Vurgunun perde arkası netleşiyor

Çerkezköy Belediyesindeki ruhsat vurgunun ortaya çıkmasının ardından kayıplara karışan Fen İşleri çalışanı Erkan K’nın Kızılpınar’daki bir müteahhitten inşaat mühendisi Rahmi Ö.’yü şahit göstererek belediyede yatıracağı ruhsat harçlarına karşın 170 bin TL tutarında bir daire aldığı iddia edildi. Akay önceki gün yeni bulguları savcılığa iletti.

Vurgunun perde arkası netleşiyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Temmuz 2019 Çarşamba 19:01

“DAVANIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”
Çerkezköy Adliyesine meclis üyesi avukat Bulut Becerik ile giderek soruşturma savcısı Hüseyin Özdemir ile görüşen Belediye Başkanı Vahap Akay yaptıkları iç denetimde müteahhitlerin Erkan K’ya verdikleri bazı çeklerin arkasını cirolayan belediye çalışanı L. A.’nın soruşturma kapsamında açığa alındığını belirtti ve soruşturma savcısına ek belgeleri sundu. Adliye çıkışında konuşan Başkan Akay, “Biz belediye olarak bu olayın ortaya çıkmasının ardından her bilgi ve belgeyi cumhuriyet savcılarımızla paylaştık. Bugün de yeni elde ettiğimiz bilgi ve belgeler ışığında delilleri soruşturma savcısına sunduk. Bu konuyla ilgili başta mağduriyetine inanan vatandaşlarımız olmak üzere müteahhitlerin de elindeki bilgi ve belgelerle Çerkezköy Adliyesine gelerek bu bilgileri Sayın savcılarımızla paylaşmalıdırlar. Belediyemizdeki ortaya çıkardığımız bu olay öyle sağda solda konuşulacak, hafife alınacak, göz yumulacak sıradan bir olay değildir. Çalınan tüyü bitmemiş yetimin, milletin yani kamunun malıdır. Bende Çerkezköy’ün Belediye Başkanı olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağım” diye konuştu.
23 KİŞİ RUHSAT HARCINI BELEDİYEYE ÖDEDİ
Önceki gün L. A.’nın da açığa alınmasıyla birlikte açıktaki personel sayısı dörde çıkarken,ruhsat işlemlerinde yolsuzluk saptanan 47 dosyadan 23’ü belediye veznesine paralarını yatırarak ruhsatlarını aldı. Geri kalan 24 dosyanın akibeti ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Vurgun olayın ortaya çıkmasıyla birlikte gizemli bir şekilde ortadan kaybolan Erkan K.’nın yakalanması için savcılık yakalama kararı çıkartırken Erkan K.’nın gazabına uğrayan bazı müteahhitler ve vatandaşların Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) da ve savcılıkta verdiği birbirinden ilginç ifadeler vurgun yöntemini deşifre etti. 
RUHSAT HARÇLARINA KARŞILIK DAİRE ALMIŞ
Çerkezköy Belediyesindeki vurgun olayının trajikomik boyutları da gün yüzüne çıkmaya başladı. Erkan K’nin Kızılpınar’daki bir müteahhitten inşaat mühendisi Rahmi Ö.’yü şahit göstererek belediyede yatıracağı ruhsat harçlarına karşın Kızılpınar’dan 170 bin TL tutarında bir daire aldığı da iddia edildi. Erkan K’nin harç karşılığı aldığı dairenin ise akıbetinin ne olacağı ise merak ediliyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.