Yapıla da bilirmiş, yapılmaya da!

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Saray Güngörmez Mahallesi’nde; Mayıs ayında ÇED süreci başlayan ve Istranca ormanlarına yapılması planlanan kuvarsit ocağını hazırladığı önergeyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sordu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Kuvarsit ocağıyla ilgili ÇED Raporu özel formatı hazırlanarak firmaya iletilmiştir. Format verilmesi, ÇED raporu hazırlanacak olması faaliyetin yapılacağı ya da yapılmayacağı anlamına gelmez” dedi.

Yapıla da bilirmiş, yapılmaya da!
07 Temmuz 2014 Pazartesi 07:22

 
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Saray Güngörmez Mahallesi’nde Istranca ormanlarına yapılması planlanan kuvarsit ocağını Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye sordu. Yüceer, önergesinde “Bölge halkının ve sivil toplum örgütlerinin tepkisini çeken kuvarsit ocağı için ÇED raporu hazırlanırken, köy halkının itirazlarının dikkate alınmamasının gerekçesi nedir? Kuvarsit ocağı yapmak için Güngörmez Ormanları’nda kaç ağaç kesilecektir? Kuvarsit ocağının açılması planlanan noktada herhangi bir fizibilite çalışması yapılmış mıdır? ÇED raporu hazırlanırken kuvarsit ocağının tarıma ve hayvancılığa, insan sağlığına vereceği zarar araştırılmış mıdır?” diye sordu.
KATILIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLEMEDİ
Yüceer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Güllüce, “Güngörmez Köyü mevkiinde yapılması planlanan kuvarsit ocağı projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza ÇED başvuru dosyası hazırlanmış, dosya Bakanlığımız ve Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Bölge halkının bilgilendirilmesi amacıyla Mart ayında halkın katılım toplantısı düzenlenmiş, halkın yoğun tepkisi nedeniyle toplantı gerçekleştirilememiştir.
YAPILIP YAPILMAYACAĞI ANLAMINA GELMEZ
Söz konusu ÇED başvuru dosyası ile ilgili kurum görüşleri alınmış, söz konusu faaliyetin yapılamayacağına dair Bakanlığımıza görüş gelmemesi dikkate alınarak, yapılacak faaliyetin ve etkilerinin detaylı analiz edilmesine yönelik olarak bu faaliyet için, ÇED yönetmeliği kapsamında ÇED Raporu Özel Formatı hazırlanarak firmaya iletilmiştir. Format verilmesi, ÇED raporu hazırlanacak olması faaliyetin yapılacağı ya da yapılmayacağı anlamına gelmez. Bundan sonraki süreçte İnceleme Değerlendirme Komisyon Üyesi kurum ve kuruluşlarımızla rapor incelenerek, gerekli değerlendirmeler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
İZİN VERMEYECEĞİZ
Geçtiğimiz günlerde yapılmak istenen halkın katılım toplantısında Saraylılar’ın direnişine omuz veren Yüceer, “Bu doğa katliamı girişimine bir an önce son verilmesini istiyoruz. Doğa için, gelecek için, doğa talanını önlemek için atılan her adımın, her girişimin sonuna kadar arkasındayız. Ormanına, suyuna, havasına sahip çıkan Saraylı hemşerilerimle ve duyarlı sivil toplum örgütleri ile mücadelemize kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Trakya’daki doğa katliamına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.