Yaşasın Cumhuriyet!

Cumhuriyetin ilan edilişinin 93. yıldönümü ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü Çerkezköy’de coşku ile kutlandı

Yaşasın Cumhuriyet!
29 Ekim 2016 Cumartesi 17:32

KAYMAKAMLIK MAKAMINDA TEBRİKLERİ KABUL ETTİLER 
 
Sabah saat 09.00’da Kaymakamlık Makamında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal tebrikleri kabul etti.
 
SOĞUK HAVAYA ALDANMADAN COŞKUYLA KUTLANDI
 
Tebrikatın ardından protokol mensupları Cumhuriyet Meydanında yapılacak kutlama töreni için yerlerini aldılar. Törene Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Göksel Söylemez, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 



SİYASİ KİMLİKLERİMİZİ KENARA KOYUP MİLLETİMİZE HİZMET EDİYORUZ
 
Törenin açılış konuşmasını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Başkan Akay geçtiğimiz yıl seçim arifesinden dolayı konuşturulmadığını hatırlatarak şunları söyledi: “Bugün 29 Ekim, tarihimizin en önemli günü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bayramı. Aynı zamanda Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü. Bu iki günü bir arada yaşamanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinizin bildiği gibi Çerkezköy’ün kurtuluşu olması nedeniyle Belediye Başkanlarının konuşması bir gelenektir. Fakat geçtiğimiz yıl seçim arifesine gelmesi nedeniyle gelenek bozulmuştu. Bizler siyasi kimliklerimizi kenara koyup milletimize hizmet ediyoruz. Bu sebeple 1 yıl aradan sonra yeniden buluşmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. 
 
HİZMET EDENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
 
1912-13’te Bulgar işgali, 1920-22’de Yunan işgali altında kalan ilçemiz 1922 yılında düşman işgalinden kurtulmuştur. Şimdi Çerkezköy 81 ilden aldığı göç ile Türkiye mozaiğini oluşturmaktadır. Tekirdağ ve Türkiye’de sanayi yönü ile ön plana çıkmış kentlerden birisidir. Tarihten bugüne kadar Çerkezköy’e hizmet etmiş tüm Belediye Başkanlarımıza, Meclis üyelerimize, Çerkezköy’e hizmet etmişlere bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum”


CUMHURİYETLE TAÇLANDIRDI
 
Akay konuşmasının devamında ise, “Her karış toprağı düşman işgali altına alınmış, kendi topraklarından atılmaya çalışılan, bağımsızlığı elinden alınarak emperyalizmin hedefi ve merkezi haline gelmiş memleketimiz için biri geldi. O kişi kendini vatanına adamış, hiç hesapta olmayarak ant içmiş, Anadolu’da, Trakya’da milletini harekete geçirmiş, bu topraklarda ‘Ne Mutlu Türküm’ diyerek bu mücadeleyi Cumhuriyetle taçlandırmış bir asker, bir devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bir kez daha ulu önderimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi. 
 
TÜRKİYEYİ KİMSEYE YEM ETMEYECEĞİZ
 
Son dönemlerde empeyalizmin oyunları ile farklı senaryolar kuranlara ve 15 Temmuz hainlerine de seslenen Akay “Türkiye’yi kimseye yem etmeyeceğiz. Cumhuriyetimizi de, demokrasimizi de büyütüp genişleteceğiz. Bu topraklar için şehit düşmüş herkesi rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin 93’üncü yıl dönümünü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi. 
 
EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM
 
Başkan Akay’ın ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay kürsüye geldi. Cumhuriyetin 93’üncü yıldönümünü ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümünü kutlayan Kubilay, “19 Mayıs 1919’da büyük Önder Atatürk’ün, Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare şekli, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet; milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğinin ifadesi ve birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır” dedi.


MİLLETİMİZ DESTAN YAZMIŞTIR
 
Kubilay konuşmasının devamında ise, “15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimini de milli iradeye, Cumhuriyete ve demokrasiye bağlı Aziz Milletimiz meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazarak durdurmuş ve istikbalimize sahip çıkmıştır. Yüce milletimiz tek yürek olduğumuzda yenilmeyeceğimizi bir kez daha kanıtlamıştır. Türk Milleti Dünya tarihinde hiçbir millete nasip olmayan büyük bir kahramanlık destanını yazarak tüm dünyaya mükemmel bir ders vermiştir. 15 Temmuz bu nedenle Türkiye’nin ikinci Kurtuluş Mücadelesinin adıdır” dedi. 
 
ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ
 
Çerkezköy’de görev yapmaktan gurur duyduğunu ifade eden Kubilay, “İlçemiz hain ve alçak darbe teşebbüsünün olduğu 15 Temmuz akşamından itibaren milli iradeye, devletine, milletine, Cumhuriyetine, vatanına sonuna kadar sahip çıkmıştır. Gerçekten de Çerkezköy’ümüz, tüm kamu kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşları ile basınıyla, Milli İradenin, Cumhuriyetimizin, Demokrasimizin, sayın Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin her zaman yanında olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bu nedenle Tüm Çerkezköylü vatandaşlarıma teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile alçak darbe teşebbüsünde bulunan vatan haini millet düşmanı FETÖ terör örgütünü şiddetle kınıyor, alçak FETÖ’cü teröristleri de lanetliyorum. Şehit düşen tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde ülkemiz her alanda önemli atılımlar gerçekleştirerek, dünyada saygın bir devlet konumuna gelmiştir. Bizlere düşen görev; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Büyük Türk Milleti’nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi sonsuza değin yaşatmaktır.” şeklinde konuştu.


DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ 
 
Protokol konuşmalarının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu yapılan kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve yine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında yapılan spor turnuvalarında derece elden eden okullara protokol mensupları tarafından ödülleri verildi. 
 
TÖREN GEÇİŞİ İLE SONA ERDİ 
 
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından düzenlenen gösteri ile kutlama programı başında Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösteri ayakta alkışlandı. Gösterilerin ardından program tören geçişi ile sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.