Yeni mezbaha için yer belirlenecek

Saray Belediye Meclisi Eylül Ayı ikinci toplantısını Başkan Nazmi Çoban Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Kent Konseyi Kültür Evi’nde yapılan toplantıda en önemli konu olarak yılsonunda kapanması gündem de olan Mezbaha görüşülürken, Meclis Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yapılacak yeni mezbaha için hızlıca bir yer belirlenmesini karar altına aldı.

Yeni mezbaha için yer belirlenecek
16 Eylül 2014 Salı 07:43

Belediye Meclisi Eylül Ayı ikinci toplantısı Nazmi Çoban Başkanlığı’nda Kent Konseyi Kültür Evi’nde gerçekleştirdi.

MEZBAHA İÇİN HIZLICA YER BAKILACAK
Toplantıda ilk olarak yılsonunda kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Saray Mezbahası görüşüldü. Bu başlıkta söz alan Başkan Çoban, Saray’ın modern ve entegre bir mezbahaya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Şimdi ki mezbaha gerekli koşulları sağlamadığı için hızlıca yeni bir mezbaha alanı belirlememiz gerekiyor. Sarayın gelişmesi için mezbaha oldukça önemli, Meclis olarak bunun farkındayız. Saray hayvancılık potansiyeli yüksek bir ilçe. Ve bu potansiyel sürekli gelişiyor. Bu gelişimi devam ettirmek, gelişimin önünü açmak için hızlıca yeni mezbaha yeri belirlemeli ve çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız” dedi. Başkan Çoban’ın konuşmasının ardından yeni mezbaha için yer belirlenmesi meclisten oy birliği ile geçti.

RAFET TOPUZ PARKI İHALEYE ÇIKIYOR
Mecliste görüşülen bir diğer madde Büyükyoncalı Rafet Topuz Parkı’nın ihaleye çıkarılması oldu. Meclis Üyeleri parkın masrafının çok fazla olduğunu belirterek ihalenin en az 5-10 yıl arası olması gerektiğini ifade ettiler. Saray Belediye Meclisi Rafet Topuz Parkı’nın 7 yıl süreyle ihaleye çıkmasını oy birliği ile karar altına aldı. Mecliste görüşülen 3. Madde İtfaiye binasının zemin katının Büyükşehir’e kiralanması oldu. Meclis aylık 3 bin TL+KDV’ye binanın zemin katını Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanmasını oy birliği ile kabul etti.

İMAR DİLEKÇELERİ KARARA BAĞLANDI
Mecliste son olarak İmar Komisyonu’na havale edilen dilekçeler görüşüldü. Meclis hafta boyunca çalışan İmar Komisyonu’nun görüşleri doğrultusunda ortaya çıkan kararları kabul ederek, Eylül ayı toplantısını tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.