Yılmaz’dan baskı iddiası

1 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşecek olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerine Mavi Listeden Başkan Adayı olarak katılan Rahmi Yılmaz yapmış olduğu basın açıklamasında, mavi liste için çalışanlar tarafından yetki belgesi alınan üyelere baskı uygulandığını iddia etti.

Yılmaz’dan baskı iddiası
19 Mart 2018 Pazartesi 15:12

BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Oda’sının isteği üzerine İlçe Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu kararla 1 Nisan Pazar günü 75. Yıl Ortaokulu’nda gerçekleşecek olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimleri ile ilgili bazı endişelerinin olduğunu dile getiren Rahmi Yılmaz, “Maalesef ÇTSO Yönetim Kurulu şuanda Oda hizmet binasını kendi seçim ofisleri gibi kullanmaktadırlar. Biz Oda’nın üyesi olarak, Oda’nın gerçek sahipleri olarak adaylığımızı dahi Odamızda açıklayamazken bu arkadaşlarımız Odada çalışan personelleri, Oda bilgisayarlarını kullanarak, şirketlere ait oy kullanma yetki belgelerini orada doldurtarak kendi mevcut olan meclis üyeleri ve Oda çalışanları aracılığıyla şirketlere gönderip yetki  belgelerini onaylattırıp tekrar Odaya getiriyorlar. 'Biz Odadan geldik oy kullanmanız için bunu onaylamanız gerekiyor' diye söylüyorlar. Aynı zamanda çok ilginçtir ki Veliköy OSB Yönetim Kurulu üyelerinin bazıları, VİSİAD aracılığıyla yine Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki Oda çalışanlarının  doldurduğu şirket yetki belgelerini Veliköy OSB’nin çalışanları aracılığıyla Veliköy'deki fabrikalara dağıtarak Veliköy’deki yetki belgelerini toplamaktadırlar. Bu demokratik yarış değil” ifadelerini kullandı.
YETKİ BELGESİNİN NE İŞE YARADIĞINI ANLATTI
Yetki belgesini toplamanın üyelerin oyunu almak anlamına gelmediğini kaydeden Yılmaz, “Ancak üyelerimizin çoğu bunu bilmiyor. Arkadaşlar gidip diyorlar ki 'Yetki belgelerini biz hazırlayalım siz seçime geldiğiniz zaman çok daha rahat oy kullanırsınız.' Onlar da bize diyorlar ki; 'Odadan gelip belgenin tarihini güncellemememiz gerektiğini söyleyip belgeyi aldılar.' Yetki belgesi bu değildir. Üyelerimiz şunu bilmelidir ki ÇTSO’nun 1 Nisan’da yapılacak olan seçimlerinde İlçe Seçim Kurulu yetkilileri 12 grupta sandık kuracaktır. 12 grupta oy kullanacak üyelerimiz şirketlerde yetki belgelerini yaptırmış iseler yetki belgeleri ve nüfus cüzdanları; yaptırmamış iseler imza sirkülerinin aslını göstererek veya noter tasdikli belgeyi onaylatıp fotokopisini oraya bırakarak yine nüfus kağıdı ile oy kullanabilirler. Yetki belgesini onların ya da bizim vermiş olmamız, üyelerimizin oylarını hangi tarafa vereceklerini göstermez. Yetki belgesi oy kullanmayı kolaylaştırmak içindir ama insanlar şirket yetki belgesi yerine imza sirkülerinin aslı noter tasdikli aslı bir fotokopisini oradaki ilçe seçim kuruluna bırakarak oylarını kullanabilirler” diye konuştu.
BASKI İDDİASI
Üyelerle birebir temas kurduklarını kaydeden Yılmaz “Bu temaslarda yetki belgelerini biz de topluyoruz ve Oda’ya veriyoruz. Maalesef Oda çalışanlarımız tarafından normal şartlarda Ticaret Sicil Memurluğunun yapılması gereken işler Genel Sekreterin takdiri ile yapıldığından, Oda çalışanı bir arkadaşımız tarafından organize ediyor.  Bizim yetki belgelerini aldığımız arkadaşların listeleri ise bir haftada yukarıya çıkarılıyor. Bizim yetki belgesini aldığımız kişilere telefon ile ulaşılıp ‘Siz oylarınızı onlara mı vereceksiniz?’ diye baskı uygulanıyor. Bu demokratik bir seçim değildir. İnsanların hür iradesi ile oylarını kullanması için yardımcı olmaları gerekiyor. Ama maalesef inanılmaz bir baskı var” dedi.
İKİ BÜYÜK FİRMA TARAFSIZLIK KARARI ALDI
1 Ekimde sarı listede Çerkezköy’de bölgenin en büyük iki tane sanayi kuruluşunun yer aldığını ifade eden Yılmaz, “Ticaret ve Sanayi Odası’na tek liste olarak girileceği kamuoyuna yayıldığı için o dönemdeki seçimlerde 2 büyük sanayi kuruluşumuz sarı listedeydi. Ama 1 Nisan'da yapılacak olan seçimlerde 2 liste ortaya çıkınca bu iki sanayi kuruluşu yönetim kurulu kararlarıyla buradaki yetkililerine, ‘Oradaki seçimlere hiç bir şekilde müdahil olmayacaksınız, tarafsız kalacaksınız’ denince kararlarını buradaki yöneticilerine ve bize bildirdiler. Dolayısıyla bu önemli firma bizim yanımızda fakat halen bunların adına gidip oy istiyorlar. Burada üyelerimizin dikkat etmesi gereken sandığa gittikleri zaman bu arkadaşların ‘Bizimle’ dedikleri firmaların isimlerine, seçmen listelerine baksınlar. Baktıklarında orada yer almadığını görecekler. Yine 1 Ekim’deki seçimlerde sarı listede olan Çerkezköy'ün önemli iş adamlarından bir kaç arkadaşımız geçmiş dönemlerdeki seçim tecrübeleri çok yüksek olan, kamuoyunun da sevdiği saydığı oy potansiyeli olan arkadaşlarımız şuanda sarı listenin yanında değil. Ama maalesef sosyal medya aracılığı ile onlarla çekildikleri fotoğrafları paylaşarak sarı listeyi destekliyorlar diye ondan medet umuyorlar” diye konuştu.
75. YIL ORTAOKULU İSABETLİ BİR KARAR
İlçe Seçim Kurulu’nun 1 Nisan'da yapılacak olan seçimler için 75. Yıl Ortaokulu’nu seçmesinin inanılmaz isabetli bir karar olduğunu ifade eden Rahmi Yılmaz, “Otopark sorunu olmayacaktır. Alan çok geniş olduğu için üyelerimiz hiçbir baskı altında kalmadan oylarını kullanabileceklerdir. ‘Geldikleri gibi gidecekler’ demek istiyorum. Yapılan baskıların aramızdaki farkı daha da açacağını düşünüyorum. Sonuç değişmeyecek. 12 grubun birinde tarafsız beyaz listeye destek vereceğiz. 11 listenin tamamını almayı hedefliyoruz. Bize ve üyelerimize yapılan baskılar İlçe Seçim Kurulu’nun sağlayacağı güvenli seçim ortamında, boş odada, serbest bir sandıkta, hür iradelerini kullanarak  gerekli cevabı vereceklerine inanıyorum” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.