Yayaya öncelik hayata öncelik

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan kampanya kapsamında Çerkezköy’de de yolun karşısına geçen yayaların geçiş üstünlüğüne dikkat çekilirken Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ilçede yaya geçişinin yoğun olduğu alanlar ile okul çevrelerinde yeni ve modern yaya geçitleri oluşturuldu.

Yayaya öncelik hayata öncelik
09 Mayıs 2019 Perşembe 12:29

ÇALIŞMALAR ATATÜRK CADDESİNDE DEVAM ETTİ
İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edilmesiyle birlikte Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sürücülerde yayalara karşı farkındalık oluşturmak adına özel yaya yolları tasarlandı. Sürücülerin yayalara yönelik dikkatini artırmak ve yayaların trafikte öncelik kazanmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de caddelerde “Önce Yaya” yazılarını yazma çalışmalarını Cengiz Topel Caddesi’nden sonra önceki gün de Atatürk Caddesi’nde sürdürdü.
GÜVEN ESAS…
Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde sürdürülen bu çalışmaların ilçe genelindeki tüm caddelerde yapılacağı belirtildi. Yetkililer, “Yeni yaya geçitleri sürücülerde farklı bir algılamayla optik yanılsama sağlayacak ve sürücüler de yayalara gereken duyarlılığı göstereceklerini temenni ediyoruz. Bu yöntemde, yaya geçitleri, estetik bir kent görünümü oluşturarak sürücülerin yavaşlamasını ve daha dikkatli olmalarını sağlayacak. Yayaların da karşıdan karşıya güvenle geçmesinde etkili olacak” şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.