Yel; ‘Vatandaşlar bizimle CHP’yi karşılaştırma imkanı buldu’

AK Parti Tekirdağ Milletvekili 1.Sıra adayı Mustafa Yel, seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy’e geldi. Ziyaretleri kapsamında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret eden Yel, “Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Yerel yönetimler proje üretsinler, bugüne kadar bakanlığa gönderilen bir proje yok. Bizler yola yüzlerce proje ile çıktık. Bir yıldır Çerkezköy ile ilgili üç tane yapılan proje sayamam. Belde belediyelerin yaptığı hizmetleri Büyükşehir’in yapamadığını görüyorum. Bu konuda vatandaşlarımız bizimle CHP’yi karşılaştırma imkanı bulmuş oldu” dedi

Yel; ‘Vatandaşlar bizimle CHP’yi karşılaştırma imkanı buldu’
23 Nisan 2015 Perşembe 17:42

 BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİDİR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili 1.Sıra adayı Mustafa Yel, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Öğe ve partililere teşekkür etti. Mustafa Yel ise yaptığı konuşmada, “Milletin iradesi ile oluşacak yeni meclisimiz, hükümetimiz inşallah ülkemize hayırlı hizmetler etmeye devam edecektir. Bu seçim önemlidir. Çünkü Türkiye’nin vites yükseltmeye ihtiyacı vardır. Bu vites yükseltebilmek için sistemde değişiklikler yapma zorunluluğu var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devletin her kademesinde görev almıştır. Onun bu tecrübesini daha ileriye götürebilmek için  üretmiş olduğu fikir Türkiye’de başkanlık sisteminin gerekliliğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

ONUN DERDİ MİLLETİN DERDİDİR

Yel konuşmasının devamında ise, “Vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanı 400 vekil istiyorsa başkanlık sistemine geçmek istiyor, bu konuda dayatma mı var diye soruyorlar. Cumhurbaşkanının makamından daha üstün bir makam yoktur. Anayasal olarak bir sorumluluğu da yok. Arzu etseydi daha önceki diğer cumhurbaşkanları gibi 81 ilin 42 ilini gezmiş gibi davranabilirdi. Millet sevdalısıdır, ulusu daha ileriye götürmek için gecesini gündüzüne katan birisidir. Sorumlu olmadığı halde bu konuda görev edinerek çalışıyor. Türkiye’de 76 milyon 635 bin vatandaşımızın daha ileriye gidebilmesi için sistem değişikliği gerekiyor. Kendisinin makam ve mevkiye ihtiyacı yoktur. Bu derdini iyi anlamak gerekiyor. Onun derdi vatanın milletinin derdidir” ifadelerini kullandı.

GELECEK NESİLLERE İYİ BİR MİRAS BIRAKMAK İSTİYORUZ

AK Parti olarak 2023-2071 hedeflerinin olduğunu sözlerine ekleyen Mustafa Yel, “Bu hedeflere varmak için Allah’a şükürler olsun ki çalışıyor. Bizde inşallah onun kurucu başkanı olduğu AK Partiyi birinci parti yapmak için gecemizi gündüzümüze katacağız. Kalpleri kazanmak istiyoruz. Hizmet anlamında anlatacağımız çok şey var. Başkaları söylüyor biz de yapıyoruz. Milletimiz de bunu gayet iyi anlıyor. Gittiğimiz her yerde mükemmel karşılanıyoruz. Rahat ifade edeceğimiz icraatlarımızı anlatıyoruz ve onlara heyecan veriyoruz. Gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak istiyoruz” dedi.

KAYMAKAMLIĞIN ÇALIŞMALARI TAKDİRE ŞAYANDIR

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe başta olmak üzere İlçe yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Yel, “Çok iyi çalışıyorlar, partimizin genel icraatlarını ve gelecek olan çalışmaları anlatıyorlar. Çok önemli bir görev üstlenmişlerdir. Kaymakamlığın çabaları da takdire şayandır. Milli eğitim sorunları ve alt yapı konularında yerel yönetime gerekli açıklamaları yapıyorsunuz. Demiryolu hizmetlerinin burada tamamlanması konusu, sel ve dere ıslahının tamamlanması konusu olmak üzere her konuda sosyal yardımlaşmanın daha ileriye götürülmesi konusunda desteğinizi görüyoruz” açıklamasında bulundu.

VATANDAŞLARIMIZ BİZİMLE CHP’Yİ KARŞILAŞTIRMA İMKANI BULDU

Yerel anlamda bugüne kadar yapılamayan hizmetler olduğunu sözlerine ekleyen Mustafa Yel, şöyle devam etti; “Bugüne kadar hükümetimiz muhalefet partisinden demeden yardım etsi. Bayrak yarışını sürdüreceğiz. Belediye başkanımızı yanımıza alıp ilgili bakanla görüştürüp destek isteyeceğiz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Yerel yönetimler proje üretsinler, bugüne kadar bakanlığa gönderilen bir proje yok. Bizler yola yüzlerce proje ile çıktık. Bir yıldır Çerkezköy ile ilgili üç tane yapılan proje sayamam. Belde belediyelerin yaptığı hizmetleri Büyükşehir’in yapamadığını görüyorum. Bu konuda vatandaşlarımız bizimle CHP’yi karşılaştırma imkanı bulmuş oldu”

İÇME SUYU VERME GÖREVİNİ DAHİ YAPAMAMIŞTIR

CHP’nin en basit işleri yapamadığını gördük diyerek konuşmasını sürdüren Yel, “Tekirdağ merkezde hürriyet mahallesinde geçen ay 550 kişi hastanelik oldu. İçtikleri suyun kendilerine verdiği zarardan dolayı bağırsak enfeksiyonuna yakalandılar. Bu bakımdan belediyemiz en asli görevi olan halka sağlıklı içme suyu verme görevini dahi yapamamıştır. Bizde yapamıyorsanız destek verelim dedik. Balıkesir büyükşehir Tekirdağ ile beraber kuruldu. Orada AK Parti belediyesi var. Belediye başkanı ekibi ile çalışarak günlerce proje üretmiştir. Bakanlara götürdüler. Hükümetimiz de bu projeleri kabul edip 4 Milyar TL’lik projeyi onayladı ve çeşitli noktalarda şantiye görünümünde Balıkesir var” dedi.

HEYECAN VERECEK PROJELERE YARDIMCI OLMA KONUSUNDA SÖZ VERİYORUZ

Mustafa Yel, 2012 yılı sonu itibariyle Özel İdareye 178 milyon TL para geliyordu diyerek şunları söyledi; “Şuanda Tekirdağ büyükşehir’in TESKİ ile parası 750 milyon TL’dir. Ellerinde kamulaştırma ve her türlü yetki var. Hükümetten hizmet alacak ellerini bağlayacak durum yoktur. Ona rağmen icraat dediğimiz zaman alamıyoruz. Buna dur demek istiyoruz. 950 bin kişinin yaşadığı, her ilden insanın bulunduğu Tekirdağ’da daha iyi bir yerel yönetim icraatlarını görmek istiyoruz. Bize heyecan verecek bu projelerde de bizler de yardımcı olma konusunda söz veriyoruz”

YETER Kİ BİRLİKTE ÇALIŞALIM

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ise yaptığı konuşmada, “Su taşkınları ve Saray yolu projeleri ile alakalı dışarıdan eleştirmedik. Projeler getirilmesini istiyoruz. Ankara’ya kol kola gidelim dedik ve bunlar hepimizin faydasınadır. Yerel yönetimler ile bunlara hazırız. Sorun hepimizindir, hizmet ise herkese yapılacaktır. Çerkezköy hizmet görecekse merkezi hükümet olsun, yerel belediyecilik hepimizin faydasınadır. Yeter ki birlikte çalışalım” ifadelerini kullandı.

KAYNAKLARI ARTIRMA MÜCADELESİ İLE BAŞLAYACAĞIZ

Yapılan konuşmaların ardından basın mensupları AK Parti Tekirdağ 1.Sıra Milletvekili adayına ‘Çerkezköy ilişkin bir projeniz ve düşünceniz var mı?’ sorusunu yöneltti. Yel, verdiği cevapta, “Vekiller olarak projemiz genel politika çerçevesinde hükümetimizin bütçesinden ilimize ayrılan kaynakları artırma mücadelesi ile başlayacak. Bu konuda Tekirdağ’ımız çok üreten bir ilimiz. Aşağı yukarı üretim yapan ve geçtiğimiz yıllarda dönüşümde 81 il arasında 75.sıradaydı. Bizim hükümetimizin döneminde Allaha şükürler olsun 20.sıraya kadar yükseldi. İnşallah bize de nasip olur ki ürettiği kadar en azından geliri tekrardan Tekirdağ, Çerkezköy ve diğer illerimize döndüren bir il konumuna gelebilme mücadelesi vereceğiz” dedi.

2 BİN 500 İLAVE DERSLİK AÇTIK

Yel konuşmasının devamında özellikle eğitim konusunda yatırımın öncelikli olacağını ifade ederek, “En fazla göç alan iller arasında oran olarak ikinci sıradayız. İçinde bulunduğumuz Çerkezköy Kapaklı çok olumsuz etkileniyor. Mücadele başlatmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bugüne kadar özel idare sekreterliği ve vali yardımcılığımız sırasında da bu konunun farkında olan bir arkadaşınızım. Çünkü ilk geldiğimizde 2005 yılında aşağı yukarı derslik başına 76 öğrenci düşüyordu. Sonra bizler özel idareden borçlanarak ve genel idaremizin de katkılarıyla bu sayı 36’ya kadar düştü. 2002 yılına kadar Tekirdağ’da toplam derslik sayısı 2 bin 150 iken şuan da buna ilave olarak 2 bin 500 derslik açtık. Biz tabi özellikle okullaşma konusunda liselerin kampus içine alınması projesi sayın kaymakamımızın da çabaları büyük ve biran önce tamamlanmasını istiyoruz. Liselerden boşalan okullara da ilk ve ortaokullar getirmek ve okullar ilave etmek istiyoruz” diye konuştu.

BİRKAÇ KİLOMETRESİ HAZİRAN AYINA KADAR TAMAMLANACAK

Yel, sel felaketine maruz kalan Çerkezköy’ün, DSİ ile yapılması gereken ama yerel yönetimler kanalında da kamulaştırma konusunda desteklenmesi gereken bir proje olduğunu belirterek, “Çerkezköy Belediyesine çağrı yapıyoruz ve Büyükşehir’de buna katkı sağlamak zorunda. Burada kamulaştırmayı hızlandırırlarsa DSİ’nin rekreasyon alanlarıyla beraber dere ıslahı projesi inşallah hızlanacak ve bir daha Çerkezköy’ümüz artık sel basan bir ilçe olarak anılmayacak. Bunun için mücadele etmemiz lazım. Bölgemizde Saray ve Kapaklı arasında devam eden 20 kilometrelik bir duble yol çalışması var. Karayolları bölge müdürümüzle görüştük ve bunun birkaç kilometresi inşallah haziran ayına kadar tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacak. Tamamı da bu yılsonuna kadar bitirilecek. Bununda en yakın takipçisi olacağız” dedi.

ÇEVREMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Bölgeye acil olarak bir teknik üniversite kazandırmak zorunda olduklarını ifade eden Yel, “bunu Çerkezköy ve Çorlu arasına yapılması lazım. Çünkü 1400 tane sanayi tesisi olan bir İl’de yaşıyoruz. Burada sanayi ile entegre olan bir balkan teknik üniversitesinin arayışı içinde olacağız. Bizim için çok önemli. Hükümetimizin başlatmış olduğu 2011 yılında ki ergene havzası eylem planı kapsamında bölgemizin artık çevre kirliğinden anılır halden çıkarılması mücadelesi devam etmektedir. Dünyanın en büyük çevre projesi yürütülmektedir. Hükümetimizin ayrıldığı 3 milyar 240 milyon TL’lik bir proje yürütülüyor. 87 kilometrelik en büyük kolektör hattı ihaleleri yapıldı. İnşallah 2016 sonunda da tamamlanacak. Beş tane çok büyük arıtma tesisi var. Günde 500 bin metreküp suyun arıtılarak denize derin deşarj yapılacağı bir proje. Çerkezköy belediyemizin ve diğer belediyelerimizin de yine atık sularının da temizleneceği arıtma tesisleri de yapılıyor. Bunun takipçisi olacağız çevremiz çok önemli” şeklinde konuştu.

YARDIMCI OLUNACAĞINA İNANIYORUM

Mustafa Yel konuşmasının sonunda ise, “Özellikle sosyal destekler konusunda vatandaşlarımızın daha çok destek alabilmesi için aile ve sosyal politikalar bakanlığımızla irtibat halinde olacağız. Fakir ve yoksul vatandaşlarımıza daha çok hizmet edebileceğimiz ortamlar sağlayacağız. Üreten insana daha çok destek olacağız. Bizler inşallah olta verip balık tutma konusunda her türlü devlet daireleri ve kaymakamlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Kendimizi iyi anlattığımız taktirde yardımcı olunacağı kanaatindeyim” dedi.

KURUMLARI ZİYARET ETTİLER

AK Parti Tekirdağ 1.Sıra Milletvekili adayı Mustafa Yel ve beraberindeki AK Parti İlçe Yönetimi daha sonra Hükümet Konağı içinde bulunan kurumları ziyaret ederek Çerkezköy Devlet Hastanesine geçtiler. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan - 9 yıl önce
sayın kaymakam,siz orada devleti temsil ediyorsunuz...karşınızdaki beyefendi de vali yrd değil,akap adayı dır.koltuğunuz da oturmanız gerekmez miydi
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce
ey hasan oğlu hasan seni̇n evi̇ne mi̇safi̇r geldi̇ği̇nde sen kanepede mi̇safi̇ri̇nde yerdemi̇ oturuyor...kaymakam bey ne güzel mi̇safi̇ri̇ni̇n karşisina geçmi̇ş oda bi̇ldi̇ği i̇çi̇n mi̇safi̇r şekli̇nde karşilamiş.lütfen
Avatar
kırklarelili - 9 yıl önce
dalgamı geçiyor bu adam yolun bir kaç km bitecekmiş.akp ye oy vermedikya yapmazlar.zaten biz verenlerden eksik vergi veriyoruzya.