Yeni temizlik ihalesinde araçlar çoğaldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan temizlik ihalesinde 15 Temmuz tarihi itibariyle işe başlayan firma Boğaziçi-Hasel Turizm iş ortaklığı oldu. Yeni firmanın ihaleyi almasıyla birlikte temizlik araçları filosu da genişlerken, Trakya bölgesinde ilk kez kullanılacak olan araçlarda filoya dahil edilmiş olacak

Yeni temizlik ihalesinde araçlar çoğaldı
28 Temmuz 2015 Salı 16:49

 YENİ TEMİZLİK ARAÇLARI GELİYOR

Çerkezköy’de temizlik işlerini yapacak yeni firma Boğaziçi-Hasel Turizm iş ortaklığı oldu. 15 Temmuz tarihi itibariyle yeni iş süresi başlarken, 2 yıl sürecek olan iş süresi 30 Haziran 2017 tarihinde sona erecek. Yeni ihale hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Aslan, “yeni ihale ile birlikte personel sayısı da 184’e yükselmiş oldu. Yeni ihale ile birlikte de yeni temizlik araçları gelecek” dedi.

ÇALIŞMA PROGRAMLARI HAZIRLANIYOR

Eski firma zamanında getirilen ‘fil’ isimli elektrikli yol süpürgelerinin de değişeceği bilgisini veren Aslan, “iki adet yol süpürge araçlarının akü problemleri meydana geldi ve istenilen verim sağlanamadı. Yeni ihale ile bu araçlar tamire gönderilecek ve büyük ihtimalle yerine 2 adet yenileri gelecek. Şu an itibariyle tüm temizlik araçlarının çalışma programları hazırlanıyor” açıklamasında bulundu.

ÇALIŞMALAR BİR AY İÇİNDE BAŞLAYACAK

1 Temmuz tarihi itibariyle Çerkezköy Çöp dökme alanının kapandığını sözlerine ekleyen Ali Aslan, “yeni çöplük Örenler olmuş ve mesafe uzun olduğu içinde zaman zaman sıkıntılar meydana geliyordu. Bu yaşanılan sıkıntıların önüne geçmek adına araç sayısı çoğaltıldı. Diğer yandan 40 tane yer üstü çöp konteynırları geliyor. Yeni çöp konteynırlarını henüz teslim almadık ve teslim alındıktan sonra da Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bazı eski yer altı çöp konteynırları sökülerek yerine yerüstü çöp konteynırları monte edilecek. En kötü ihtimalle çalışmalar bir ay içinde başlayacak” diye konuştu.

TASARRUFLU BİR ARAÇ

Temizlik İşleri Müdürü Ali Aslan konuşmasının devamında ise, “Trakya bölgesinde temizlik işlerinde araç ve personel sayısına rağmen en az para ödeyen belediyeye biziz. İhalelerde gerekli kırımlar yapıldı. Yeni firma 14 Milyon 984 bin 270 TL muhammen bedelle ihaleyi aldı. Bu ihale kapsamında da çöp taksi aracı ilk kez ilçemizde hizmete girecek. Bu aracın üzerine belediye numarasını yazacağız ve vatandaşlarımıza 24 saat süreli hizmet verecek. Elektrikli olduğu içinde tasarruflu bir araç” dedi.

TRANSFER İSTASYONLARI HAYATA GEÇİRİLECEK

Aslan konuşmasının sonunda ise, çöp dökme alanı hakkında yeni bilgiler vererek, “düzenli depolama sahası kurulana kadar Çerkezköy’ün çöpü 1 yıl süreyle Önerler’e dökülecek. Yeni depolama sahası ile gönderilen çöpler hiçbir şekilde toprakla temas etmeden zemine konulan bir malzeme içine dökülecek ve içe yarayan malzemeler doğaya zarar vermemiş olacak. Şu an itibariyle KapaklI’da çöpünü Saray’a gönderiyor. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray için transfer istasyonu belirlenecek ve çöpler bu alanda toplanacak. İlk plan olarak vahşi depolama alanı kapanmış oldu ve sonrasında da transfer istasyonu hayata geçirilecek” ifadelerini kullandı.

ARAÇ MAKİNE LİSTESİ

Yeni ihaleyle birlikte araç makine listesi ise şu şekilde; “19 adet Hidrolik sıkıştırmalı atık aracı (13+1,5 m3), 1 adet hidrolik sıkıştırma aracı (15+1,5m3), 2 adet hidrolik sıkıştırmalı vinçli büyük araç 19 m3, 1 adet çöp konteynırı yıkama ve dezenfekte aracı, 1 adet yol yıkama aracı, 1 adet 8 m3 süpürge aracı, 1 adet çok amaçlı vakumlu hidrostatik 4 m3 yol süpürme aracı, 1 adet elektrikli damperli çöp toplama aracı 2 m3, 2 adet damperli kamyonet, 1 adet arazi aracı 4x4 kamyonet, 1 adet binek otomobil ve 2 adet elle kumandalı vakumlu süpürge makinesi (fil)”

3 KİŞİNİN YAPTIĞI İŞİ TEK BAŞINA YAPIYOR

Değişecek olan ‘Fil’ isimli elektrikli yol süpürge aracının özellikleri hakkında bilgi veren Ali Aslan, “araçlar elektrikli ve 3 kişinin yaptığı işi tek başına yapıyor. Elektrikli olmasından dolayı da günlük 2 TL’lik bir elektrik maliyeti var. Tanesi 30 bin TL olan araçlar 8 saat şarj oluyor ve 8 saat de temizlik yapıyor. Ayrıca yüzde yüz yerli malı. Çöp toplama haznesi de 240 litre kapasiteli ve ince temizlik yapıyor. Bu araçlar ilk etapta Atatürk ve Öztrak caddelerinde kullanılacak. Araçlardan memnun kaldığımız taktirde de sayıları çoğaltılarak diğer bölgelerde de kullanıma sunulacak” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.