Vergi Dairesi Başkanı'ndan esnafa vergi desteği

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın düzenlediği "Girişimcilik Eğitimi Programı Sertifika Töreni" ve "2010 Yılı Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni"ne katılan Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, esnafa vergi muafiyeti getirilmesini önerdi. Karayel'in bu teklifine Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nu dolduran esnaflardan alkışla destek geldi.

Vergi Dairesi Başkanı'ndan esnafa vergi desteği
03 Haziran 2011 Cuma 00:00

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın düzenlediği "Girişimcilik Eğitimi Programı Sertifika Töreni" ve "2010 Yılı Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni"ni bugüne kadar görülmemiş bir teklife neden oldu. Törende, bir Vergi Dairesi Başkanı 'Esnafa vergi indirimi' istedi. Törene katılmak için Çerkezköy'e gelen Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, "Küçük esnaf muafiyetinin genişletilmesini istiyorum" dedi.
KURSİYERLER SERTİFİKA ALDI
Geçtiğimiz ay tamamlanan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile KOSGEB'in ortaklaşa düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' nine katılan 58 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlediği törenle hem kursiyerlerin sertifikalarını verdi hem de 2010 yılında vergi rekortmeni olan 10 Çerkezköy esnafına birer plaket vererek ödüllendirdi.
Görkemli törene sertifika alan kursiyerler, esnaflar ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ile siyasi ve protokol üyeleri katıldı. Törene Kaymakam Ayhan Bayhan, Belediye Başkanı Ali Ertem, Tekirdağ CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, ÇTSO Meclis Başkanı İsmail Akın, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, KOSGEB Trakya Müdürü Özay Cebeci, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, Ak Parti İl Başkanı Soner Çizen, CHP İl Başkanı Kadir Albayrak, Ak Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Tahsin Çipli, Ak Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Sait Yazı, CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Candan Yüceer, MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Bülent Belen, DSP Milletvekili Adayı Arzu  Mandalı Sucu, HAS Parti Milletvekili Adayı Tahir Eke, Türk Metal Sendikası Başkanı Murat Koçak, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve çok sayıda davetli katıldı.
ESNAF EKONİMİNİN BELKEMİĞİ
Törenin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Ali Bozdağ, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"nin genç girişimcilerin cesaretlenmesi açısından önemli bir eğitim olduğuna işaret etti. Bozdağ'ın ardından sırasıyla CHP Milletvekili Faik Öztrak, Ak Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Kaymakam Ayhan Bayhan birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının sonuncusunu Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın yaptı. Konuşmacılar gerek sertifika alan genç girişimcileri gerekse vergi rekortmeni olan esnafı tebrik ederek, kutladı. Milletvekili Öztrak ve Akbulut, esnafın önemine dikkat çektikleri konuşmalarında ekonomik istikrarın esnafın istikrarıyla sağlandığını vurguladı. Milletvekili Akbulut, "Sayın Öztrak'ın dediği gibi esnaf ekonominin belkemiğidir" dedi.
Belediye Başkanı Ali Ertem ise konuşmasında "Ülkemizde büyük holdinglerin patronlarını kimse tanımaz ama esnafı herkes tanır. Akrabamız gibidirler" sözleriyle esnafın önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.
VERGİ REKORTMENLERİNE PLAKET
Törenin ilk bölümünde 2010 yılında Çerkezköy'den vergi rekortmeni olan 10 esnafa plaket verildi. Plaketleri Milletvekilleri Akbulut ve Öztrak, Belediye Başkanı Ali Ertem ve Kaymakam Ayhan Bayhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Sami Kayın ve Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kaşarcı ile Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve son olarak Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel ve Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek verdi.
KARAYEL ESNAFTAN ALKIŞ ALDI
Vergi Rekortmenleri'ne plaket veren Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel alışılmışın dışında bir mesaj verdi. Karayel vergi mesajla salonu dolduran esnaftan yoğun bir alkış aldı. Konuşmasında Tekirdağ'ın vergi gelirlerinde Türkiye'deki önemine işaret eden Karayel, "Vergi geliri bakımından Türkiye'de 8. sırada olan bir ilin Vergi Dairesi Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Vergi sistemimizde küçük esnaf muafiyeti var. Ben bu muafiyetin dahada genişletilmesini bekliyorum. Avrupa Birliği'ndeki ülkelerde küçük esnaftan vergi alınmıyor. Kuruluşta esnaf destekleniyor. Bunlar bizde de olabilir. Böylece esnafımız biraz daha rahat çalışarak ekonomiye katkıda bulunabilir" dedi. Karayel'in bu sözleri esnaftan uzun süre alkış aldı.
97 BİN TL ONLARI BEKLİYOR
Vergi rekortmenlerine verilen ödüllerin ardından sertifika törenine geçildi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile KOSGEB Tekirdağ Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılan 58 kursiyer sırasıyla sertifikalarını aldı. Sertifikaları bu kez Ak Parti İl Başkanı Soner Çizen, CHP İl Başkanı Kadir Albayrak, Ak Parti Milletvekili Adayı Sait Yazı, MHP Milletvekili Adayı Bülent Belen, DSP Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, HAS Parti Milletvekili Adayı Tahir Eke ve son olarak KOSGEM Tekirdağ Hizmet Müdürü Özay Cebeci verdi. Cebeci, sertifika alan 58 kursiyerin KOSGEB'den 27 bin TL karşılıksız 70 bin TL de faizsiz kredi alma hakkına sahip olduğunu belirterek, "Umarım bu genç girişimcilerimiz işletmelerini kurar ve ekonomiye katkıda bulunur" temennisi ile sertifika verdi. Törenin sonunda Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, CHP Milletvekili Öztrak ve Ak Parti Milletvekili Akbulut'a da birer 'Teşekkür' plaketi verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.