Yetmez ama EVET!

TESKİ, 11 Mayıs 2018 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında Ağustos ayından itibaren geçerli olmak üzere ‘Konut, Geçici Konut, Şehit-Gazi, Engelli, Resmi, Özel Protokol, Kaynak Suyu ve Site Giriş Sayacı’ abonelik tipleri 1. kademesinde %8’lik indirime gidildiğini açıkladı. Abonelerin %85’lik kesiminin faydalanacağı indirim, geriye kalan %15’i es geçti. Yapılan bu düzenlemenin ardından, kademeli fiyatlandırma sisteminin kaldırılıp tek tip tarifeye geçilme isteği yeniden gündeme gelirken, “Görmezden gelinen %15’lik kesimin günahı ne?” tepkisine neden oldu

Yetmez ama EVET!
19 Temmuz 2018 Perşembe 10:03

KADEMELİ FATURALANDIRMA SİSTEMİ KALDIRILMALI
TESKİ’nin yapmış olduğu açıklamaya göre Ağustos ayından itibaren ‘Konut, Geçici Konut, Şehit-Gazi, Engelli, Resmi, Özel Protokol, Kaynak Suyu ve Site Giriş Sayacı’ abonelik tipleri 1. kademesinde %8 indirimle faturalandırma yapılacak. Bu indirimin abone sayısının %85’lik dilimini kapsadığını belirten TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın açıklamaları çoğunlukla olumlu karşılanırken; düzenlemeye karşı çıkanların ise savunduğu tek bir görüş var: “Kademeli faturalandırma sistemi kaldırılmalı. Dillerinden düşürmedikleri Sosyal Belediyecilik anlayışı bunu gerektirir. Sistem böyle yürüyecekse diğer belediyelerden ne farkları kalıyor?”

NEREDE KALDI SOSYAL BELEDİYECİLİK?
TESKİ’nin, kendisine yöneltilen eleştirilere genellikle başka belediyeleri emsal göstererek yanıt verdiğini dile getiren vatandaşlar, “Diğer belediyeler bizi ilgilendirmiyor. Kendilerini, diğerleriyle kıyaslayarak savunmasınlar. Onlar gibi davranacaklarsa nerede kaldı Sosyal Belediyecilik? Diğer belediyelerden farklı ve adil olsunlar ki biz de Tekirdağ’da 12-0’ın ayrıcalığını yaşayalım.” ifadelerini kullandı.

ABONELERİN %15’İ İNDİRİMDEN FAYDALANAMIYOR
Tekirdağ’da yaşayan vatandaşların sürekli serzenişte bulunduğu konuların başında gelen kademeli faturalandırma, yapılan bu indirimde de etkisini hissettirdi ve abonelerin %15’lik kısmını indirimin dışarısında bıraktı. Tekirdağ’da yaşayan her vatandaşın bu indirimden eşit bir şekilde faydalanması gerektiği düşünülürken, yapılacak yeni düzenlemelerle bu konunun üzerinde özellikle durulması lazım.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.