Yaz Kur'an kursları başlıyor

Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin Kur'an kurslarının 27 Haziran'dan itibaren başlayacağını duyurdu. Tüm cami ve Kur'an Kursları'nda hafta içi hergün 3 saat Kuran-ı Kerim eğitimi verilecek kurslar 2 ay sürecek.

Yaz Kur'an kursları başlıyor
15 Haziran 2011 Çarşamba 00:00

Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin Kur'an kurslarının okulların tatile girmesiyle başlayacağını duyurdu. İki ay sürecek yaz kursları için  öğrenci kayıtlarının başladığını belirten Mahmut Emin, tüm vatandaşlardan çocuklarına Kur'an eğitimi vermelerini tavsiye etti.
27 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'da il ve ilçe müftülükleri aracılığı ile tüm cami ve Kur'an kurslarında açtığı 'Yaz kursları' başlatmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Çerkezköy Müftülüğü'de çalışmalarını tamamladı. Her yıl düzenlenen 'Yaz Kur'an Kursları' ile ilgili olarak bilgi veren Müftü Mahmut Emin, "Yaz Kur'an Kursumuz 27 Haziran'dan itibaren Çerkezköy'deki 43 cami ve 15 Kur'an Kursu'nda başlayacak"dedi.
Kur'an Kursları'nda yaz döneminde eğitim verecek Müftülük görevlilerinin hizmet içi eğitimden geçirildiğini belirten Müftü Mahmut Emin, "Tüm görevlilerimiz 5 gün süreyle hizmet içi eğitimden geçirilmiştir. Boş olan cami ve Kur'an Kursları'na vekaleten görevlendirme yapılmıştır. Müftülük olarak Yaz Kur'an Kursları için tüm hazırlıklarımızı tamamladık" diye konuştu.
2 AY SÜRECEK
27 Haziran'da başlayacak Kur'an Kursları'nın faaliyet programı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Müftü Mahmut Emin, "Kurslarımız iki ay sürecek. 27 Haziran'da başlayıp 26 Ağustos'ta sona erecek. Bu süre içerisinde hafta içi 5 gün kurs devam edecek. Günlük 3 saat eğitim yapılacak. Hafta sonu cumartesi ve pazar günleri tatil olacak. Kursta Kur'an eğitimi ve ilmihal eğitimleri verilecek" dedi.
5. SINIF KARNESİYLE KAYIT YAPILACAK
Müftü Mahmut Emin, kurslara kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin ilköğretim 5. sınıf karnesiyle birlikte bir dilekçe ile yaz kurslarına müracaat etmesinin kayıt için yeterli olacağını belirterek, kurlarda kız öğrenciler için bayan öğreticilerin görevlendirildiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.