Yasal haklarına kavuştular

Saray'da faaliyet gösteren Paxar fabrikasında geçtiğimiz sene yaşanan örgütlenme zamanında çıkarılan 6 işçi yasal haklarını aldılar.

Yasal haklarına kavuştular
31 Ağustos 2007 Cuma 09:38

İşçilerin haklarını korumak için Paxar Fabrikası'nı mahkemeye veren Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi, mahkemeyi kazanarak işçilerin yasal haklarına kavuşmasını sağladı.

Örgütlenme zamanında Paxar Fabrikası'ndan çıkarılan TEKSİF Sendikası'na bağlı Hasan Örgel, Tuncay Çoban, Ercan Sevim, Aydın Topçu, Hüseyin Ergin ve Barış Erez adlı işçiler Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi Binası'nda yasal hakları olan parayı almak için biraraya geldiler.

Paralarını Teksif Sendikası Avukatı Cengiz Özbilgen'in elinden alan işçiler, Teksif Sendikası'na teşekkür ederek, mutluluklarını dile getirdiler.

İşçilerinin haklarını korudukları için mutlu olduklarını belirten Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Mürsel Türkkan, "Geçtiğimiz sene içerisinde Paxar Fabrikası'nda yaşanan örgütlenme zamanında çıkartılan işçilerin yasal haklarını korumak için açtığımız davayı kazanmış bulunmaktayız. İşveren işçilerin geri iadesi kabul etmedi ve kanuni olarak çıkartılan işçilerin tüm haklarını verdi. Bizim üye işçilerimiz rahat olsunlar. Sendika olarak bütün üye işçilerimizin yanındayız ve onların destekiyiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.