Yağlı tohumlar borç karşılığı buğday alıyor

S.S.837 Sayılı Saray Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi borcu olan ortaklarından buğday alıyor. TMO’nun alım yapmadığı bir süreçte buğday üreticisine destek olan Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, yemlik buğdayı 750 Kuruş’tan, Arpa, yulaf ve tritıkaleyi 710 kuruştan alıyor.

Yağlı tohumlar borç karşılığı buğday alıyor
16 Temmuz 2014 Çarşamba 07:13

Saray Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ahmet yeni kooperatife borcu olan ortaklarından buğday alımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

VERİM İYİ, BELİRSİZLİK KÖTÜ

Ortaklarını tüccara mahkûm bırakmamak için önemli bir çalışmaya imza atıklarını söyleyen Yeni, “Bu sene bölgemizde buğday verimi oldukça iyi. Dekar başına verim 350-500 kilogram arasında değişiyor. Verim üreticinin yüzünü güldürse de fiyattaki belirsizlik ve TMO’nun alım yapmaması üreticiyi kara kara düşündürüyor. Buğday üreticisi tüccara mahkûm bırakılmış durumda. Bu durumu da iyi değerlendiren tüccar her hafta fiyatı düşürüyor. Şuan da piyasada buğday 700-750 Kuruş’a alınıyor. TMO geçen seneki fiyatı açıklasa bile üretici derin bir nefes alacak” dedi.

ALIMLAR DEVAM EDİYOR

Ortaklarının borçları karşılığı alım yaptıklarını söyleyen Yeni, “Şuanda alımlarımız devam ediyor. Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, yemlik buğdayı 750 Kuruş’tan, Arpa, yulaf ve tritıkaleyi 710 kuruştan alıyor” dedi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.