Yerel gazetede ki haber asparagastır

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, kısa bir süre önce yerel bir gazetede çıkan ‘Kapaklı Belediyesinde rüşvet iddiaları ve imar usulsüzlükleri’ ile haberin asparagas iddia ederek, “Bizim dedikodularla ve asparagas haberlerle kaybedecek zamanımız yok. Benim alnım ak başım dik. Kimseye veremeyeceğim bir hesabımda yok. Bu asılsız suçlamalar ve asparagas haberler sadece benim şahsım adına değil Kapaklıda bizlere destek veren halkımızın adına da üzüntü vericidir. Allah’a şükürler olsun ki, vicdanımız rahat. Fakat bu iftirayı yapanları, bu iftiraya aracı olanları, bu iftiracıları destekleyenleri ve bu iftiraya inananları öncelikle Allah’a havale ediyorum” dedi

Yerel gazetede ki haber asparagastır
02 Ocak 2015 Cuma 22:17

 ÇIKAN HABER TAMAMEN ASILSIZDIR

Kısa bir süre önce yerel bir gazete de çıkan Kapaklı Belediyesinde rüşvet iddiaları ve imar usulsüzlükleri ile ilgili haberin ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yazılı basın açıklaması yaptı. Mandalı yaptığı yazılı açıklamada, “Söz konusu haberlerdeki içerikler ve sözde adı ihbar mektubu olan, aslında iftira mektubu olan ve burada yer alan suçlamalar tamamen delilsiz ve asılsız olup, gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tarz girişimler tamamen şahsımı ve Kapaklı Belediyesini yıpratmaya yönelik asılsız iddialar olup, çamur at izi kalsın felsefesi yürütülmektedir. Burada gazetecilik meslek ilkeleriyle bağdaşmadığına inandığım bir gazetecilik yapılmıştır” diye konuştu.

ETKİNLİĞİ SOSYAL MEDYA HESABIMDAN ANLIK OLARAK PAYLAŞTIM

Bu zamana kadar eleştirilere her zaman saygısının sonsuz olduğunu ifade eden Mandalı, “Ayrıca eleştiri bizim için doğru yolu gösteren bir projektördür. Fakat bu denli asılsız, delilsiz, gerçeği yansıtmayan bir konuyu haber yapan  gazetecilik yapmış değil, bir çok insanı zan altında bırakmış olmaktadır. Ayrıca geçtiğimiz günlerde ilçemizde faaliyet gösteren bir inşaat firmasının düzenlemiş olduğu kahvaltı programına katıldık. Söz konusu yerel gazetedeki haberde bu etkinliğin basından gizlendiği, bu toplantının yerel gazetenin haberi çıktıktan sonra kasıtlı olarak yapıldığı iddia edilmektedir. Aksine bu etkinliği inşaat firması 15 gün önce Kaymakamlığımızdan randevu alarak ilçemiz Kaymakamı Sayın Mehmet Ali Gürbüz, STK temsilcileri, emlak ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara önceden haber vermiştir.  Ayrıca bu etkinliğimiz şahsımın sosyal medya hesaplarından da anlık olarak paylaşılmıştır” dedi.

ŞEVKİMİZİ KİMSENİN KIRMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Çıkan haberi asparagas olarak adlandıran ve programa katılan Kapaklı Kaymakamı, Emniyet Müdürü ve diğer misafirleri zan altında bıraktığını sözlerine ekleyen İrfan Mandalı, “Her şey bu kadar apaçık ortadayken takdiri halkımıza bırakıyorum. Biz göreve geldiğimizden beri halkımıza en iyi hizmeti vermek ve modern bir Kapaklı inşaat etmek için, sokaktaki işçisinden memuruna ve üst amiri ile birlikte, ilçemizi halkımıza yakışır biçimde geliştirmek, çocuğundan gencine, gencinden yaşlısına herkesin yüzünün güldüğü bir ilçe oluşturmak, vatandaşlarımızın isteklerine cevap verebilmek,  problemlerine çözüm ortağı olabilmek için çalışıyoruz. Hangi şartlarda olursa olsun gece gündüz demeden çalışmaya  devam edeceğiz. Hizmet aşkımızı ve şevkimizi kimsenin kırmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İFTİRA ATANLARI ÖNCE ALLAH’A HAVALE EDİYORUM

“Konuşanlar konuşacak, dedikodu yapanlar yapacak” diyerek konuşmasını sürdüren Mandalı şöyle devam etti; “Biz hep Kapaklıyı konuşacağız. Halkımıza daha ne hizmetler yapacağız bunları konuşacağız. Bizim dedikodularla ve asparagas haberlerle kaybedecek zamanımız yok. Benim alnım ak başım dik. Kimseye veremeyeceğim bir hesabımda yok. Bu asılsız suçlamalar ve asparagas haberler  sadece benim şahsım adına değil Kapaklıda bizlere destek veren halkımızın adına da  üzüntü vericidir. Allah’a şükürler olsun ki, vicdanımız rahat.  Fakat bu iftirayı yapanları, bu iftiraya aracı olanları, bu iftiracıları destekleyenleri ve bu iftiraya inananları öncelikle Allah’a havale ediyorum.”

HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATIYORUZ

Bu işin hukuki boyutunun da olacağını belirten İrfan Mandalı, “Gerek şahsi Avukatım, gerekse Belediyemiz avukatları iddia sahibini, gerekse de bu iftirayı haber yapan yerel gazeteyi, hem belediyemiz adına hem de şahsım adına tazminat davası açarak mahkemeye vereceğiz. Gerek mahkeme gerekse de vicdanlar bunu yargılayacak.

BENİM ALNIM AK, BAŞIM DİK

Benim alnım ak ve başım dik bir şekilde buradayım ve sonuna kadar da burada olacağım. 30 Mart yerel seçimlerinde halkımızın önünde de söyledim yine söylüyorum, Kapaklı benim doğduğum, büyüdüğüm ve nefes aldığım yerdir. Veremeyeceğim hiç bir hesabımda yoktur. Biz Üzerimizde taşıdığımız bu ağır yükün sorumluluğunun bilinciyle, vatandaşlarımızın istek ve beklentilerine uygun olarak hazırladığımız projelerimizle ve halkımızın aldığımız destekle işimiz hizmet olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızı en kalbi duygularımla selamlıyor, yeni yılın ülkemize, milletimize ve ilçemize  sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Kamuoyunu Saygıyla duyurulur” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce
manadalı büyük şehir yasası sana yaradı vatandaşla alay etme.