrekaresi ise kilitli parketaş döşenecek. Ayrıca iki adet kamelya ve 10 adet oturma grubu konulacak” açıklamasında bulundu.

YETİŞKİNLER İÇİN SPOR ALETLERİ OLACAK

Selimiye Caddesi’nde yapımı devam eden yeni park alanına 70 metre çevre duvarı da yapacaklarını belirten Başkan Akay, park alanının etrafının çevrileceğini ve aydınlatmasının sağlanacağını, çocuklar için oyun grupları, yetişkinler için de spor aletleri konulacağını ifade etti.

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN GRUPLARI OLACAK

Veliköy’de Selimiye Caddesi’ne yaptıkları parkın bir benzerini Kazım Karabekir Caddesi’ne yaptıklarını ifade eden Vahap Akay, “Kazım Karabekir Caddemize yaptığımız park toplam 1700 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bu alanın 150 metrekaresini basketbol ve voleybol sahası olarak düzenleyeceğiz. 60 metrekarelik bir alanı ise yetişkinlerin spor yapmaları için fitness alanı olarak düzenleyip, fitness aletleri koyacağız. 90 metrekarelik alanı ise çocuklarımıza ayırıyoruz. Bu alana da çocuklarımız için oyun grupları koyacağız” dedi.

HAZİRAN AYINDA KULLANIMA SUNULACAK

Park alanının 400 metrekaresinin parketaş ile kaplanacağını sözlerine ekleyen Akay, “Kamelya ve oturma grupları konulacak. Kazım Karabekir Caddemize yaptığımız park alanının aydınlatmasını ve çevre güvenliğini sağladıktan sonra 180 metre de çevre duvarı yapacağız. Yapımı devam eden iki park çalışması ile bu bölgelerdeki önemli bir eksikliği tamamlayacağız. Hem çocuklarımıza oyun alanı, hem yetişkinlere spor yapabilecekleri ve dinlenip, sohbet edebilecekleri, vakit geçirebilecekleri bir alan kazandırmış olacağız. Yapımı devam eden her iki parkı da Haziran ayı içerisinde Veliköy halkımızın kullanımına sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

HALK EVİ ÖNÜNE DE YEŞİLLENDİRİLECEK

Veliköy’de bulunan diğer park ve yeşil alanların da bakımını yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, ayrıca Vatan Caddesi’nde bulunan orta refüj ve Veliköy Halkevi önünü de yeşillendirerek, çiçek ektiklerini de sözlerine ekledi.


Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.