Verici kulesi OHAL’i bekliyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi Kartaltepe Mevkii’nde bulunan verici kulesinin faaliyete geçme süreci ertelemeler ve ülkede ilan edilen olağanüstü haller nedeniyle yılan hikayesine döndü

Verici kulesi OHAL’i bekliyor
28 Aralık 2016 Çarşamba 10:36

1 MART 2016’DA TAHLİYE EDİLECEKTİ
Hatırlanacağı üzere, Çerkezköy Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi Kartalkaya Mevkii’nde bulunan 240 ada 45 nolu parsele yapımı tamamlanan 70 metre yüksekliğindeki yeni TV ve Radyo Verici Kulesi’ne taşınmak için verilen ilk süre 1 Mart 2016 tarihiyle kısıtlanmıştı. Bu tarihin ardından vericilerin taşınması, sırasıyla 1 Nisan ve 1 Ağustos tarihlerine ertelenmiş, daha sonra da 15 Temmuz’da yaşanan kalkışmanın ardından ilan edilen OHAL ile daha da ileriye atılmıştı.
İKİNCİ OHAL’LE 16 0CAK 2017’YE SARKTI
19 Ekim 2016 tarihinde son bulan OHAL ile yerleşim bölgelerine çok yakın olan ve vatandaşların ısrarlı şikayetlerine maruz kalan eski verici kulesinin yıkılması gerçekleşecekken, uzatılan OHAL süresinden sonra yeni kulenin faaliyete girme tarihi en iyi ihtimalle 16 Ocak 2017’ye sarktı.
BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR
Yetkililerden alınan bilgilere göre ikinci OHAL süresinin biteceği tarih olan 16 Ocak 2017’de herhangi bir olağanüstü durum yaşanmazsa, eski kulenin tahliyesi yapılıp yıkımı gerçekleşecek. Normal şartlarda 1,5 – 2 ay içerisinde yıkılması öngörülen eski verici kulesinin, oluşabilecek olumsuz hava koşulları nedeniyle bundan daha uzun bir tarihe kadar faaliyette kalma ihtimali var.
EN İYİ İHTİMALLE 1 YILDA YIKILMIŞ OLACAK
Eski verici kulesinin yıkımı için en iyi koşulların geliştiği düşünülürse, eski kule ilk verilen tarihten 1 yıl sonra yıkılmış olacak.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.