Yaprak dökümü başladı! Gözler yerelde...

Son Başbakan ve AKP eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla AKP’den istifa ettiğini duyurdu. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin herkesi yeni kuracağı partiye davet eden Davutoğlu’nun istifası ülke gündemine bomba gibi düşerken, gözler il ve ilçelerde kurulacak teşkilatlara çevrildi.

Yaprak dökümü başladı! Gözler yerelde...
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Eylül 2019 Perşembe 15:45



AKP eski genel başkanı ve son Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısıyla AKP’den istifa ettiğini açıkladı.
DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ
AKP Genel Merkezi, geçtiğimiz hafta son Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ihraç istemiyle disipline sevk etmiş, bu karar kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Davutoğlu ise kararın açıklanmasını beklemeden kurmaylarıyla birlikte yaptığı basın açıklamasında AKP’den istifa ettiğini duyurdu.
HERKESİ DAVET ETTİ
Kurmaylarıyla beraber yapmış olduğu basın açıklamasında istifa kararını açıklayan son Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülke genelinde yeni bir oluşum başlattıklarını ve parti ayrımı gözetmeksizin herkesi bu oluşumda yer almaya beklediklerini ifade etti.
GÖZLER YERELDE
Davutoğlu’nun istifa kararının ardından siyasi kulisler hareketlenirken, gözler kurulacak olan yeni partinin il ve ilçe teşkilatlarına çevrildi.
İL BAŞKANI AKÇAY, İLÇE BAŞKANI ÖĞE İDDİASI!
Son Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulacak olan yeni partinin Tekirdağ İl Başkanlığı görevine AKP Tekirdağ il eski Başkanı Ahmet Akçay’ın getirileceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Zira Davutoğlu’nun AKP’den istifa etmesinin hemen ardından Akçay da AKP’den istifa etti. Akçay’ın istifasının Tekirdağ’da yankıları sürerken, kurulacak yeni partinin İl Başkanlığı görevine Ahmet Akçay’ın, Çerkezköy İlçe Başkanlığına ise AKP Çerkezköy ilçe eski Başkanı Abdullah Öğe’nin getirileceği iddia ediliyor.
AKP’DEN KOPTULAR
Çerkezköy’de yaklaşık 4 yıl AKP İlçe Başkanlığı görevini yürüten Abdullah Öğe, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde görevinden istifa ederek Çerkezköy Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Genel Merkez, aday olmasına kesin gözle bakılan Öğe’nin yerine son dakika aday olan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’yı aday göstermişti. Genel Merkezin bu kararının ardından Öğe siyaset sahnesinden çekilirken, seçim çalışmalarına da katılmadı.
MECLİS ÜYELİĞİNİ KABUL ETMEDİ
Öte yandan Belediye başkan adaylığı verilmeyen Abdullah Öğe’ye Süleyman Kozuva tarafından Meclis Üyeliği teklif edildiği, Öğe’nin ise tüm ısrarlara rağmen bu teklifi geri çevirdiği iddia edildi. AKP ilçe eski Başkanı Sait Yazı ve MHP İlçe eski Başkanı Koray Önsel’in Meclis Üyeliğini kabul ettiği 31 Mart seçimlerinde Öğe’nin Meclis Üyeliği teklifini geri çevirmesinin AKP içinde takdirle karşılandığı ifade ediliyor.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.