Yeni bir Milli Eğitim Sistemi uygulanmalı

Yeni eğitim-öğretin yılının başlaması ile birlikte açıklamada bulunan Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi,“Bugün Türkiye’nin bir numaralı meselesi, milletimizin dünya görüşü ve değer ölçülerine dayalı ‘Hak Merkezli Yeni Bir Milli Eğitim Sistemini’ geliştirmek ve uygulamak olmalıdır” dedi

Yeni bir Milli Eğitim Sistemi uygulanmalı
17 Eylül 2014 Çarşamba 07:12

Yeni dönemde öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olsun temennisinde bulunan Vakitçi, bugünkü eğitim sisteminin ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalmaktadır diyerek eğitim sisteminin milli ve manevi değerlere uygun yapılması gerektiğinin altını çizdi.

EĞİTİMİN BOZUK OLDUĞU DÖNEMLERDE İÇ ÇATIŞMA ARTAR
Toplumun en büyük gücünün eğitilmiş insan gücü olduğunu söyleyen Vakitçi, eğitimin, her toplum için büyük öneme sahip olduğunu kaydetti. Eğitim ve öğretimin toplum ile devletin bütünleşmesini sağladığını belirten Vakitçi, “Toplumumuzda fertlerin eğitimine önem verdiği dönemlerde ekonomik ve sosyal gelişmeler hızlı olmuş;  toplumsal yardımlaşma ve dayanışma artmış ve devlet güçlenmiştir. Fertlerin eğitiminin ihmal edildiği ve eğitim sisteminin bozulduğu dönemlerde ahlak dejenere olmuş, iç çatışmalar artmış ve devlet zayıflamıştır” ifadelerini kullandı.

BUGÜNKÜ EĞİTİM SİSTEMİ İHTİYAÇLARI KARŞILAMIYOR
Bugünkü Milli Eğitim sisteminin ülkenin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığına dikkat çeken Başkan Vakitçi, eğitim sistemindeki aksaklıkları şu şekilde sıraladı:
1-Milletimizin ortak dünya görüşü ve değer ölçülerini yansıtmamaktadır.
2-Batılı değerleri kendine esas alan eğitim sistemi sorun çözememekte ve hatta sorun üretmekte ve artırmaktadır.
3-İnançlarımızla çelişkili eğitim sistemiyle erdemli bir gençlik, bir nesil, bir toplum inşa edemeyiz.
4-Şekille uğraşan bu sistem eğitimin temel ve kronikleşmiş problemlerini çözemez.
5-Kendi eğitim sistemi kendisi için insan yetiştiremeyen bir toplumuz.
6-Bu eğitim sistemiyle güçlü bir devlete sahip olmamız mümkün olmaz.
7-Bu günkü eğitim sistemi, derslere önem vermekte, öğrenciyi ihmal etmektedir.
 
MATERYALİST EĞİTİMDEN VAZGEÇİLMELİDİR

Vakitçi, Batıcı, materyalist ve taklitçi eğitimden vazgeçilerek, kendi değerlerimize uygun eğitim anlayışına geçmemiz gerektiğini ifade etti. Eğitimin öğrenci merkezli yürütülmesi gerektiğini bildiren Vakitçi “Öğrencinin yeni şeyler bulma ve keşfetme yetenekleri geliştirilmelidir. Öğrencilerin heyecan, araştırma ve sorun çözme kapasiteleri geliştirilmelidir. Sorunlara ilmi çözüm arayışı özendirilmeli, taklitçilikten uzak durulmalıdır. Alternatif okul modellerini geliştirmeye ihtiyacımız vardır. Okullar terbiye mekânları haline getirilmelidir. Okul, öğrencilere adaleti,  merhameti ve sorun çözmeyi öğretmelidir. İyi okul zayıf ve imkânları sınırlı olan öğrencileri desteklemelidir. Okullar öğrencilerin içini boşaltmamalı, onların azim ve iradesini geliştirmelidir. Öğretmen yeterli, güvenilen ve etkileyici olmalıdır. Okul kültürü geliştirmede öğretmen aktif rol almalıdır. Lider ve etkileyici öğretmenin inancı, düşüncesi, söylemi ve eylemi arasında çelişki olmamalıdır. Farklılıkları keşfeden ve farklı yaklaşımları ileri süren öğretmen desteklenmelidir. Yöneticiler ve öğretmenler eğitim konusunda aynı derecede önemlidir” şeklinde konuştu.

DEĞERLERE BAĞLI YENİ EĞİTİM SİSTEMİ GELİŞTİRİLMELİ
Türkiye’nin sahip olduğu değerlere bağlı yepyeni bir eğitim sisteminin geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Vakitçi, “Bugün Türkiye’nin bir numaralı meselesi, milletimizin dünya görüşü ve değer ölçülerine dayalı ‘Hak Merkezli Yeni Bir Milli Eğitim Sistemini’ geliştirmek ve uygulamaya koymaktır. Türkiye, bugün sahip olduğu tarihi müktesebatı, ulaştığı bilgi düzeyi ve deneyimlerine dayanarak yepyeni bir milli eğitim sistemi geliştirebilir. Bu açıdan coğrafyamızda örnek ve önder ülke olabilir” dedi.

ÇOCUKLARIN KALPLERİ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE DOLMALI
Öğrencilerin kalpleri milli ve manevi değerlerle doldurulmadığı takdirde ileride telafisi mümkün olmayan kötü alışkanlıkların doğacağına dikkat çeken Başkan Vakitçi “Çocuklarımızın kalplerini ahlak ve maneviyatla, milli ve manevi değerlerle doldurmazsak bir takım kanun tedbirleriyle yanlış yoldan, kötü alışkanlıklardan çevirmek mümkün olmaz. Evlatlarımızı vatana, millete yararlı insanlar yapmak istiyorsak eğitim sistemini yeniden kurmamız gerekir. İyi bir nesil yetiştirmek için hep beraber eğitime omuz vermeliyiz. Çünkü eğitim hepimizin ortak davasıdır. Bizden öncekiler, Üstat Nurettin Topçu ve liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız meseleye milli bir dava olarak hep yaklaşmışlardır. Meseleyi hep ‘Maarif Davamız’ diyerek sunmuşlardır. Milli Eğitim meselesinin ancak dava şuuruyla çözülebileceğini ifade etmişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başta öğrencilerimiz olma üzere tüm veli, öğretmenlere hayırlı olmasını dilerim. Unutmayınız bizim asıl gücümüz imanlı evlatlarımızdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.