Yerlikaya’dan duayen gazetecilere plaket jesti

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bölgede görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelirken, meslekte 20.yılını dolduran isimlere de plaket takdim etti

 Yerlikaya’dan duayen gazetecilere plaket jesti
12 Ocak 2013 Cumartesi 08:35

 Tekirdağ Valiliği tarafından bölgede görev yapan yazılı ve görsel basın mensuplarına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çorlu’da bir kahvaltı programı düzenlendi. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı programda ayrıca, meslekte 20 yılını doldurmuş basın mensuplarına Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya tarafından plaket takdim edildi.
GÜLŞAH AVCILAR DA PLAKET ALDI
Plaket alan isimler arasında gazetemizde 20.yılını dolduran Gülşah Avcılar da yer aldı. Meslek hayatını Çerkezköy Bakış Gazetesi’nde sürdüren Mehmet Akif Aldoğan da ilçemizden plaket alan diğer isim oldu.
HEP BİRLİKTE KAHVALTI ETTİLER
Hep birlikte yapılan kahvaltının ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmasını yapmak üzere kürsüye Vali Ali Yerlikaya geldi.
YERLİKAYA GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI
Konuşmasının başında geçmişten bugüne Tekirdağ’a hizmet veren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Yerlikaya, herkesin özellikle duayen gazetecilerin bilgilerinden, tecrübelerinden istifade etmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.
HEDEF TARAFSIZ VE SAYGILI DİYALOG
Bu tip organizasyonları, 4.kuvvet olan medyanın önemine bir kez daha dikkat çekmek için düzenlediklerini ifade eden Yerlikaya, "Yönetenle yönetilen arasındaki iletişim dilinin demokratik bir ortamda, sağlıklı, istikrarlı bir şekilde sürdürmek için bu tip organizasyonları yapıyoruz. Benim 850 bin vatandaşa tek tek ulaşmam mümkün değil. Hedefimiz, tarafsız, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı bir diyalog içinde olmak" şeklinde konuştu.
TEK FORMATTA OLMAYIN
Yerlikaya, ardından çoksesliliğin de kendileri için önemli olduğunu dile getirerek, "’Eğer sizler belli formatta olursanız biz size o zaman değer verir sevgi gösteririz’ zihniyetini uygun bulmuyoruz. Bu, tek taraflı anlayış olur" dedi. Her yazının bir emek olduğunu da dile getiren Yerlikaya, basın mensuplarını sürekli olarak takip ettiklerini ve gazetelerin tüm sayfalarına göz attığını da belirtti.
YENİ BİR VİZYONA DOĞRU İLERLİYORUZ
Konuşmasında, Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne geçişine değinen Yerlikaya, Tekirdağ’ın bu yasa ile birlikte yeni bir vizyona doğru ilerlediğini kaydederek, "İnsanların yaşamayı arzu ettiği bir kent konumundayız. Bu uzun yıllar bu şekilde devam edecek. Marka şehir olma yolunda çeşitli çalışmalarımız var. Bununla ilgili eylem planımızın ne olacağı üzerinde duruyoruz" diye konuştu. BASIN MENSUPLARINA DA GÖREV DÜŞÜYOR
Bu konuda basın mensuplarına da bazı görevler düştüğünü söyleyen Vali Yerlikaya, "Sizler, kişilerin, kurumların söyleyemediklerini tarafsız bir şekilde ve özgüvenle söyleyin. Bu sayede daha güçlü, daha hızlı büyüyen bir kente ulaşırız. Büyükşehir olacaksak birlikte hareket etmemiz lazım" dedi.
TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞME MESAJI VERDİ
Konuşmasının sonunda, basın mensuplarının tek bir dernek çatısı altında toplanmasının büyük yarar sağlayacağına vurgu yapan Ali Yerlikaya, "Bir olalım, birlikte olalım, güçlü olalım" mesajı verdi.
PLAKETLERİNİ ALDILAR
Yerlikaya’nın konuşmasının ardından, meslekte 20 yılını dolduran isimler meslek geçmişleri ile birlikte katılımcılara tanıtılırken, ardından da Vali Ali Yerlikaya’dan plaketlerini aldı. Programın devamında, bölgede faaliyet gösteren Gazeteci Derneklerinin Başkanları düşüncelerini katılımcılarla paylaşırken, program soru cevap kısmı ile son buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.