Yanıkağıl’ın efsaneleşmiş hikayelerini kitapta topladı

Kapaklı Yanıkağıl Mahallesi'nde ikamet etmekte olan Haluk Ecevit, Yanıkağıl Mahallesinin efsaneleşmiş hikayelerini barındıran ‘Maşatlığa Kırlayan Kızan’ isimli bir kitap yazdı

Yanıkağıl’ın efsaneleşmiş hikayelerini kitapta topladı
20 Nisan 2015 Pazartesi 18:40

 Yanıkağıl Mahallesi'nde Pazar günü düzenlenen imza töreni ile kitabını tanıtan Haluk Ecevit “Ben Yanıkağıl’da doğdum büyüdüm. Sosyal Medyada ‘Yanıkağıl Köyü Sakinleri’ diye bir grup oluşturdum. Orada köy ile alakalı bir paragraf yazdım ve sonuna köyümüz için bir kitap yazacak olsaydım böyle başlardı diye ekledim. Paylaşımım sayfada iyi derecede beğeni alınca bir kitap yazma kararı verdim” dedi.

KENDİ İMKANLARI İLE BASTIRDI

2013 yılında kitabı yazmaya başladığını belirten Ecevit “2013 yılında yazmaya başladığım kitabı 2015 yılı Mart ayında bitirdim. Kitabın baskısını da kendi imkanlarım ile gerçekleştirdim. Bugünde kitabımı tanıtma amacıyla eşime dostuma köyde böyle bir imza töreni düzenlemek istedim. Sağ olsunlar beni bugünümde yalnız bırakmadılar” ifadelerini kullandı.

KİTABIN ALINABİLECEĞİ YERLER

Kitabı almak isteyenlerin nereden ulaşabileceğini de belirten Ecevit “Kitabım sadece 2 noktada satılmaktadır. Çerkezköy’de Çetin Kırtasiye’de, Yanıkağıl’da ise Koçum Kırtasiye’de, kitapseverler kitabımı temin edebilirler. Bu beni çok mutlu eder” dedi.

2017 YILINDA İKİNCİ KİTAP GELİYOR

Haluk Ecevit bundan sonrada kitap yazmaya devam edeceğini belirtirken “Bu kitabımda 80’ler sonundan 90’ların başına kadar çocukluk anılarım ile harmanladığım Yanıkağıl’ın efsaneleşmiş hikayelerini bir araya getirdim. Kitabın devamını da yine aynı konuda 2017 yılına yetiştireceğim” dedi.

KÖY HALKI YALNIZ BIRAKMADI

Düzenlenen imza törenine köylünün katılımı yoğun olurken, Haluk Ecevit’in başarısına ortak oldular. Ecevit hakkında birkaç kelime söylemek isteyen köylü ise “Biz Haluk kardeşimizde bir potansiyel olduğunu görüyorduk. Sadece bunu ön plana çıkarmasını istiyorduk. Kitabı yazması bizleri mutlu etti. Başarılarının devamını diliyoruz. Köy halkı olarak onunla gurur duyuyoruz” dediler.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.