Velimeşe Belediyesi Boza Festivaline Hazırlanıyor.

Başkan Rasim Yüksel ‘’ Amacımız Boza Festivalini Geleneksel Hale Getirmektir ‘’ dedi

Velimeşe Belediyesi Boza Festivaline Hazırlanıyor.
07 Ağustos 2009 Cuma 00:00

Bu yıl 1.si düzenlenecek olan Velimeşe Boza Festivali ve Sünnet Şöleni 15 – 16 Ağustos tarihlerinde Velimeşe’de yapılacak. İlk defa Festival düzenlemenin heyecanını yaşayan Velimeşe Belediyesinde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Sünnet şöleniyle birleştirilen festivalde çocukları sünnet olacak ailelere belediye sünnet kıyafetlerini dağıttı. Organizasyonun mükemmel geçmesi için Başkan Rasim Yüksel titiz bir şekilde hazırlandıklarını söyledi.

    Velimeşe’nin ilk defa bir festival heyecanı yaşayacağını söyleyen Başkan Rasim Yüksel sözlerine şöyle devam etti.

    29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel yönetim seçimlerinde Velimeşe halkımızın büyük desteği ile işbaşına geldik. Seçim bildirgemizde yazdığımız gibi halkımıza verdiğimiz hizmet sözlerimizi göreve başladığımız ilk günden itibaren bir bir yerine getirmenin gayreti içindeyiz. Bize inanan ve güvenen Velimeşe halkına hizmet etmekten son derece mutluyuz. Velimeşe halkı ve Velimeşe için durmadan, geceli gündüzlü çalışmaktayız. Bunun için Velimeşeyi ‘’Kültür ve Eğitimde öncü, Şehirleşmede öncü, Sanayi ve Tarımda öncü,  Sosyal faaliyetlerde örnek gösterilen, mutlu insanların yaşadığı bir belde haline getireceğiz. Festival düzenlemekte bu amaçlarımızdan biridir.  Velimeşe’yi, Velimeşe Bozasını tanıtmak için ‘’Velimeşe 1.Boza Festivali ve Sünnet Şöleni’’ni  15 – 16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladık. Kasabamızın adıyla anılan meşhur Velimeşe Bozasını ve güzel Velimeşemizi daha iyi tanıtmak amacıyla bu festivali düzenliyoruz. Bölgemizde boza denince ilk akla gelen Velimeşe Bozasıdır. Velimeşe bozası lezzetiyle Trakyada meşhur olmuş geleneksel bir içeceğimizdir.Geleneklerine bağlı bir toplum olarak bugüne kadar ihmal edilen bu organizyonu ilk defa yapacak olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Festivale katılan misafirlerimize ve halkımıza Bozacılarımız tarafından boza ikramı yapılacaktır. Boza Festivali ile birlikte gerçekleştirilecek olan sünnet şöleninde sünnet çağına gelmiş çocuklarımızda sünnet ettirilerek erkekliğe ilk adımlarını atmış olacaklardır. Festivalde yapılacak etkinliklerde belde ve bölge halkımızı doyasıya eğlendirmeyi amaçlıyoruz. Festivalde halkımız tarafından sevilen sanatçılar sahne alacaklardır. Halkımızın eğlenebilmesi ve esnafımızın festivalden azami fayda sağlayabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Halkımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Velimeşe 1. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni etkinliklerimize bölge halkımızıda  davet ediyoruz. Onlarıda Velimeşede görmekten son derece mutlu olacağız’’ dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.