Yeni hayatlarına ilk adımı attılar

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun (ÇEMYO) 2011-2012 Akademik Yılı’nı başarıyla tamamlayan öğrencileri düzenlenen mezuniyet töreniyle birlikte yeni hayatlarına ilk adımı attı

Yeni hayatlarına ilk adımı attılar
23 Haziran 2012 Cumartesi 09:37

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu 2011-2012 Akademik Yılı’nı başarıyla tamamlayan öğrencilerini düzenlenen mezuniyet töreniyle birlikte yeni hayatlarına ilk adımı attı.
Perşembe günü Çerkezköy Anfi Tiyatro’da saat 19.00’da başlayan 17. Mezuniyet Törenine Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, KÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, ÇEMYO Müdürü Prof. Dr. Ziya Özek, Muratlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Nurşen Öntürk, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı,  ÇEMYO Akademisyen kadrosu, öğrenci velileri ve daha birçok konuk katıldı. 
GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE YÖNELİK KONUŞMALAR YAPILDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı 2011-2012 eğitim öğretim yılında okulu birincilikle bitiren Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencisi Mustafa Küçük yaparken, ardından da yabancı uyruklu öğrenciler adına Mohono Batbuyan kürsüye gelerek duygularını ifade etti. Küçük ve Batbuyan’dan sonra, ÇEMYO Müdürü Prof. Dr. Ziya Özek kürsüye gelerek günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı.
DİNAMİK VE ÜRETKEN BİR ÜNİVERSİTEYİZ
Konuşmasının başında, NKÜ’nün hızlı gelişim gösteren, dinamik ve üretken bir üniversite olmayı başardığını kaydeden Özek, ÇEMYO’nun üniversite birimleri arasında gerek coğrafi konumu gerekse de eğitim programları ve faaliyetleri ile farklı bir konuma sahip olduğunu dile getirdi.
Konuşmasında okulun geçmişinde de bahseden Özek, 41 öğrenciyle eğitime başlayan ÇEMYO’nun bugün 6 farklı akademik programda bini aşkın öğrenciye eğitim verdiğini kaydetti.
BÜYÜK BİR KAZANIM OLACAK
Özek, konuşmasında, geçtiğimiz günlerde NKÜ Rektörlüğü ve Veliköy Belediyesi arasında imzalanan protokole de değinerek, “İmzalanan protokol kapsamında kademeli olarak hayata geçirilecek olan NKÜ Çerkezköy Yerleşkesi, başta ÇEMYO olmak üzere üniversitemiz için büyük bir kazanım olacaktır” diye konuştu.
BİZLERİN DE ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLACAKLAR
Konuşmasının devamında öğrenci velilerine de seslenen Özek, “Bu güzide topluluğun en mutlu ve en gururlu olanı haklı olarak sizlersiniz. Karşılıksız sevgi ve emekle bugünlere getirdiğiniz sevgili evlatlarınız bundan sonraki yaşamlarında önemli bir dönemece giriyorlar. Bu güzel çocuklar bundan sonra yalnızca sizin değil tüm ÇEMYO ailesinin de haklı gurur ve övünç kaynağı olacaklardır” ifadelerine yer verdi.
ARTIK SİZLER İÇİN ‘ÖĞRENMEK’ ŞART
Ardından mezun olan öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Özek, son bir ders vereceğini dile getirerek, “Biliyorsunuz eğitim konusunda dillerden düşmeyen bir deyimimiz var. Eğitim şart. Evet eğitim şart. Sizler eğitim hayatınızı sonlandırdığınıza göre bu deyimin geçerliliği kalmayacak. Ben de bu yüzden sizlere bundan sonra eğitim şart yerine öğrenmek şart deyimizi kılavuz edinmenizi öneriyorum” cümlelerine yer verdi. Özek son olarak, tüm öğrencileri kutlarken, iş yaşamlarında ve hayatlarında başarılar diledi.
Özek’in ardından kürsüye NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal geldi. 2 yıldan bu yana üniversite birimlerinde öğrencilerin hayata hazırladıklarını ve ilim irfan ışığında bilgilendirerek donattıklarını ifade eden Soysal, “İlim, ilim bilmektir. İlim, kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen  ya nice okumaktır. Bu kapsamda sizi yurdunu, ulusunu seven fertler olarak sizleri yarına hazırlamak istiyoruz. Hiçbir zaman birlikteliğimiz bitmeyecek” dedi.
BİR ÖĞRENCİ İÇİN EN ANLAMLI GÜNLERDEN BİRİ
Konuşmasının başında mezun olan tüm öğrencilere hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Ertem, bugünün bir öğrenci için en anlamlı günlerden biri olduğunu belirterek, “Bugün hayatınızda bir dönem bitti ve yeni bir dönem başlıyor. Bundan sonraki yaşamınızda hepinize sağlık mutluluk ve başarı diliyorum” dedi.
HEPİNİZ FAHRİ ÇERKEZKÖYLÜSÜNÜZ
Ertem, öğrencilerin bundan sonra ya kendi mesleklerine devam edeceklerini ya da farklı alanlara yöneleceklerini dile getirirken, hangisi olursa olsun üniversite yıllarının asla unutulamayacak zamanlar olduğunu ifade etti. Konuşmasında, öğrencilerin Çerkezköy’ü de unutmamalarını isteyen Ali Ertem, tüm öğrencilerin fahri birer Çerkezköylü olduğunu da söyledi.
HER ZAMAN DOĞRU VE DÜRÜST OLUN
Aldıkları eğitimin ardından öğrencilerin ülke ve millet için hayırlı işler yapmalarını isteyen Ertem, “İş hayatınızda her zaman doğru, dürüst çalışın. Böyle olunca başaramayacağınız şey yok. Burada aldığınız değerler sizlere fayda getirecek. Umuyorum ki hepiniz hayatta başarılı olacaksınız” diye konuştu.
MİNNET BORCUNUZU AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN
Ertem konuşmasında, öğrencilerin bu günlere gelmesinde ailelerinin katkılarının çok büyük olduğuna dikkat çekerken,  “Bugünlere gelmenizi sağlayan ailelerinizi de sakın unutmayın. Bunun dışında devlete, millete olan minnet borcunuzu da aklınızdan çıkarmayın” şeklinde konuştu.
NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜNE VURGU YAPTI
Ertem’in ardından kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, ülkenin kalkınmasında nitelikli insan gücünün çok önemli olduğuna vurgu yaparken, bunun da üniversitelerle mümkün olduğunu kaydetti. Konuşmasının devamında, aileleri, eğitimcileri katkılarından ötürü kutlayan Bayhan, öğrencilere de hayatlarında başarılar diledi.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE BELGELERİ VERİLDİ
Bayhan’ın konuşmasının ardından, bölümlerinde dereceye giren öğrencilere başarı belgesi, plaket ve hediye takdim edilirken, belge, plaket ve hediyeleri, Kaymakam Bayhan, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, ÇEMYO Müdürü Prof. Dr. Ziya Özek, Belediye Başkanı Ali Ertem, Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Muratlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Nurşen Öntürk ve Çerkezköy METEM Müdürü Tuğrul Selimoğlu verdi.
ŞARKILARLA COŞTULAR
Ödül törenin ardından, Grup Doğa çaldığı şarkılarla törene farklı bir ambiyans katarken, mezun olacak öğrenciler de sahneye gelerek danslarıyla gruba eşlik etti.
KEPLER HAVAYA ATILDI COŞKU TAVAN YAPTI
Heyecanın git gide arttığı programın devamında, öğrenciler mezuniyet belgelerini almak üzere tek tek sahneye davet edilirken, öğrencilere belgeleri ÇEMYO Akademik kadrosu tarafından verildi. Son öğrencinin de belgesini almasının ardından sıra en önemli ana geldi.
Öğrenciler geri sayımın bitmesiyle birlikte keplerini havaya atarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Öğrencilerin bu büyük mutluluğuna aileleri ve programa katılan diğer konuklar da ortak olurken, tören çalınan şarkıların ardından son buldu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.