Verimliliği Arttıran İK Uygulamaları anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi ile Peryön Trakya Şubesi ortaklığında, Verimliliği Artıran İK Uygulamaları konulu seminer düzenlendi

Verimliliği Arttıran İK Uygulamaları anlatıldı
24 Mayıs 2016 Salı 16:16


ÇERKEZKÖY TSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda saat 10.00’da başlayan seminer, toplam 5 oturumda tamamlanırken, seminere konuşmacı olarak Almelek Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alper Almelek, Tekno Group İK Müdürü Özkan Başak, Altın İplik A.Ş. İK Müdürü Çiğdem Orhan, Denge Kimya Genel Müdür Yardımcısı Refik Gülbahar, İnsan Kaynakları İş & Sosyal Güvenlik Kanunu Danışmanı Şakir Gülsever, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Habibe Akşit ve Yazar Tuna Kiretmitçi katıldı. Seminere, firmaların İK Yöneticilerinin yanı sıra, Peryön Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özber Çetin, Kültür Üniversitesi Akademik Kadrosu ve firma yetkilileri katıldı. 
KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ’NDEN ATATÜRK JESTİ
Seminer sonunda katılımcılara Katılım Belgesi takdim edilirken, konuşmacılara da, üzerinde Atatürk görselinin yer aldığı birer porselen plaket hediye edildi.
“SAHANIN İÇİNDE OLMAK ÇOK ÖNEMLİ”
Programın açılış konuşmasını Çerkezköy TSO Genel Sekreteri ve aynı zamanda uzun yıllar İK Yöneticisi olarak çalışan Hakan Gel yaptı. Seminer konusunun kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Gel, programın katılımcılara katkı sağlamasını diledi. Geçmiş iş yaşamında etkilendiği olayları katılımcılara aktaran Hakan Gel, İK Yöneticileri ve çalışanlarının sahada olmasının çok önemli olduğunu ifade etti.  
“ÇOK ÇALIŞMAKLA VERİMLİ ÇALIŞMAK AYNI ŞEY DEĞİLDİR”
Gel’in ardından kürsüye T.C. Kültür Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda KOBİMER Müdürü Prof. Dr. Müge İşeri geldi. Çok çalışmakla verimli çalışmanın aynı şey olmadığını vurgulayan İşeri, bireylerin kendilerini eğitirken, verimli çalışmayı da unutmaması gerektiğinin altını çizdi. İK yatırımlarının, firmalar için geri dönüşü en uzun olan yatırımlardan olduğunu söyleyen İşeri, verimlilik düzeyi yüksek personel ile çalışmanın en büyük amaç olduğunu ifade ederken, firmaların bununla ilgili sistemler kurup yönetmek durumunda olduğunu dile getirdi. İşeri son olarak, kendilerine bu konuda destek veren herkese teşekkürlerini iletti.
TÜM İŞLETMELERİN HEDEFİ VE İDEALİ; ‘VERİMLİLİK’
Seminer öncesinde T.C. Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir de bir konuşma yaptı. Verimliliği Arttıran İnsan Kaynakları Uygulamaları seminerinin, her sektörden değer üreten tüm işletmelerin büyük önem verdiği bir noktaya parmak bastığını ifade eden Demir, “Verimlilik tüm işletmelerin hedefi ve ideali. Potansiyeli çok yüksek olan ülkemizin ekonomik kalkınmasına be gelişimine yol açacak en önemli unsur. Bu potansiyelin hayata geçirilmesiyle dünya ekonomileri arasında bugünkünden daha iyi bir konuma gelmek ve insanımızı daha yüksek refah seviyelerine ulaştırmak hepimizin ortak amacı” şeklinde konuştu. KOBİMER’in, gerçekleştirdiği toplantılarla bu amaca yönelik farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Demir, düzenlenen toplantının herkes için faydalı olacağına inandığını söyledi. Rektör Demir son olarak, tüm katılımcılara ve kendilerine destek verenlere teşekkür etti.
5 OTURUMDA TAMAMLANDI
Seminerin ilk oturumunda Almelek Şirketler Grubu CEO’su Alper Almelek, İnsan Kaynağının Doğru Yönetiminin Verimliliğe ve Kâra Etkisi konusuna değindi. Panel şeklinde gerçekleştirilecek ikinci oturumda, Tekno Group İK Müdürü Özkan Başak, Altın İplik A.Ş. İK Müdürü Çiğdem Orhan, Denge Kimya Genel Müdür Yardımcısı Refik Gülbahar tarafından İdeal İK’ya Yolculuk ve Şirket Uygulamaları anlatıldı. Panelin moderatörlüğünü Peryön Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özber Çetin yaptı. Öğle molasının ardından 13.30’da başlayan 3.oturumda İnsan Kaynakları İş & Sosyal Güvenlik Kanunu Danışmanı Şakir Gülsever KOBİ’lerde Riskleri Önleyen İş Hukuku Uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Seminerin 4.Oturumunda İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Habibe Akşit KOBİ’lerde Çalışan Bağlılığı Oluşturma konusunda katılımcılara bilgi verdi.
TUNA KİREMİTÇİ’DEN YAŞAMDA VERİMLİLİK TAVSİYELERİ
Seminerin son bölümünde ise, Türkiye’nin tanınmış yazarlarından Tuna Kiremitçi, Yaşamda Verimlilik konulu söyleşisini gerçekleştirdi. Kiremitçi’nin konuşmasının ardından Verimliliği Arttıran İK Uygulamaları semineri son buldu.
Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.