Velimeşe hemzemin geçitte feci kaza Yük treni minibüse çarptı: 6 ölü

Velimeşe Mahallesi girişinde yük treni, hemzemin geçitte fabrika servis minibüsüne çarptı. Kazada 6 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Velimeşe hemzemin geçitte feci kaza Yük treni minibüse çarptı: 6 ölü
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Eylül 2021 Pazartesi 11:25

Kaza, saat 08.00 sıralarında Ergene ilçesinin Velimeşe Mahallesi'nde meydana geldi. Edirne'den Çerkezköy yönüne giden 13001 sefer sayılı yük treni, hemzemin geçitte fabrika servis minibüsüne çarptı.
Trenin bir süre önünde sürüklediği minibüsteki 6 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.
Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans ile polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Yaralılar, ambulanslarla Çorlu ve Çerkezköy ilçelerindeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Ölenlerin cansız bedenleri ise Çorlu Devlet Hastanesi’nin morguna götürüldü.
TCDD’DEN AÇIKLAMA
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Çorlu Validemeşe'de kapalı hemzemin geçitte meydana gelen kaza sırasında bariyerlerin yaya ve araçlara kapalı vaziyette olduğunu açıkladı.
TCDD’den yapılan açıklamada, Çorlu Velimeşe'de kapalı hemzemin geçitten geçmeye çalışan minibüsün neden olduğu kaza sonrası ilk belirlemelere göre 6 kişinin vefat ettiği, 7 vatandaşın da yaralandığı belirtilerek, “Olayın gerçekleştiği hemzemin geçit bariyerli, flaşörlü, korumalı olup, olay anında bariyerler yaya ve araçlara kapalı vaziyette olmasına rağmen 59 ADJ 755 plakalı işçi servis minibüsünün hemzemin geçitten geçmesi sonrası istenmeyen kaza yaşanmıştır. Tüm yaralılar en yakın hastanede tedavi altına alınırken, savcılık olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatmıştır. Yaşanan bu elim kazadan dolayı vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” denildi
CENAZA NAMAZLARI KILINDI
Nebibe Korkmaz'ın cenazesi Çorlu Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak Çorlu Otogar Camisi'ne getirildi. Korkmaz'ın yakınları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.
Nebibe Korkmaz'ın cenazesi kılınan namaz sonrası Havuzlar Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Hülya Dinçkol'un cenazesi de Çorlu Devlet Hastanesi morgundan alınarak Tonguçlar Camisi'ne getirildi. Öğle vakti kılınan namaz sonrası Dinçkol'un cenazesi Yeşiltepe Mezarlığı'na defnedildi. Dinçkol'un evli ve 2 çocuk annesi olduğu öğrenildi.
Cenaze törenlerine, Korkmaz ve Dinçkol'un yakınları ile vatandaşlar katıldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serkan - 3 yıl önce
Suçlu aracı kulan kişi daha önce o fabrikada çalıştım