Yeni başkan seçimi değerlendirdi

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirilen Kent Konseyi başkanlık seçimini değerlendirdi. Üstünol, kendi taraflarında siyasete karışmadıklarını ifade ederek, “Burada siyasi partiler var ve oy kullandılar. Ya bize attılar ya karşı tarafa attılar. Kim kime attı bilmem. Tabiatı gereği işin içinde var” dedi.

Yeni başkan seçimi değerlendirdi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
21 Haziran 2019 Cuma 14:01

“PROJELERİMİZ VAR”
Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol basın açıklamasında bulundu. Üstünol açıklamasında kent konseyi projelerini, hedeflerini ve geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen olağan genel kurulu değerlendirdi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Kent Konseyi’nde engellilerle ilgili bir kafe oluşturma fikri olduğunu söyleyen Üstünol, “Vahap Başkanın burasının tasarrufu ile alakalı bir beyanatı oldu. Zaten burası ile alakalı seçim döneminde hazırlamış olduğu bir projesi var. Yanılmıyorsam Engelliler Kafesi olacak. Bu bir süreç aslında. 5 yıllık bir süreç. Buranın mülkiyeti Çerkezköy Belediyesi’ne ait. Ayrıca da süreçle beraber başkanın projelerinin hayata geçmesi doğrultusunda kendisinin bir takvimi vardır. Vahap Başkan burada doğru bir şey yaptı. Adaylara başlarken buna göre bir plan yapın dedi. Muhakkak ki tasarrufları vardır bundan sonra neresi olacağı konusunda. Paylaşarak, karşılıklı bilgilendirme anlamında. Zaten ziyarete de gideceğiz. Vahap Bey’in başkanlık yaptığı dönemde zaten bir tesisleşme durumu var. Muhakkak ki Çerkezköy’de Kent Konseyi’ne hep beraber güzel bir yer bulabiliriz” ifadelerine yer verdi.
“KENT KONSEYİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Kent Konseyini daha fazla geliştirmek için çalışma yapacaklarını söyleyen Üstünol, “Kent Konseyi’nin gönüllülük esasına dayalı bir çalışma anlayışı var. Kamusal anlamda da bir yanı var. Üyelere baktığımızda bu işin ortakları, delegasyonu tamamı seçilmiş kişiler ve tabi ki bir bebek gibi Çerkezköy Kent Konseyi çok bilinmiyor. Ben çalışma sürecimde çok toplantıya katıldım. Bilinebilirlik kısmı bence süreçle de alakalı. Bu kısmı önemsiyoruz. Öyle de bir ekip oluşturduk. Tanınabilirlik çerçevesinde politikalar gerçekleştireceğiz. Ben 5 yıldır proje geliştirme ve sonrasında Avrupa Birliği Proje geliştirme komisyonu başkanlığı yaptım. Plan, program, proje geliştiren bir yapısı var. Çalışma, proje yapma kültürü de maalesef Türkiye’de çok az. Bunu da geliştirmek istiyoruz ve bunu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
“BİZİM ADIMIZA SEÇİME SİYASET KARIŞMADI”
Seçimi değerlendiren Üstünol: “Kongreye inanılmaz bir katılım oldu. Hakkıyla Kent Konseyi’nin tarihinde belki de en çok katılım oldu. Ben katılanlara teşekkür ediyorum. Bu da Kent Konseyi’nin bu dakikadan sonra öneminin daha da arttığını gösterir. Serkan Bey, kendisi bu katılımın yoğun olmasına sebep veren bir seçim kampanyası yürütmüştür.  Biz ne kadar çalıştıysak o da çalışmıştır. Dolayısıyla bu süreç karşılıklı her iki tarafında tetiklemesi ile oldu. Ben söylenen bazı kelimeleri duymadım, içeride tebrikleri kabul ediyordum. Nihayetinde bir seçim sürecidir. Ben bir buçuk gün yemek yememişim. Unutuyorsunuz. Biz seçimde Serkan Bey’in öncelikle adı tarihe kazınmıştır, hayırseverliği ile; Vahap Bey’in de aynı şekilde adı tarihe kazınmıştır. Serkan Bey, o an için üzülmüş olabilir. Bu işe siyaset karıştı mı derseniz bizim tarafımızdan herhangi bir şey olmadı. Vahap Başkan’ı bir kere ziyarete gittim. Bir tasarrufunuz var mı? Diye sordum o da aklından geçen bir ismin olmadığını dile getirdi. Kaymakam Beye de gittim, Kaymakam beye de anı şeyi söyledim. Kimseden herhangi bir destek istemedim. Zaten ben kimin kapısına gitsem gerçekten de bana ve arkadaşlarıma inanırlarsa destek vereceklerini biliyorum. Bizim tarafımızdan siyaset karışmamıştır. Siyaset bizi desteklemiştir onu da söylüyorum çünkü burada siyasi partiler var ve oy kullandılar. Ya bize attılar ya karşı tarafa attılar. Kim kime attı bilmem. Tabiatı gereği işin içinde var. Çok güzel bir seçim oldu” açıklamalarında bulundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.