Yandaşların satın aldığı rüzgar gülü nereye taşınacak?

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İstanbul havaalanının yanındaki rüzgâr santralinin uçuş güvenliğini olumsuz etkilediği gerekçesiyle havaalanını yapan şirketler tarafından satın alındığını bildirdi. Aygun, santralin sökülerek başka bir yere taşınacağı iddialarını Meclis gündemine getirdi.

Yandaşların satın aldığı rüzgar gülü nereye taşınacak?
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Mayıs 2019 Çarşamba 12:51

AK PARTİ YANDAŞI FİRMALARA VERİLMİŞ
CHP’li Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Aygun “İstanbul Havalimanı’nın dibindeki Lodos Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait 24 MW’lik güce sahip rüzgar santrali pilotların uçuş güvenliğini olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle Cengiz İnşaat, Limak ve Kalyon Havacılık ve İnşaat tarafından satın alınmıştır. Uçuş güvenliği yönünden pilotlardan gelen şikayetlerin artması nedeniyle santralın sökülerek başka bir bölgeye taşınacağı iddiaları doğru mudur?” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.