Yeni yılın ilk meclisi yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi 2022 Yılı’nın ilk toplantısını Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik başkanlığında yaptı.

Yeni yılın ilk meclisi yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
04 Ocak 2022 Salı 11:02

Çerkezköy  Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeni ile Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik’in başkanlık ettiği 2022 yılının ilk Meclis toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından yapılan açılış ve yoklama ile başladı. Daha sonra Çerkezköy Belediye Meclisi’nin ilk gündem maddesi olan Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 20.12.2021 gün ve 22 sayılı diğer kuruluşlarla ilişkiler hakkındaki müzekkeresi görüşüldü. 2022 yılında da diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yardım yapabilmesi konusu (Bakım onarım, büro elamanı, araç tahsisi vs.) oy birliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİMİ YAPILDI

   Gündemin ikinci maddesinde yer alan Meclis tatil ayının Ağustos ayı olarak oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Denetim Komisyonu Üyeliklerine Cevdet Aykaç, Erdal Zengin, Kemal Buzkuş, Hüseyin Karaca ve Neziha Temur seçildiler.

ENGELLİLERE YAPILAN YARDIM KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

   Kültür İşleri Müdürlüğü’nün 14.12.2021 gün ve 40 sayılı engellilere yapılan yardım hakkındaki müzekkeresinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 21.12.2021 gün ve 312 sayılı tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması ile ücretlerinin tespiti hakkındaki müzekkeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

ÇOK AMAÇLI SALONUN TAHSİSİ KARARA BAĞLANDI

   Meclis gündeminin 6. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 21.12.2021 gün ve 156 sayılı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 225 ada 1 parsel hakkındaki müzekkeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 7. maddesinde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 08.12.2021 gün ve 39 sayılı Atatürk Kültür Merkezi hakkındaki müzekkeresi görüşüldü. Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan çok amaçlı salonunun kar amacı gütmeyen, kamu yararına çalışan sivil toplum örgütlerine ve kamu kurum kuruluşlarına bilet satışı olmayan, kar amacı gütmeyen organizasyonlar için ücretsiz tahsis edilmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

HİSSE SATIŞLARI İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

   Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 27.12.2021 gün ve 110 sayılı Belediye hissesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, 6 adet Belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Daha sonra Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 27.12.2021 gün ve 111 sayılı Kızılpınar 545 ada 16 parsel hakkındaki müzekkeresi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

BAŞKAN AKAY’A YETKİ VERİLDİ

   Meclis gündeminin 9. maddesinde Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Üretim Satış Pazarlama A.Ş.’nin 11.01.2022 tarihinde olağanüstü genel kurulunun yapılacağı ve sermaye artırımının söz konusu olduğu belirtilerek, Olağanüstü Genel Kurulda Belediyemizi temsil etmek ve oy kullanabilmesi için Vekil tayin edilmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün 28.12.2021 gün ve 2902 sayılı altyapı tesisleri geçiş hakkı ücretleri hakkındaki müzekkeresi görüşülerek Tarife Komisyonu’na havale edildi.

2. OTURUM 7 OCAK CUMA GÜNÜ

   Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısının birinci oturumu, kesinleşen Belediye Meclis kararlarının halkımıza resmi ilan alma hakkı olan ilçemizdeki yerel gazeteler vasıtasıyla duyurulması, ilan bedellerinin ödenmesi, bu iş ve işlemler için Belediye Başkanı Vahap Akay’ın tam yetkili kılınması görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Ocak ayı Meclis toplantısının ilk oturum sona ererken Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere 7 Ocak Cuma günü saat 15.900’da yeniden toplanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.