Yaya yolunda çalışmalar sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu Genişletme işi yapım çalışmaları devam ediyor.

Yaya yolunda çalışmalar sürüyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
08 Aralık 2021 Çarşamba 18:15

Atatürk Viyadüğü genişletme projesi yapım işinin 75 günde tamamlanması planlanmıştı. Aradan geçen 45 günlük zaman diliminde daha bir taraf bile tamamlanamazken, imalatın başlama aşamasında plan dışı bazı gecikmelerin yaşandığı ve bu aşamadan sonra daha hızlı hareket edileceği öğrenildi.

Buna rağmen 75 günde tamamlanması planlanan çalışmanın hedeflenen zamana yetişmesinin zor olduğu öğrenildi.

Eski halinde 80 santimetre olan yaya geçiş yolları imalat tamamlandığında 2 metre genişliğe kavuşacak ve yayalar rahat bir şekilde köprüden geçecek.

Proje kapsamında; halihazırda yetersiz kalan tretuvar genişlikleri 1,60 m'den 2,50 m'ye çıkarılacak. Köprü üzerinde sonradan ilave edilmiş 50 cm'lik çelik konsol kaldırılarak köprü döşemesinin dış sınırından 1,40 m'lik ilave betonarme konsol yapılarak tretuvar genişlikleri 2,50 m'ye çıkarılacak.

Tretuvar üzerine eklenecek ve yeni yapılacak aydınlatma, oto korkuluk ve yaya korkulukları imalatlarından sonra tretuvar genişliği 80 cm’den net 2,00 m’ye çıkacak.

Ayrıca, köprü üstyapısında herhangi bir drenaj sistemi bulunmadığından belirli aralıklarla üst yapıda garguylar teşkil edilerek drenaj sistemide yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.