Yaşananlar hiç de hoş şeyler değil

1911 Çerkezköyspor Yönetimi hafta sonu karşılaştıkları Sitespor karşılaşmasında yaşanan olaylara açıklık getirmek adına basın toplantısı düzenlediler. Tesislerde düzenlenen toplantıda konuşan Kulüp Başkanı Murat Narçın, “Tepkimiz yalnızca rakip takımın hocasınadır. Aşırı derece oyuna müdahale ederek yan hakemin yanında maçı izledi. Yan hakeme ‘Hocam’ diye değil ismiyle ‘Hasan’ diye hitap etmiştir. ‘Hasan ofsayt var versene, faul var versene’ diyerek ciddi bir anlamda etki etmiştir. Bu durumun ardından gerekli mercilere yazılarımız yazdık ve gerekenlerin yapılmasını bekliyoruz” derken, Basın Sözcüsü Sebahattin Çolakoğlu ise, “Sitespor deplasmanında Kulüp Başkanının yanımızda olmaması enteresan bir durumdu ve sürekli kale arkasındaydı. Bunun amacını bilemiyoruz tabi ki. Rakip takımın yedek kulübesinde hoca ve futbolcuların kalkıp gazetecilerin üstüne yürümesi hiç doğru şeyler değil. Burada ki amaç çok daha farklı. Devre arasında ben araya giriyorum ve kulüp başkanını sakinleştirmeye çalışıyorum. Başkan ağza alınmayacak şeyleri gazetecilere söylüyor. Dostane bir şekilde karşılaşmayı bitirip gitmeyi umarken, devre arasında bu gibi şeylere müdahale ediyoruz. Herkes kendi işini yapmalıdır. Burada ki pozisyonda Ersan Başkanın biraz kendini frenlemesi gerekirdi” dedi.

Yaşananlar hiç de hoş şeyler değil
20 Kasım 2014 Perşembe 07:31

YAŞANAN OLAYLARIN ARDINDAN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER

Süper Amatör Lig’in dördüncü haftasında Sitespor ile 1911 Çerkezköyspor arasında oynana müsabaka da yaşanan tatsız olayların ardından 1911 Çerkezköyspor Yönetimi basın toplantısı düzenledi. Tesislerde düzenlenen basın toplantısına Kulüp Başkanı Murat Narçın, Basın Sözcüsü Sebahattin Çolakoğlu, Teknik Direktör Suat Akdereli ve Yardımcı Antrenör Sefer Ekizoğlu katıldı.

FUTBOLCULAR HERKESE GÜZEL BİR OYUN İZLETTİRDİ

Düzenlenen basın toplantısının genel bir açıklama olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Murat Narçın, “Bu toplantımız, Sitespor maçıyla alakalı olan bir açıklamadır. Öncelikle taraftarlara teşekküre diyorum. En ufak bir sataşma yada taşkınlık olmadı.  Sadece saha olaylarında problemimiz oldu. Orada da maçın hakemi vardı ve hocalarımız müdahale ettiler. Güzel bir maç oldu. Biraz rahat bir havada girdik ve bu sebepten dolayı maçın başında 2-0 yenik duruma düştük. Takımımız ikinci yarı kendini topladı ve iyi bir takım olduğunu gösterdi. Skoru 2-2 yapmayı başardı. Sitesporlu kardeşlerimizi ve oyuncularımızı tek tek tebrik ediyorum. Herkese çok güzel bir maç izlettiler” dedi.

SİTESPOR HOCASI YAN HAKEME ÇOK ETKİ ETTİ

Saha içinde ufak tefek tartışmaların olduğunu sözlerine ekleyen Narçın, “Gazeteci kardeşlerimize karşı olan bir problem vardı. Rakip takımın hocası müthiş derece oyuncularımızı rahatsız etmiştir. Bizim tepkimiz bunadır. Ne kulüp yöneticilerine ne de rakip oyuncularımıza bir şeyimiz yok. Yalnızca rakip takımın hocasınadır. Aşırı derece oyuna müdahale ederek yan hakemin yanında maçı izledi. Yan hakeme hocam diye değil ismiyle ‘Hasan’ diye hitap etmiştir. ‘Hasan ofsayt var versene faul var versene’ diyerek ciddi bir anlamda etki etti. Oyunun bir bölümünde yan hakem orta hakeme söylüyor, kendi aralarında konuşuyorlar ama hiçbir yaptırım olmadı. Ne hocayı dışarı çıkarma ne de ceza verme olmadı. Maç boyunca özellikle birkaç oyuncumuza ağza alınmayacak küfürler sarfediyor. Hocanın gazına gelerek yönetici arkadaşımızda hiddetleniyor, hatta topçular bile gaza gelip etkileniyorlar ve daha sonra farkında olup geri adım atıyorlar sadece hocayı suçluyoruz” ifadelerini kullandı.

YÖNETİCİ OLARAK BİZLER SAHA DIŞINA BAKARIZ

Yaşanan olayın Futbol sahalarına yakışmayan bir hadise olduğunun altını çizen Murat Narçın, “Eğer ki bizim hocalarımızdan, Sitespor hocasının sergilediği davranışın 10’da biri dahi olsaydı ben bir Kulüp Başkanı olarak gerekli müdahale de bulunarak hocamızı sahadan çıkarttırırdım. Gereken ne ise en son yapılacak şeyi de o anda yapardık. Bütün olayların gelişmesinin tek sorumlusu Sitespor’un hocasıdır. Kendi topçularımızı sergiledikleri oyundan dolayı tebrik ediyorum. Oyun içinde tartışmalar oldu ve bunlarda olağan şeylerdir. Saha içi zaten bizim işimiz değil, yönetici olarak bizler saha dışına bakarız” diye konuştu.

KULÜP BAŞKANININ MAÇI TRİBÜNDE DEĞİLDE KALE ARKASINDA İZLEMESİ ENTERESAN BİR DURUM

Kulüp Başkanı Murat Narçın’ın ardından söz alan Basın sözcüsü Sebahattin Çolakoğlu ise, “Bugün ki açıklamamızın tek nedeni oynadığımız maçla yada skorla alakalı değil. Öncelikle rakip oyuncu taraftar ve kendi oyuncularımızı da tebrik ediyoruz. Dostane bir karşılaşma oldu. 2-0 dan sonra biraz oyunun kontrolünü kaybettik ve saha içinde oyuncular arasında küçük çaplı küfürleşmeler olabilir bunlar süper lig takımları arasında oynanan karşılaşmalarda da oluyor. Değineceğimiz konu biz protokolde kendi ev sahibi olarak izlediğimiz maçlarda da rakip takımın yöneticilerini güzel bir şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar özen göstermeye çalışıyoruz. Sitespor deplasmanında ise kulüp başkanının yanımızda olmaması enteresan bir durumdu ve sürekli kale arkasındaydı. Bunun amacını bilemiyoruz tabi ki” dedi.

AYNI DURUM BİZDE OLSA CİDDİ BİR RADİKAL KARAR ALIRDIK

Sitespor Kublüp Başkanı Ersan Karamehmetoğlu’nu iyi tanıdıklarını ve aralarında kesinlikle bir problemin olmadığını ifade eden Çolakoğlu, “Tek sıkıntımız maç içinde basın mensuplarıyla hocaların arasında ki bir problemin patlak noktası ağza alınmayacak küfürlerdir. Bizim ilk önce oyuncularımızdan Tuna’ya, sonrasında da Bahadır, İsmail ve Ziya’ya yapılan küfürlerdir. Bunlar ağza alınmayacak küfürlerdir. Kulübümüzün ilk toplantısında aldığımız kararlarda ve özellikle de en önemli kararlardan birisi olan kesinlikle 1911 Çerkezköyspor çatısı altında küfre hayır diyoruz. Bu taraftarda yönetiminde futbolcularda olabilir. Böyle bir karar aldık. Maçın gidişatında bu süper lig ekipleri arasında da oluyor. Futbolcular kendi aralarında küfürleşebilir ama rakip takım hocasının kalkıp da rakibin oyuncusuna küfür etmesi iğrenç bir şeydir. Aynı olay bizde olsa bizim bir hocamız ve iki tane de yardımcı hocamız var. Bu hangisiyle alakalı olursa olsun olası bir toplantı ile ciddi bir radikal karar almak zorundayız” açıklamasında bulundu.

BİZLER DÜZGÜN KARAKTERDE İNSANLARIZ

Futbolcu ve yöneticilerin gelip geçici olduğunu sözlerine ekleyen Sebahattin Çolakoğlu, “Bu kulüp her zaman disiplini ve prensibiyle ayakta durmak zorundadır. İlk yarı mağlup durumda yenik olunca sinirler gergindi. Başkanımız ilk defa dört maç sonunda soyunma odasına girdi ve tansiyonu düşürme amacıyla gerekli konuşmasını gerçekleştirdi. Müdahale skorla alakalı değil, sadece rakip oyuncu ve hocalarla diyaloga girilmemesi yönündeydi. Ersan Başkanla ilgili olarak da inanıyoruz ki yapacağı toplantılarda hocasıyla ilgili bir karar vereceği ve bize karşı bir özür dileme pozisyonu olur mu, olmaz mı bilmeyiz ama onlardan böyle bir davranış bekliyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi bizler düzgün karakterde insanlarız ve kimse üslubunu bozmayacak. Dört maçın sonunda taraftarımız bir kere küfür etti ve gerekli müdahalede bulunduk. Taraftarı kışkırtmak veya yan hakeme orta hakeme müdahale etmek bir spor kulübünün başkanına yakışmayacak şeylerdir. Rakip takımın hocasının yaptığı bir davranış var ve bu bizi çok rahatsız etti. Bununla ilgili gerekeni yaparlar diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ERSAN BAŞKANIN KENDİNİ FRENLEMESİ GEREKİRDİ

Yaşanan olayda basın mensuplarının da haksız olabileceklerini belirten Çolakoğlu, “Orada ağır bir hitam olarak ağza alınmayacak küfürler varsa sonuçta bizim semtimizin kardeşleri ve abilerimizdir. Buna müdahale ederken de rakip takımın yedek kulübesinde hoca ve futbolcuların kalkıp gazetecilerin üstüne yürümesi hiç doğru şeyler değil. Burada ki amaç çok daha farklı. Devre arasında ben araya giriyorum ve kulüp başkanını sakinleştirmeye çalışıyorum. Başkan ağza alınmayacak şeyleri gazetecilere söylüyor. Dostane bir şekilde karşılaşmayı bitirip gitmeyi umarken, devre arasında bu gibi şeylere müdahale ediyoruz. Herkes kendi işini yapmalıdır. Burada ki pozisyonda Ersan Başkanın biraz kendini frenlemesi gerekirdi. Bir başkanın maçı başından sonuna kadar protokolde izlemesi gerekirken, kale arkasında olmasının başka ne amacı olabilir” şeklinde konuştu.

SÖZ SIRASI ARTIK FEDERASYONDA

1911 Çerkezköyspor Başkanı Murat Narçın, kendisine yöneltilen ‘Gerekli mercilere şikayette bulunacak mısınız?’ sorusuna ise, “Her ne olay varsa ve nerede tartışılacaksa oralara yönlendirme düşüncesindeyiz. Hoca hocalığını, futbolcu futbolculuğunu ve yönetici de yöneticiliğini yapacak. Varsa bir ters olay gerekli mercilere yansıtılması gereklidir ve doğru olan da budur. Gördüğümüz hatalarda hocanın yaptığı çok büyük hataları gerekli yerlere bildirdik. Bu olay ve bunun gibi yanlış olan hareketi tartışmak değil de gerekli mercilere yazılarımızı yazdık. İlgili kurumlar yaptıkları araştırmanın ardından cezası varsa cezasını versinler ödülü varsa da ödülünü versinler. Söz sırası artık federasyondadır” diye konuştu.

HAKSIZLIĞA UĞRAYAN GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZIN ARKASINDAYIZ

Yeniden söz alan Sebahattin Çolakoğlu, her zaman rakip takım oyuncuları ile yöneticilerini en iyi karşılamaya çalıştıklarını ifade ederek, “Gittiğimiz yerde nasıl karşılanıyorsak geldiklerinde ev sahibi pozisyonunda bizde onların yaptığını yapacağız gibi bir şey yok. Bizler adamlığımızı göstereceğiz ve düzgün bir şekilde karşılayacağız. Son olarak da ortada bir haksızlık varsa ve haksızlığa uğrayan basın mensubu kardeşlerimizin sonuna kadar arkasındayız” dedi.

HERKES HADDİNİ VE YERİNİ BİLECEK

Çolakoğlunun ardından söz alan Teknik Direktör Suat Akdereli ise, “Öncelikle hem Sitesporlu kardeşlerimizi hem de bizim futbolcularımızı seyir zevki güzel bir futbol sergiledikleri için kutluyorum. Saha içinde bir şey olmadı ve tertemiz bir maç oldu. Tabi ki meslektaşıma hiç yakıştıramadım. Oyuncularıma bu tarz küfürlerini kesinlikle tasvip etmiyorum. Bunlar bize yakışan şeyler değil. Saha da maç sonuç itibariyle 3 neticeli bir oyundur. Galip de gelirsin, mağlup olur berabere de kalabilirsin ama hiçbir zaman kalkıp da bir takımın oyuncusu, hocası ve yöneticisine laf söyleme hakkına sahip değiliz. Herkes haddini ve yerinin bilecek. Bizim aile terbiyemizde ona müsaade etmez, yöneticilerimiz de tasvip etmez. 3 senedir Çerkezköy’de görev yapıyorum bizde böyle bir şey olacağı kesinlikle söz konusu bile olamaz” diye konuştu. 

DIŞ OLAYLAR BİZİ İLGİLENDİRMİYOR

Akdereli konuşmasının sonunda ise şunları söyledi; “Oyuna bakarsak bizim oyuncularımızı hafta başı hep uyarmamıza rağmen bazı takımlara nasıl olsa biz galip geliriz havasında çıkmak futbolcular için en büyük handikaptır. Bunu sezon başından beri söylüyoruz. Rakibin büyüğü küçüğü yoktur. İnanıyorum ki bu ligde kötü diye düşünülen takımlar bile her takıma engel olabilir. Sitespor’un, Kapaklıspor’un ve oynadığımız takımlar açısından söylüyorum kötü takımlar olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir takım kötü değildir bana göre. O günkü ruh hali ve inanışları sahaya onlar koyuyor. İkinci devrede ki oyununu baştan oynasalardı bu olaylara da mahal verileyecekti. Kafalarımız rahat bir şekilde maça çıkacak ve puan kaybetmeyecektik. Her iki takımı da kutluyorum. Dış olaylar bizi ilgilendirmiyor ve yönetimimiz gerekeni yapacaktır.” 

BAŞKANIMIZLA BİRLİKTE TÜM SİTESPORLU OYUNCULARI TEBRİK ETTİK

Toplantıda son olarak konuşan isim Yardımcı antrenör Sefer Ekizoğlu oldu. Ekizoğlu yaptığı açıklamada, “Öncelikle sezon başında sosyal paylaşım sitesinde ‘futbolun oynandığı ve futbolun konuşulduğu bir lig olsun istiyorum demiş, Kendi takımıma başarılar dileyerek diğer takımlara da sezonun hayırlı olması temennisinde bulunmuştum’ Fakat maalesef dördüncü hafta da bu bize patlak verdi. Sitespor önceden formasını giydiğim bir camiadır. Çok değerli bir camiadır. Bizimle alakalı hiç kimseye zarar gelmesin ve diğer takımlardan gelecek zararları da sayın başkanımız gerekli cevabı verdiler. Biz olayın teknik boyutuna bakarız. Maçtan sonra sayın başkanımız ve ben Sitespor soyunma odasına girerek tüm oyuncuları tek tek tebrik ettik” ifadelerini kullandı.

YAPILAN HAKARETLER TARAFIMIZDAN ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE CEVABINI ALACAKTIR

Sitespor antrenörünü çok iyi tanıdığını sözlerine ekleyen Ekizoğlu, “Oyuncuma hakaret edilmesini asla kabul edemem ve benim müsabakamı izlemeye gelen, yağmur çamur demeden çalışan gazeteci arkadaşlarımıza da hakaret edilmesi bizim tarafımızdan çok ciddi ve ağır bir şekilde cevabını bulacaktır. Sayın başkanımız gerekli yazışmalarını federasyona yapmıştır. Akabinde bakıldığı zaman oyuncularımızdan ve teknik heyetimizden ne bir hakaretin olduğu ne farklı bir yerlere çekildiği gibi bir düşüncemiz yok. Biz sadece futbol oynamak için oraya gittik ve evet 2-0’dan 2-2’ye getirdik. Bizim yara almamız gerekiyordu ama en ağır hasarı almadan yarayı aldık ve bu da bizim için iyi oldu. Bundan sonra bizim takımın ivmesi daha da artacaktır. Tek söylemek istediğim dördüncü hafta da böyle bir durumun gelmesi bizleri rahatsız etti. Artık gerekli şeyleri yönetimimiz yapacaktır. Biz futbolun oynandığı ve futbolun konuşulduğu bir lig istiyoruz. Sadece istediğimiz budur. Bütün kulüplere başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu. Haber: Emrah ÇOĞALAN



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.