Yaşar Kuş basınla buluştu: “Plakalarınız için direnin”

Mart 2016'dan bu yana cezaevinde olan ve 10 günlük izine gelen Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Eski Başkanı Yaşar Kuş, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Lokali’nde düzenlediği kahvaltıda basın mensuplarıyla buluşarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Yaşar Kuş basınla buluştu: “Plakalarınız için direnin”
14 Ekim 2016 Cuma 12:37

BASIN ARACILIĞIYLA TAKİP EDİYORUM

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Eski Başkanı Yaşar Kuş yaptığı açıklamada ‘‘Bilindiği üzere, 19 yıldır yapmakta olduğum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı görevimi bırakarak Mart ayı başında cezaevine girdim. Odamızın aynı arkadaşlarla ve aynı şekilde çalışmalarına devam ettiğini görmek beni çok memnun ediyor. Zor bir yerde, zor şartlarda yaşıyor olsam da Odamızın emin ellerde olduğunu bilmek çok güzel. Yapılan çalışmaları ve sorunları basın aracılığıyla takip ediyorum.’’ Dedi.

KENDİSİNİ YALNIZ BIRAKMAYANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

6 ay içerisinde bin 800 tane mektup aldığını belirten Kuş ‘‘Özellikle yaşadığım kara günlerde bizzat kendileri ziyaretime gelerek beni onurlandıran, zor günleri bana unutturan ve kara günlerde beni yalnız bırakmayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, en az iki kere ziyaretime gelen Tekirdağ Lokantacılar Odası Başkanı Lütfü Çebi’ye, haber gönderen, 6 ayda 1800 tane mektup yazan can yoldaşlarıma, üyelerime, arkadaşlarıma ama en önemlisi istisnasız her hafta ziyaretime gelen çocukluk arkadaşım, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Hakan Fıçıcı’ya sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Allah kimseye böyle bir görevdeyken böyle bir yere girmeyi nasip etmesin’’ dedi.

NASIL BEKÇİLİK YAPTIĞIMI HERKES BİLİR

Servisçiler için yaptığı mücadeleyi meslektaşlarının takdirine bırakan Kuş ‘‘Benim 19 senelik oda başkanlığı dönemim boyunca il ve ilçe genelinde en çok uğraştığım şey servisçilerin sorunları oldu. Her ne kadar cezaevinde olsam da Çerkezköy basınından takip ettiğim kadarı ile gerçekleştirilen servisçiler toplantılarında adımın geçmemesi beni derinden üzdü. Çerkezköy’de ve Tekirdağ’da özellikle servisçilerle ilgili yaptığım mücadeleyi meslektaşlarımın takdirine bırakıyorum. Yaşar Kuş adı için kim ne derse desin, sabahın 6 buçuğunda, gecenin 11’inde, 12’sinde benim nasıl bir bekçilik yaptığımı bilenler bilir.’’ İfadelerini kullandı.

SERVİSÇİLER ODASINI KURMAK ÜZEREYİZ

Yaşar Kuş açıklamasının devamında ‘‘Özellikle başkanlığımın son 7-8 yılında bütün emeğim servisçi arkadaşların sorunlarını çözebilmek içindi. Bu işi yapan bütün esnaf bunu bilir. Ama sanmasınlar ki ben cezaevinde onların sorunlarını takip etmiyorum. Hem Çerkezköy hem de Tekirdağ genelinde servisçilerin yaşadığı sorunları yakından takip ediyorum. 20 gün önce açık cezaevine çıkmamla beraber devlet bana telefonla görüşebilme imkanı sundu. Ben de bu sayede birçok esnaf arkadaşla görüşebilme, dertleşebilme fırsatı buldum. Servisçi arkadaşlar merak etmesin. 45-50 gün içerisinde Tekirdağ Servisçiler Odası’nı en az 1200-1300 kişiyle kurmak üzereyiz. Bazı haklardan mahrum olsam da telefon aracılığıyla o işi gönülden yapacak kadroyu oluşturmak benim onlara kardeşlik vazifem.’’ İfadelerini kullandı.

MÜJDELİ HABERLER GELECEK

‘‘Çerkezköy’deki ve Tekirdağ’daki servis esnafı arkadaşlardan istirham ediyorum. Plakalarınız makul fiyatlara satmayın. Çok cefa çektiniz, biraz daha direnin” diyerek sözlerine devam eden Kuş “Bunlar bizim hak ettiğimiz fiyatlar değil. Eminim ki belediye başkanları da bu konuda duyarlı olacaktır. Bu sorunlarla nasıl mücadele ettiğimi, nasıl haykırdığımı duyanlar bilir. Geçmiş kayıtlarda da mevcuttur. 1 haftalık izine geldim fakat 5-6 gün hasta yattım. Görüşemediğim esnaf arkadaşlara bunları basın aracılığıyla iletmek istedim. Servisçi arkadaşların gözlerinden öpüyor, kazasız belasız hayırlı kazançlar diliyorum. Ve tekrar ediyorum, plakalarınız için direnin. Yakında müjdeli haberler gelecek.’’ Dedi.

DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kurulacak olan Tekirdağ Servisçiler Odası için 25 oda başkanıyla birebir görüştüğünü belirten Kuş “Gösterdiğimiz çabada maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Ankara Servisçiler Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı’ya, İstanbul Servisçiler Odası Başkanı Hamdi Öztürk’e, Bursa Servisçiler Odası Başkanı Sadi Aydın’a, İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Hayri Bostancı’ya ve Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı’ya ve bütün imkanlarıyla yanımızda olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

HAKKINI ÖDEYEMEYİZ

Yaşar Kuş’un açıklamalarının ardından Servisçiler Derneği Kurucu Başkanı Selahattin Tokgöz de kısa bir konuşma yaparak ‘‘Yaşar Kuş’un bugüne kadar şoför kardeşlerimiz için yaptıkları için kendisine ne kadar minnet duysak azdır. Hakkını ödeyemeyiz. Yaptığı her türlü icraatta şoför kardeşlerimizin yanında oldu. Şu an insanlığının cezasını çekiyor ama bunlar da gelip geçici. O her zaman bizim gönüllerimizin başkanı ve ilelebet kardeşimiz olacak. Her zaman olduğu gibi Servisçiler Odası’nın kurulmasında da bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Tüm servisçi arkadaşlarım adına kendisine sevgi ve saygılarımı sunuyor ve bir an önce aramıza dönmesini temenni ediyorum.’’ dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.