Yaz Kuran Kursları büyük ilgi görüyor

Okulların kapanmasıyla birlikte tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de açılan Yaz Kuran Kursları yoğun ilgi görüyor. 25 Haziran'da başlayan Kuran Kursları'na 864 erkek, 659 kız öğrenci katılırken, geçen seneye göre öğrenci sayısında artış oldu.

Yaz Kuran Kursları büyük ilgi görüyor
05 Temmuz 2007 Perşembe 08:23

25 Haziran tarihinde başlayan Yaz Kuran Kursları'na gelenlerin sayısının ilk haftaya göre yükseldiğini belirten Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, "25 Haziran tarihinde merkezdeki, beldelerdeki ve köylerdeki camilerimizde Yaz Kuran Kursları başlamıştı. İlk haftalarda Yaz Kuran Kursları'na gelen öğrencilerin sayısı düşüktü fakat bu hafta beklenin üstünde bir artış oldu" dedi.

Açılan Kuran Kursları'na katılımdan memnun olduklarını ifade eden İlçe Müftüsü Mahmut Emin, şunları söyledi:

"Kuran Kursu'na gelen öğrencilerin sayısının Temmuz ayı sonuna kadar artacağını tahmin ediyoruz. 3 dönemden oluşan Yaz Kuran Kursu'nun ilk döneminde 864 erkek, 659 kız öğrenci var. Yaz kuran Kursu'nun ilk döneminde hiç bilmeyenlere kurs veriliyor. 13 Temmuz'da bitecek olan ilk dönemin ardından 16 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasında ikinci dönem Kuran Kursları verilecek.

Kuran Kursları 3 dönem halinde yapılacak, birinci dönem 25 Haziran -13 Temmuz tarihleri arasında hiç bilmeyenlerin katılımı ile, ikinci dönem 16 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında Kuran-ı Kerim usulüne uygun ve yeterince güzel okuyamayanlar arasında, üçüncü dönem ise 6-24 Ağustos tarihleri arasında Kuran-ı Kerim'i seri okuma becerisine sahip olup, tecvit kurallarını uygulamada yetersiz olanlar için verilecek. Kurslarımız hafta içi hergün üç saat veriliyor" dedi.

FAHRİ BAYAN GÖREVLENDİRİLMESİ YAPILDI

Yaz Kuran Kursları'nın bütün camiilerde ve kuran kurslarında verildiğini belirten Müftü Mahmut Emin, "Yaz Kuran Kurslarımız bütün camiilerde ve kuran kurslarında verilmekte. Yaz Kuran Kursları için 43 kadrolu, sözleşmeli ve fahri görevlendirme yapıldı. Bu görevliler arasında kız çocukları için 9 adet bayan görevlendirmesi yapıldı.

Düzenlenen kurslara katılımlar geçtiğimiz seneye oranla biraz daha artmış durumda. Geçtiğimiz sene gelen öğrenciler, 'Ben öğrendim' diyerek bir daha kuran kurslarına gelmiyorlar. Bilgileri tazelemek ve geliştirmek için kuran kurslarına her sene gelmek faydalıdır" dedi.

Düzenlenecek olan Kuran Kursları'nı başarı ile bitirenlere çeşitli ödüller ve hediyeler verileceğini belirten Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, "Bu yıl düzenlenecek olan Yaz Kuran Kursu'nda kimler Kuran-ı Kerim'i bitirirse onlara çeşitli ödüller verilecek" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.