‘Yaşanan rezilliği vatandaşımız sindiremez’

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dikilen terörist heykeline tepki gösteren Çerkezköy Ülkü Ocakları yönetimine destek olan kamu kurum temsilcileri Belediye meydanında düzenlenen protesto eyleminde bir araya geldi. Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz yaptığı açıklamada, “Ülkücü hareket Türkiye ve Türk Milletinin dara düştüğü, çıkmaza itilmeye çalışıldığı her dönemde umut ışığı olmuş, karanlık tüneli aydınlatmıştır. Siyasi tabloya bakacak olursak bölücü ve ayrıştırıcı siyasete, bu ihanet sarmalına kayıtsız şartsız dik duruş gösteren yegane yapı da ülkücü harekettir. Yaşanan bu rezilliği hiçbir vatandaşımızın sindiremeyeceğine inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek adına herkesi üzerine düşen görevi yapmaya ve ihanete dur demeye çağırıyoruz” dedi.

‘Yaşanan rezilliği vatandaşımız sindiremez’
20 Ağustos 2014 Çarşamba 07:02

 
KATILIM YOĞUN OLDU
Çerkezköy Ülkü Ocakları yönetimi düzenledikleri basın açıklaması ile Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dikilen PKK heykelini protesto ettiler. Belediye meydanında saat 20.00’da düzenlenen basın açıklamasına MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ile yönetim kurulu üyeleri, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Yaşar Kuş, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hakkı Açıkgöz, Çerkezköy Ülkü Ocakları ikinci Başkanı Yavuz Kemal Yazar, Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı İrfan Ayhan, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit, Çerkezköy ve Kapaklı Ülkü Ocakları yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
ÜLKEMİZ BÖLÜNMENİN EŞİĞİNE GELMİŞTİR
Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hakkı Açıkgöz, yaptığı açıklamada, “Candan aziz vatanımız dış güçlerin ve içerideki destekçilerinin iştirakiyle teşkil edilmiş fitne ve husumet cephesinin kuşatması altındadır. Milli iradeyi sadece oydan ibaret gören, mukaddes değerlerimizi hiçe sayan, milletimizin dini duygularını sömüren iktidar ülkemizi bölünmenin eşiğine getirmiştir. Başbakan ve avanelerinin açılım adını verdiği ihanet sürecine her geçen gün yeni bir halka eklenmekte, yaşanan gelişmeler karşısında sözde hükümet üç maymun misali bir tavır takınmaktadır. Bu tavır bölücüleri cesaretlendirmekte, asla kabul edemeyeceğimiz isteklerin hiçbir engelle karşılaşmaksızın hayata geçmesiyle sonuçlanmaktadır” diye konuştu.
TEPKİ GÖSTERMELERİNİ BEKLEMEK ABESLE İŞTİGAL OLACAKTIR
İhanet zincirinin son halkasının Diyarbakır’da açılan terörist mezarlığına vatan haini bir insan müsveddesinin heykelinin dikilmesi olduğunu sözlerine ekleyen Açıkgöz, “Türk tarihi bugüne kadar koltuklarını korumak uğruna iradelerini dış güçlere teslim etmiş, milletin değil hamilerinin emrine amade olmuş pek çok yönetici görmüştür. Ancak hiçbir dönemde ihanet bu kadar açığa çıkmamış, Türk milleti ve devleti hiç bu kadar aciz bir duruma düşürülmemiştir. Bugün geldiğimiz noktada milletimize hizmetle yetkilendirilenler Amerika ve İsrail’in payandalığı için yarışa girmişlerdir. Vatan hainlerini kahraman gibi karşılayan, Oslo görüşmelerinde görevi terörle mücadele etmek olan devlet görevlilerimizden rahatsız olup olmadıklarını yine teröristlere soran, inen bayrağı sadece provokasyon olarak nitelendiren kuklalardan, terörist heykelinin dikilmesine tepki göstermelerini beklemek abesle iştigal olacaktır” dedi.
NASIL BİR MAĞDURİYET TİYATROSU SERGİLEYECEK
Merakla cevabını bekledikleri hususları da tek tek sıralayan Hakkı Açıkgöz, “Cumhurbaşkanı olan malum şahsiyet bayrak indirildiğinde asıl bedeli kendisi ödemesi gerekirken teröristlerin heykeli dikildiğinde de yine askeri ve polisi mi sorumlu tutacaktır? Türkiye kazanacak, demokrasi kazanacak, evlatlarımız, annelerimiz, babalarımız kazançlı çıkacak diyerek çıktığı bu ihanet yolculuğunda analarımızın canını yakan, ocaklara ateş salan teröristlerin heykelinin dikilmesi karşısında yine nasıl bir mağduriyet tiyatrosu sahneleyecektir? Günümüzün moda tabiri ‘yeni Türkiye’ dedikleri bu mudur? Kars’taki insanlık anıtı için ucube ve bir garip şey nitelendirmesi yaparak Kars’taki ucube heykeller kaldırılmalıdır talimatı veren Başbakan acaba bu heykeli neye benzetecek ve kaldırılması yönünde ne zaman talimat verecektir” ifadelerini kullandı.
HEYKEL DİKİLİRKEN NEDEN GÜVENLİK GÖREVLİSİ YOKTU
Hakkı Açıkgöz konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “AKP’nin malum başdanışmanı ile yıkımdan sorumlu başbakan yardımcısı ısmarlama mülakatlarına yenisini ekleyerek, aman süreç zarar görmesin safsatalarıyla bunu da sıradan bir vaka olarak yorumlayacak vakitsiz vuku bulan sıradan bir sorun olarak değerlendirecek midir? Türk bayrağının açılmasını provokasyon olarak nitelendirerek kolluk kuvvetlerini vatan evlatlarına saldırmak üzere görevlendirenler, devletin tabelasından ve hafızasından Türklüğü çıkarmak adına TC tabelalarını sökenler, andımızı kaldırmayı demokratikleşme adımı olarak lanse edenler canlarına kasteden teröristlerin heykelleri dikilirken niçin bir tane güvenlik görevlisini oraya göndermemiştir?”
HERKESİ İHANETE DUR DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ
Diyarbakır topraklarına bir anıt dikilecekse onun da Uzun Hasan heykeli olması gerektiğini savunan Açıkgöz, “Ülkücü hareket Türkiye ve Türk Milletinin dara düştüğü, çıkmaza itilmeye çalışıldığı her dönemde umut ışığı olmuş, karanlık tüneli aydınlatmıştır. Siyasi tabloya bakacak olursak bölücü ve ayrıştırıcı siyasete, bu ihanet sarmalına kayıtsız şartsız dik duruş gösteren yegane yapı da ülkücü harekettir. Yaşanan bu rezilliği hiçbir vatandaşımızın sindiremeyeceğine inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek adına herkesi üzerine düşen görevi yapmaya ve ihanete dur demeye çağırıyoruz. Ülkemizin yarınları için kaybedecek bir saniyemizin dahi olmadığını düşünüyor, milli, müreffeh ve büyük Türkiye’yi yeniden inşa etmek adına herkesi kutlu sancağımızın altında toplanmaya davet ediyoruz” dedi.
İSTİKLAL MARŞINI OKUDULAR
Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz’ün yaptığı basın açıklamasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ardından da İstiklal Marşı okundu. Ülkü ocakları yönetimi ile katılımcılar daha sonra PKK aleyhine sloganlar atarak basın açıklamasını sonlandırdılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.