Yeni uygulama ile camiler artık daha temiz

Çerkezköy’de yaklaşık 3 yıldır temizlik sektöründe hizmet veren Heska Temizlik firması, camilere yönelik yeni bir temizlik uygulaması başlattı. Aynı anda hem köpük hem fırça hem de vakum özelliği taşıyan makineler, cami halılarını derinlemesine temizlerken, uygulama sayesinde camide oluşan kötü kokular engelleniyor ve ayakta oluşabilecek hastalıkların da önüne geçiliyor.

Yeni uygulama ile camiler artık daha temiz
01 Eylül 2014 Pazartesi 07:11

HİÇ ŞİKAYET ALMADIK
Temizlik sektöründe hizmet veren Heska Temizlik Firması camilere yönelik yeni bir temizlik uygulaması başlattı. Konu hakkında bilgi veren Heska Temizlik Firması ortaklarından Kimyager Kazım Eskici, “3 aydan bu yana camilerde temizlik uygulamasına devam ediyoruz. Bugüne kadar 70’e yakın camiyi bu sistemle temizledik ve hiçbir şikayet almadık. Cami cemaati temizlikten oldukça memnun durumdalar” diye konuştu.
ÖNCEDEN SADECE ELEKTRİK SÜPÜRGESİ İLE TEMİZLİK YAPILIYORDU
Daha önce camideki halıların sadece elektrik süpürgesi ile süpürüldüğünü ya da yüzeysel uygulamalarla temizlediğini dile getiren Kazım Eskici, “Daha önceki cami temizliklerinde, çalışanlar halıya su basıp, köpürtüp vakumla çekiyorlardı. Bu sebeple halı altındaki keçeye su kaçıyordu. Keçe ıslak kalınca da koku yapıyordu. Bu kez halıları kurutmak için çok fazla elektrik harcanıyordu” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞ TEMİZ ŞEKİLDE SECDEYE GİDİYOR
Yapılan uygulama sayesinde halıyı ilk günkü haline getirdiklerinin altını çizen Eskici, “Halıları kuru köpük sistemi ile yıkıyoruz. Bu sistemde öncelikle halılar ilaçlanıyor ve kir sökücü kullanılıyor. Makinelerde halının örgü yönüne göre düz fırça var. Bu şekilde halının ömrü de kısalmıyor. Temizlik sonrası halıda kokma da olmuyor 2-5 saat arasında kullanıma hazır hale geliyor. Astım hastalarının rahatsız olmaması için kokulu kimyasal kullanılmıyor ve temizlikten sonra çorap kokusu kalmıyor. Yapılan temizlik sayesinde de mantar hastalığı riski de ortadan kalkıyor. Vatandaşlarımız temiz bir şekilde secdeye gidiyorlar” dedi.
ÇERKEZKÖY DIŞINDA DA TEMİZLİK YAPTILAR
Uygulamayı, başta Osmanlı Cami olmak üzere ilçe genelindeki birçok camide uyguladıklarını ifade eden Eskici, Çerkezköy dışında Kapaklı, Saray ve Vize’de de çeşitli camileri temizlediklerini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.