Yaşar Kuş'tan Saray yolu isyanı!

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Başkan Yaşar Kuş açıklamalarında Çerkezköy'de faaliyet göstermekte olan M plakalı minibüs şoförleri ile ilgili kooperatifin tek tip kıyafete geçme konusunda karara varıldığını belirtirken Kapaklı ve Saray arasında yapımı sürmekte olan yol içinde Tekirdağ Milletvekillerine seslenerek sitem etti

Yaşar Kuş'tan Saray yolu isyanı!
29 Temmuz 2015 Çarşamba 10:34

 BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Salı günü saat 11.00'da Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nda bir basın toplantısı gerçekleştiren Yaşar Kuş ve Yönetimi, şoför esnafı ile ilgili sorunları, değişiklikleri ve henüz tamamlanamayan Kapaklı-Saray yolu ile alakalı açıklamalarda bulundu.

BASIN MENSUPLARINA HEDİYE VERDİ

Başkan Yaşar Kuş açıklamalarına başlamadan önce 24 Temmuz Basından sansürün kaldırılışı ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarının Basın Bayramı'nı kutlayarak hediye takdim etti. Kuş daha sonra açıklamalarına başladı.

KAPAKLI-SARAY YOLU NİYE BİTMİYOR?

Düzenlenen toplantıda ilk olarak Kapaklı-Saray yolu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yaşar Kuş "Tekirdağ'ın 6 Milletvekili seçim öncesinde o yoldan hiç geçmediler mi? 11 yıldan bu yana 18 kilometrelik yol neden hala yapılamıyor? Merak ediyoruz ve bu yolun tamamlanmasını Milletvekillerimizden duyarlı olmalarını talep ediyoruz" dedi.

YOLUN DİKKATE ALINMASINI İSTİYORUZ

Yapımı sürmekte olan yolda bir çok kaza yaşandığını dile getiren Kuş "Bu yolun görmemezlikten gelinmesi bizleri çok üzüyor. Şoför esnafı olarak her yasal zorunluluğu yerine getiren ve vergiler ödeyen bizler bu yolun bir an önce yetkililer tarafından dikkate alınmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ

Yaşar Kuş açıklamalarının devamında ise taksicilerle ilgili sıkıntıları dile getirdi. Yaşar Kuş "Taksi duraklarının durak yeri kiraları Tekirdağ İlçelerinde en yüksek olan yer Çerkezköy’dür. Konu ile ilgili Belediye Başkanımız ile görüştük ve ilgili resmi dilekçeyi vereceğiz. Ayrıca taksi duraklarımızla ilgili modern taksi durakları ve ihtiyaçları karşılayacak duraklar yapılması içinde görüşmeler yapıldı. İlçemizde çok yoğun korsan taksi var olduğunu biliyoruz. UKOME yeni kurulduğu için işlem yaptıramadık bunun için tüm taksici esnafından özür diliyoruz. Korsan çalışan taksiler hakkında da gerekli yasal işlemleri başlatacağız" ifadelerini kullandı.

TEK TİP KIYAFETE GEÇME KARARI VERDİK

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Derneği Başkanı Yaşar Kuş açıklamalarının devamında minibüsçüler ile ilgili de konuştu. Başkan Kuş, "İlçemizde çalışan minibüslerde kooperatif başkanlarıyla aldığımız karar doğrultusunda daha modern hizmet için şoförlerde tek tip kıyafete geçme kararı aldık. Ayrıca araçlarda çalıştırılacak şoförlerin Şoförler Odasından izin belgeleri almaları gerekmektedir. İzin belgesi için de kendilerinden sağlık raporu, sabıka kaydı, ikametgah, SRC belgesi, ehliyet, psiko teknik belgeleri istiyoruz. Öte yandan toplu taşıma aracı oldukları için bundan sonra minibüslerde periyodik olarak dezenfekte yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

KAMYONCU ESNAFIMIZ İÇİN MÜRACAAT YAPACAĞIZ

Kamyoncular kooperatifindeki C-2 araçlarının mağduriyetlerinden bahseden Kuş "S.S Kamyoncular kooperatifimizdeki C-2 araçların hem yurt dışı hem de yurt içi taşımacılık yaptığı için mağdur olmaktadırlar. Kamyoncu esnafımızın hak ve hukukunun korunması için gerek Federasyonumuza gerek ise Ulaştırma Bakanlığı’na müracaatlarımızı yapacağız" dedi.

RANTÇILARIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Kuş, S plakalı araçlar ile ilgili de konuşurken "S plakası olmayan araçlar için UKOME 15 Ağustos tarihine kadar süre verdi. Bu tarihten sonra ne gerekiyorsa şahsım ve yönetim kurulumla birlikte esnafımızın ekmeği ve hakkı korunacaktır. Şoförler Odası olarak S plakalarla ilgili yapılacak ihalenin ertelenmesi için ve ihale şartlarının değiştirilmesi için gerekli yazımızı Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım ve Koordinasyon Merkezine vereceğim. Yapılacak ihalede en az 3 yıl bu İl'de ikameti, oda kaydı, şirket kaydı, vergi mükellef kaydı istenmesini talep ediyoruz. Ayrıca Ağustos’un 15’ne kadar izin verilen düz plakaların çalışmalarının son erdirilmesini korsan araçların trafikten men edilmesi için yazı yazarak rantçıların önüne geçeceğiz" şeklinde konuştu.

J PLAKAYA İHTİYAÇ OLMADIĞINI TESPİT ETTİK

Yaşar Kuş son olarak J plakalar ile ilgili açıklamada bulundu. J plakaların görevlerini son derece hassasiyetle yaptıklarını ifade eden Kuş "Öğrenci servisi yapan Kooperatif Başkan ve Yöneticileri ile yaptığımız toplantıda İlçemizin J plakaya ihtiyaç olmadığını tespit ettik ve bunu UKOME’ye bildirdik" dedi.

TEKPARK YERİNDE BİR UYGULAMADIR

Toplantı sonunda basın mensuplarının "TEKPARK uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Derneği Başkanı Yaşar Kuş, "Uygulama caddelerde ciddi anlamda rahatlamaya sebep oldu. Cadde esnafı kendi araçlarını koyuyorlardı ve gün boyunca orada kalıyordu. Öte yandan galeriye dönen bir halde ortadaydı. Bunlar ortadan kalktı, haliyle uygulama bana göre çok yerinde oldu" şeklinde konuştu.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.