Yine aynı manzara!

Yaklaşık 3 gündür Çerkezköy’ü etkisi altına alan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, yaşanan sel baskınları nedeni ile ilçe genelinde adeta olağanüstü hal ilan edildi. Akşam saatlerinde yükselen dere suları biranda taşarken, Hükümet Konağı ve çevresi sular altında kaldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaşanan sel felaketinin ardından tel örgüler, çamur ve taşkın sulara aldırmadan elindeki fenerle birlikte çalışmaları yakından takip etti

Yine aynı manzara!
19 Eylül 2014 Cuma 09:15

 YAĞMUR SEL VE YİNE SU BASKINI

2012 yılında yaşanan sel felaketi birçok vatandaşı Bayram öncesinde mağdur ederken, aynı senaryo dün akşam bir kez daha yaşandı. DSİ’nin sel baskını sonrası dere ıslah çalışmalarına başladığı Hükümet Caddesi ve çevresi yaşanan sağanak yağışların ardından sular altında kaldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde yağış olmamasına rağmen taşan dere, başta Hükümet Caddesi ve bağlı sokaklarda sel baskınına yol açarken, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve bağlı kurumların müdürleri kısa süre sonra olay yerine intikal ederek incelemelerde bulundu.

 

DERE YATAĞINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Yaşanan sel baskınının ardından Çerkezköy’ün yöneticileri acil bir şekilde Polis Evi’nde toplantı yaparken, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da gecenin ilerleyen saatlerinde Çerkezköy’e gelerek konu hakkında incelemelerde bulundu. Yaşanan olaylar esnasında toplantıdan kısa süre içinde ayrılan Belediye Başkanı Vahap Akay, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve Zabıta Müdürü Kenan Erez ile birlikte dere yolunda bulunan BSH Kavşağı, mezbahane çevresi, Kızılpınar Yolu'ndaki giriş olmak üzere tüm çevrede detaylı incelemelerde bulundu.

 

TEL ÖRGÜ, ÇAMUR DEMEDEN ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİ

Akay, ilk olarak Mezbahane yanından geçen dere de incemelerde bulunurken, tel örgüler, çamur ve taşkın sulara aldırmadan elindeki fenerle birlikte çalışmaları yakından takip etti. Belediye Başkanı Akay’ın, sel baskınından 3 gün önce Atılım Betonun arkasında bulunan dere kısmına ekipleri gönderdiği ve genişletme çalışması yaptığı öğrenilirken, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, bu çalışmanın yapılmaması halinde, sel baskınının daha büyük zararlara yol açabileceğini ifade etti.

 

NEDEN ÇÖZÜM BULUNMUYOR

Hükümet Konağı ve çevresi sel sularına teslim olmasının ardından çevre sakinleri de korku dolu anlar yaşarken yaşanan sorunlara biran önce çözüm bulunması gerektiğini ifade edilerek, yöneticilere, “DSİ’nin 2012’den beri yürüttüğü çalışmalar neden bugüne kadar sonuç vermedi? Çerkezköy’ün yöneticileri neden sel baskınını önlemek için değil de baskın sonrasında toplandı? 15 yıldan uzun bir süredir sel baskınları ile karşı karşıya kalan Çerkezköy’de neden bugüne kadar somut bir önlem alınmadı?” soruları yöneltildi.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN








Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
huseyin - 10 yıl önce
dsi ve dere ıslahını yapan mütahitler hakkında tazminat davası açmalı belediye 2 senede dere ıslahı bitmez mi
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
soruların cevapları basit. eski belediye klılını kıpırdatmadı, eski kaymakamda geçen sel baskınında gördüğünüz gibi akp ilçe başkanının peşinde gezdi. gazetelere basılmış meşhur fotoğraftır bu vaziyet.