Yaz pazarı hareketlendirdi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte az da olsa hareketlenen Çerkezköy Halk Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları birkaç ürün dışında normal seyrederken, her keseye uygun fiyatları görmek mümkün.

Yaz pazarı hareketlendirdi
04 Temmuz 2011 Pazartesi 00:00

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte az da olsa hareketlenen Çerkezköy Halk Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları birkaç ürün dışında normal seyrederken, havaların bir türlü istenilen sıcaklığı ulaşmaması yerli mahsulün pazara gelişini geciktirdi. Öte yandan bazı ürünlerin artık sona yaklaştığını belirten pazarcı esnafı, bazı ürünlerin ise yeni yeni satılmaya başlandığını ifade etti. Her ne kadar havalar ürün fiyatlarını etkilese de vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısı en önemli sorun olarak hala göze çarpmakta.
YERLİ MAHSUL YAVAŞ YAVAŞ TEZGÂHTAKİ YERİNİ ALIYOR
Pazar esnaflarından Hayrettin Çetinkaya, yaptığı değerlendirmede fiyatların birkaç ürün dışında normal seyrettiğini belirtirken, hava şartlarının da yer yer fiyatları etkilediğini dile getirdi. Tarla mallarının yavaş yavaş tezgahlarda görüldüğünü ifade eden Çetinkaya, “Ürün bollaştıkça fiyatlar da düşmeye başlar. Özellikle sebzede önümüzdeki haftadan itibaren düşüş yaşanır. Şimdiye kadar yerli ürünlerin çıkması lazımdı ancak havanın istenilen seviyede ısınmaması sebebiyle bu gecikti. Örneğin bu dönemde fazla yağış nedeniyle bezelyede sürpriz yaşandı. Biber de boşluk yaptı ve 2,5 TL’ye fırladı. Bu haftadan sonra şeftali ve üzüm bollaşır” cümlelerine yer verdi.
İŞTE BAZI FİYATLAR
Çerkezköy Halk Pazarı’nda satışa çıkan bazı sebze ve meyvelerin kilogram fiyatları ise şöyle; taze fasulye; 4 TL, 3 TL, ‘2,5 TL, domates; 75 KR, 1 TL, 1,25 TL 1,5 TL, 2,5 TL, kabak; 75 KR, 1 TL, 1,5 TL, patlıcan; 1 TL, 2 TL, salatalık; 1 TL, 1,5 TL, 2 TL, patates; 1 TL, 3 kilogram 5 TL, 4 kilogram 5 TL, soğan; 1 TL 3 kilogram 5 TL, çarliston biber 1,5 TL, 2 TL, kiraz; 3 TL, 5 TL, şeftali; 2 TL, 3 TL, 3,5 TL, çilek; 4 TL

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.