Yerin değeri tespit edilecek!

Karaağaç Belediyesi Haziran ayı Olağan Genel Meclis toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Toplantıda  ‘Atıksu Arıtma Tesisi Birliği’ne yer tahsisi’ ile ilgili madde yer değerinin belirlenmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, ruhsat alamayan eski binalarla ilgili sorun da İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda, defin işlemlerinin Belediye tarafından karşılanması konusu görüşülürken, su sıkıntısı yaşayan bölgelerin sorunu da görüşüldü. Toplantıda ayrıca Başkan Özkan Yücel Karaağaç-Veliköy arasındaki yol ile ilgili açıklamada bulundu

Yerin değeri tespit edilecek!
09 Haziran 2011 Perşembe 00:00

Karaağaç Belediyesi Haziran ayı Olağan Genel Meclis toplantısı Salı günü Belediye Başkanı Özkan Yücel Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilk olarak Meclise sunulan iki önergenin gündeme alınması oy çokluğu ile kabul edilirken, Meclis daha sonra gündem maddelerine geçti.
KONUT ALANININ EĞİTİM ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis gündemde ilk olarak 600 ada 4 parseldeki konut alanının imar durumunu görüşürken, konuyla ilgili olarak bilgi veren Başkan Yücel, Karaağaç Eğitim Hizmetleri ve Yurt Derneği’nin söz konusu alanın sosyal tesis alanına dönüştürülmesi yönünde talebi olduğunu dile getirdi.  Meclis, konunun görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesine oy birliği ile karar verdi. 
YERLERİN DEĞERİ BELİRLENECEK
Meclis daha sonra gündemin üçüncü maddesinde yer alan ‘Atıksu Arıtma Tesisi Birliği’ne yer tahsisi’ konusunu görüştü. Hazineden yer tahsisi gerçekleştiğini ve 30 dönüm arazinin tapusunu aldıklarını kaydeden Başkan Yücel, Atıksu Birliği’ne devrinin yapılmadan önce yerin miktarının belirlenmesi durumunda sıkıntı yaşanmayacağını vurguladı ve önemli olan noktanın değer belirlenmesi olduğunu söyledi. Madde görülmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
RUHSAT KONUSU İMAR KOMİSYONU’NDA
Gündemin dördüncü maddesinde yer alan ‘Plan Notları’nda ise, plandan önce yapılmış ve ruhsata bağlanamayan eski binalar için ruhsata başvuran ancak alamayan vatandaşların sorunu görüşüldü. Konu oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantının devamında Belediye'deki dolu ve boş norm kadro değişikliklerini oy birliği ile kabul eden Meclis, gündemin 6. Maddesinde ise ‘567 ada 5 parsel ve 371 ada 16 parselde bulunan Belediye hisselerinin talep sahiplerine satışı konusunu görüşülmek üzere Encümene havale etti.
DEFİN İŞLEMLERİNDE BELEDİYE YARDIMCI OLACAK
Gündem maddelerinin sona ermesinin ardından meclise sunulan ve gündeme alınması kabul edilen önergeler görüşüldü. İlk olarak Sait Torun tarafından sunulan ‘Defin malzemelerinin Belediye tarafından karşılanması’ konulu önerge görüşülürken, Belediye Başkanı Özkan Yücel, söz konusu hizmetin ve özellikle durumu olmayan vatandaşlara bu konuda yardım etmenin, Belediyenin temel görevlerinden biri olduğunu belirterek, gerekli bilgilendirmenin vatandaşlara yapılacağını söyledi.
KAÇAK SUYUN ENGELLENMESİ GEREKLİ
Meclise sunulan ikinci önergede ise Karaağaç Fatih Mahallesi Plevne Caddesi’ndeki Küme Evler’in su sorunu dile getirildi. Yeni bir su kuyusu açılması gerektiğini belirten Başkan Yücel, bölgedeki su sorunu için su pompası ile ilgili talimatın verildiğini ifade ederken yeni bir deponun da gerekliği olduğunu belirtti. Yücel ayrıca beldedeki kaçak su kullanımının da bu sorunu etkilediğini dile getirerek, kaçak su kullanımının üzerine gidileceğini de sözlerine ekledi.
YÜCEL YOL İLE İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU
Gündem maddelerinin ve önergelerinin ardından Veliköy-Karaağaç arasındaki yolla ilgili bir açıklama yapan Başkan Yücel, yolda herhangi bir sıkıntıyla ya da kazayla karşılaşıldığında vatandaşların Belediye'yi sorumlu tutacağını ancak bunun yanlış olduğunu vurgulayarak, "Yolun kesin kabulü yapılmadı. Dosyalar Savcılıkta, bize geldiği anda gereğini yapacağız. Sıkıntı müteahhitte ya da Belediye'deyse bu ortaya o zaman çıkacak. Bunun cezası da hatalı olandan kesilecek.  Suçlu kimse cezasını çekecek" ifadelerini kullandı. Meclis 2. oturumun yarın yapılmasını oy birliği ile kabul ettikten sonra toplantı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.