Yağmur suyu hattının açılışı yapılacak

TESKİ tarafından yaptırılan Çerkezköy Yağmur Suyu hattının açılış töreni yarın (Perşembe) yapılıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Efor Yapı Şantiye Şefi Metin İlhan, “işimizin süresi bir yıldı ancak yapılan törende altı ayda bitireceğimize dair söz verdik. Sözümüzü tuttuk ama Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın haklı istekleri doğrultusunda hattı uzattık ve bir ay gecikmeli de olsa yarın hattın açılışını gerçekleştireceğiz” dedi

Yağmur suyu hattının açılışı yapılacak
24 Mayıs 2016 Salı 16:17


HATTIN AÇILIŞI YARIN YAPILACAK
Efor Yapı Şantiye Şefi Metin İlhan düzenlediği basın toplantısı ile Çerkezköy Yağmur Suyu hattının tamamlandığını ve yarın itibariyle de hat için açılış töreni düzenleneceğini ifade etti. İlhan yaptığı açıklamada, “13 Ekim 2015 tarihinde işin ihalesi yapıldı ve 22 Ekim tarihinde de sözleşmeyi yaparak 27 Ekimde işe başladık. İşimizin süresi bir yıldı ama törende altı ayda yapılacak diye söz verdik. Altı ay olarak 27 Nisan tarihinde işimizi bitirdik ama Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın haklı istekleri oldu ve hattı biraz daha uzatarak bir ay gecikmeli de olsa yarın açılışımız olacak” diye konuştu.
HALKIMIZI RAHATSIZ EDİCİ BİR DURUM YARATMADIK
İlhan konuşmasının devamında ise, “İlk etapta 3,5 kilometreye yakın sonrasında da başkan Akay’ın isteği doğrultusunda hattı 500 metre daha artırdık. Yaptığımız çalışmaların ardından üzerini beton dökerek kapattık ve halkımızı rahatsız edici bir durum yaratmadık. İşin keşfi 5 milyon 168 bin TL iken artışlarla beraber 6 milyon 20 bin TL oldu. Perde yapılacaktı ama ondan vazgeçildi. Artık kalan para ile kanalizasyon mu yapılır yada başka bir şey mi yapılır TESKİ bilir, sonuçta artan para TESKİ’nin parasıdır” dedi.
YETERLİ OLACAK EBATTA IZGARA YAPILDI
İlk olarak Sabit Pazar yeri çevresine 400 metre 1000 mm Entegre contalı muflu beton boru
döşendiğini sözlerine ekleyen Metin İlhan, “Pazar yerinin içerisine yapılan kanalla pazarın su altında kalma tehlikesi önlenmiştir. Kartal sokakta yapılan çalışmada Mansap kısmına 120 metre 1800’lük boru döşenip devamına 580 metre 1600 lük ve 60 m 1000’lik boruyla Öztrak caddesinde sonlandırılmıştır. Yağmur sularını alabilmek için bu hatta 4 adet tülani ızgara yapılmıştır. ( Öztrak caddesi ve Narin park yolu) ayrıca sokak başlarına ve baca yanlarına yeterli olacak ebatta ızgara yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
KARŞILIKLI İYİ NİYETLE İŞİ TAMAMLADIK
Şantiye Şefi İlhan konuşmasının sonunda ise, “Sanayiden başlayıp Gazi Osman Paşa Camisi önüne kadar devam eden hatta; 250 metre 200, 150 metre 300, 125 metre 500, 120 metre 800, 150 metre 1000, 270 metre 1200, 1050 metre 1800 ve 110 metre 1800 yatay delgiyle beraber toplam 2105 metrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yapılmıştır. Bu hattı yaparken de gerekli olan yerlere tülani ve muhtelif ebatlarda ızgaralar yapılmıştır. Ayrıca bu hattın kesiştiği eski kollektörler yeni hatta bağlanarak her yağmurda sular altında kalan bölgelerin sıkıntısı da giderilmiştir. Biz bu işi yaparken Çerkezköy de bulunan bütün kurumlara ( Teski şube müdürlüğü, Çerkezköy belediyesi, Doğalgaz, trafik şube müdürlüğü, telekom, özellikle vatandaşlar) teşekkür ederiz. Her zaman yanımızda oldular ve karşılıklı iyi niyetle işi tamamladık” dedi.
Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.