Yaşar Kuş'tan Çerkezköy Emniyetine teşekkür

Çerkzeköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün mobilet ve motorsiklet sürücülerine yapmış oldukları kontrollerin yerinde olduğunu belirtti.

Yaşar Kuş'tan Çerkezköy Emniyetine teşekkür
23 Temmuz 2007 Pazartesi 07:46

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapmış oldukları çalışmalardan dolayı çok teşekkür eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, "Çerkezköy trafiğinde yaz ayları geldiğinde mobilet ve motorsiklet sayısı oldukça artıyor. Mobilet ve motorsiklet sayısındaki artış, ister istemez kazaların artışınada neden oluyor. Çünkü ehliyetsiz, trafik tecrübesi olmayan kişiler trafiğe çıkıyordu. Yapılan denetimler ile bunların önüne bir nebze olsun geçildi" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'nin yaptığı uygulamaların yerinde olduğunu belirten Çerkzeköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, şunları söyledi: "Çerkezköy trafiğinde özellikle bu yaz mobilet ve motorsiklet sayısı oldukça arttı. Mobilet ve motorsiklet sayısındaki artış, ister istemez kazaların artışınada neden oluyor. Çünkü ehliyetsiz, trafik tecrübesi olmayan kişiler trafiğe çıkıyordu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü mobilet ve motorsiklet kazalarının önüne geçmek için geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de bir takım önlemler almaya başladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu uygulama gerçekten çok yerinde.

Mobilet ve motorsiklet kullananların koruma başlığı, koruma gözlüğü, yolcu ikende koruma başlığı takma zorunlulukları var. Bunlara çoğu sürücü uymuyor. Emniyet Müdürlüğü tarafından, bu kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanıyor.

Yine kayıt tescili yaptırmadan trafiğe çıkacak araçların tespit edilmesi halinde ise para cezasının yanısıra sürücü belgesiz araç kullanan ve sınıfına göre araç kullanmayan sürücüler ise yine cezalandırılıyor.

Cezai işlemin uygulanması ve Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince mobilet ve motorsiklet kullananların takip edilmesi ile ilgili yapılan uygulamanın ardından ehliyetsiz ve tecrübesiz kişilerin trafiğe çıkması engellendi. Bununla birlikte kazalarda azaldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı uygulamaya devam etmesi gerekiyor. Şahsım ve tüm esnaf arkadaşlarım adına İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, yapmış olduğu bu uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.