Yeni döneme yönelik çalışmalar anlatıldı

Çerkezköy İlçe eğitim danışma kurulu toplantısı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde yapıldı 2014-2015 Eğitim öğretim yılının değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda yeni dönemine yönelik yapılması gereken çalışmalar da konuşuldu

Yeni döneme yönelik çalışmalar anlatıldı
14 Eylül 2015 Pazartesi 08:45

GÜNDEM MADDESİ KURULA SUNULDU

Çerkezköy İlçe eğitim danışma kurulu toplantısı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde yapıldı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Abdullah Nair başkanlığında yapılan toplantıya okul müdürleri ile okul temsilcileri katıldı. Toplantıya açılış ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Üçüncü gündem maddesi gereğince danışma kurulu üyeleri tanıtıldı. Dördüncü gündem maddesinde eğitim bölgesi ve eğitim kuralları yönergesi hakkında danışma kurulu ve çalışma kurulu üyeleri bilgilendirildi, ardından da hazırlanan gündem kurula sunuldu.

DİLEK VE TEMENNİLERİN ARDINDAN TOPLANTI SONA ERDİ

Yedinci gündem maddesinde örgün ve yaygın kurumlarla işbirliği yapılarak yönlendirilmesi, planlanması ve yürütülmesi konuları görüşüldü. Toplantıda “Eğitim ve öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli önlemlerin alınması, bölgedeki eğitim kurumları arasında gerekli işbirliği ve koordinasyonun gerçekleştirilmesi, eğitim bölgesinde yüksek kurumlar ile işbirliği yapılacak konuların belirlenmesi, eğitim bölgeleri arasısnda yapılacak çalışmaların belirlenmesi, eğitim kurumları dışında bölgenin eğitime ayrılacak tüm potansiyel kaynakların seferber edilmesi, sağlık müdürlüğü ile işbirliği sağlanarak öğrencilerin sağlık konusunda bilinçlendirilmesini sağlamak, oluşturulacak proje ekiplerinin ve komisyonların kurulması, eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması, çocuk ve gençlerin risk faktörlerin korunması için yapılacak çalışmalar” konular görüşüldü. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.

KAYMAKAMA TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Çerkezköy’deki tüm eğitim kurumlarının çalışmalarıyla eğitime katkı sunduğunu ifade ederek, “Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Çerkezköy’ü eğitimde marka şehir haline getirmek için büyük bir uğraş veriyor. Kaymakamımız Metin Kubilay’ın büyük çabalarıyla geçtiğiz günlerde çok önemli bir adım atıldı. Eğitim Kampüsü’nün ilk okulu Hayırsever Seval-Ahmet Çetin tarafından yaptırılacak Fen Lisesi olacak. Bu Çerkezköy için çok önemli bir gelişmedir. Eğitimciler olarak Çerkezköy’ün eğitimine sağladığı katkılar nedeniyle kaymakamımıza teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

ÖĞRENCİ YÜKSEKLİĞİNE KARŞILIK SIFIRA YAKLAŞIK KAZA ORANI YAŞADIK

Eğitim Kampüsü olarak ayrılan alana 19 ile 39 arasında okul yapılabileceğini sözlerine ekleyen Nair, “Eğitim Kampüsü’ne ilk olarak Fen Lisesi yapılacak. İnşallah ilerleyen dönemlerde hayırseverin katkılarıyla daha çok okul yapılacak. Böylece Ambardere Mevki Çerkezköy’ün eğitim Kampüsü, vadisi halini almış olacak. Yeni dönemde öğrencilerin muhtemel zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması adına herkes elinden geleni yapacak. Geçtiğimiz dönem oldukça başarılı bir yılı geride tamamladık. Bunda okul öğretmenlerinden, öğretmenlere, emniyet görevlilerinden, servisçilere kadar herkesin katkısı bulunuyor. Öğrenci sayısının yüksekliğine karşın sıfıra yaklaşık kaza oranı yaşadık” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.