Yıldızkent’li öğrenciler kendi gazetelerini çıkardı

Sosyal etkinliklerin yanı sıra proje ödevleriyle de adından sıkça söz ettiren Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu öğrencileri bir ilke daha imza attı. Türkçe öğretmeni Yeşim Bahtınagül önderliğinde 20 kişilik öğrenci grubu Çanakkale Zaferinin 100.Yılına özel 10 sayfalık ‘Yıldızkent haber’ başlıklı gazete çıkardı

Yıldızkent’li öğrenciler kendi gazetelerini çıkardı
19 Mayıs 2015 Salı 18:18

 10 SAYFALIK OKUL GAZETESİ ÇIKTI

 

Yıldızkent Ortaokulu adından söz ettirmeye devam ediyor. birçok sosyal etkinliğin yanı sıra proje ödevleriyle de adından sıkça söz ettiren Yıldızkent Ortaokulu öğrencileri, şimdi de okul gazetesi çıkardı. 20 kişilik 7. ve 8.sınıf öğrencilerinden oluşan grup Türkçe öğretmenleri Yeşim Bahtınagül önderliğinde yaptıkları çalışmalar neticesinde 10 sayfalık gazeteyi hem velileriyle hem de öğrenci arkadaşlarıyla buluşturdu.

 

AMAÇ OKULDA YAPILAN ÇALIŞMALARI DUYURMAK

 

Gazete hakkında bilgi veren Türkçe Öğretmeni Yeşim Bahtınagül, “İkinci dönemin başından beri 20 kişilik öğrenci grubumuzla ‘Yıldızkent Haber’ adıyla gazetemizi çıkardık. Öğrencilerimiz 7. ve 8.sınıflardan oluşuyor. Amacımız okulumuzda yapmış olduğumuz çalışmalarımızı duyurabilmek. Tüm velilerimizin etkinliklere iş yoğunluğu nedeniyle katılamamaları nedeniyle katılımlarını sağlayamadığımızdan dolayı bizim onların evine girmemiz adına böyle bir projeyi hayata geçirdik” dedi.

 

ÖNÜMÜZDE Kİ SENE HER AY ÇIKACAK

 

Bahtınagül konuşmasının sonunda ise, “Çocukların yeteneklerini sergilemeleri açısından da gazetemizde kendi yazıları da yer alıyor. Bu ilk sayımız Çanakkale Zaferinin 100.yılına özel hazırlandı. İkinci sayımız ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramına özel olacak. Bu dönem iki gazete çıkarmış olacağız. Önümüzde ki eğitim öğretim yılında da bir aksilik çıkmazsa her ay okul gazetemizi çıkarmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

EMEĞİ GEÇEN HERKESİ TEBRİK ETTİ

 

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Levent Akın ise yaptığı konuşmada, “öğrencilerimiz her alanda kendilerini kanıtlamayı başardılar. Birçok etkinliğe imza atıyoruz ve bu çalışmalarımızı da gazete de toparlamak istedik. Birinci sayımızı bin adet bastırdık ve fiyatını 1 TL olarak belirledik. Gazetelerden elde edilen gelirde okulumuza katkı sağlayacak. Gazetemizin hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.