Yol için suç duyurusunda bulundu

MHP Çerkezköy eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısında 1445-1446 adalarında yapılan plan tadilatı hakkında açıklamalarda bulundu. Ordu, “Belediye’ye ortadan kalkan 425 metrekare yolun parasının alınıp alınmadığını sorduk. Ama gelen yazıda bu konuda bedelini almadıklarını tam teşekküllü ikna etme yazısını bize vermediklerinden dolayı dönemin Belediye Başkanı, Meclis ve Encümen Üyeleri ile İmar ve Şehircilik Müdürü hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na bu yolun bedelini almadıkları için suç duyurusunda bulunduk. 2004 ve 2008 yılları arasında olan yol nasıl oluyorsa 2013 yılında otomatikman ortadan kalkmış” derken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek, “Benimle olan arkadaşlarımın bir tanesi Ekmeleddin İhsanoğlu dışında başka bir adaya oy verirlerse, yıllarca beraber içtiğimiz çay su, yediğimiz yemek ve gezdiğimiz yollarda bir hakkımız varsa kesinlikle hakkımızı helal etmiyorum” dedi.

Yol için suç duyurusunda bulundu
04 Ağustos 2014 Pazartesi 07:39

 
GÜNEŞ  BALÇIKLA SIVANAMAZ
 
Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, kendisine ait ofisinde düzenlediği basın toplantısı ile uzun süredir ısrarla peşinde olduğu ve sürekli Belediye hakkında suç duyurusunda bulunduğu Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445-1446 adalarında ki plan tadilatları hakkında açıklamalarda bulundu. Ordu yaptığı açıklamada, “2004 yılında Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan 1445-1446 adalarının tadilatındaki 425 metrekare yolun bedelinin alınıp alınmadığının Belediye’den bir yazı ile istedik. Fakat bize bir günde verilecek yazıyı ancak 11 gün sonra alabildik ve karşımıza çıkan sonuçta o kısmı balçıkla sıvamaya kalktılar. Yani sözü güneş balçık ile sıvanmaz örneğine getiriyorum. O alanı ve yolun kalkışını balçıkla sıvayıp, karartıp ya bizi ya da kamuoyunu kandırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
 
YOL AYRIMI YAPILMADIYSA PLAN TADİLATI GEÇERLİ DEĞİLDİR
 
Toplumun yeşil alan olarak kullanacağı alanın ve planlarda gözüken 425 metrekare yolun ortadan kaldırılmasını kabul etmediklerini sözlerine ekleyen Ordu, “Belediye’den istediğimiz yazıda girdi çıktı diye bir cümle kullandılar. Soruyoruz girdi, çıktı nasıl? Eğer siz 2004 yılında tadilat yapılırken, o zaman bu tadilata yol ayrımı yapmadıysanız yapılan plan tadilatı geçerli değildir. Hatta ve hatta eğer bugün geçerliliği yoksa kurulan benzinliğin dahi iptal olması lazım” açıklamasında bulundu.
 
RET OYU VERİLEN TADİLAT NASIL OLUYOR DA YENİDEN EVET ALIP GEÇİYOR
 
Mustafa Ordu konuşmasının devamında ise, “Dönemin İmar Müdürü hanımefendiye soruyorum? 2004 yılında yapılan plan tadilatında toplanan Komisyon o günkü plan tadilatına ret oyu vermişler ama ne hikmetse İmar Müdürü hanım imza kağıdını o günkü Belediye başkanına getirdiği zaman tüm Meclis Üyelerini arayarak, ‘Nasıl bu plan tadilatına ret verirsiniz?’ diyerek baskı yapıyor ve ertesi gün yazılan ret kağıdını yırtarak atıyor. Ertesi gün sabah saat 09.00’da Belediye koridorlarında İmar Komisyon Üyelerine tek tek imza attırdılar. Komisyon Başkanı ve üyelerine soruyorum ne oldu da 2 saat önce ret verdiğiniz plan tadilatına 2 saat sonra evet verdiniz, elinize ne geçti?” dedi.
 
CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK
 
Bilgi edindirme haklarını kullanarak Belediye’den yeniden yazı istediklerini ifade eden Ordu, şunları söyledi; “Ortadan kalkan 425 metrekare yolun parasının alınıp alınmadığını sorduk. Ama gelen yazıda bu konuda bedelini almadıklarını tam teşekkülü ikna etme yazısını bize vermediklerinden dolayı dönemin Belediye Başkanı, Meclis ve Encümen Üyeleri ile İmar ve Şehircilik Müdürü hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na bu yolun bedelini almadıkları için suç duyurusunda bulunduk. 2004 ve 2008 yılları arasında olan yol nasıl oluyorsa 2013 yılında otomatikman ortadan kalkmış. Ortadan kalkan yolun bedelini almadan yaptılarsa suçtur. Onun için bu arkadaşlar hakkında suç duyurusunda bulunduk.”
 
TÜRK MİLLETİNİN ADAYI OLAN EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NA OY VERİLSİN
 
Ordu, plan tadilatı hakkında yaptığı açıklamanın ardından 10 Ağustos tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek, “Seçimde benim tanıdığım bütün arkadaşlara veya benimle beraber yıllarca siyasette görev almış arkadaşlarımdan tek ricam, 10 Ağustos’ta Türk milletinin adayı Ekmeleddin Beye oy vermeleri ve oy vermekten ziyade de bir kişiye bile giderek ikna ederek Ekmeleddin Beyi dilleri döndüğü kadar anlatarak oy istemeleridir. Aynı zamanda sandık görevlisi ve müşahit olarak da müracaat edip bu görevi en iyi bilenlerin görev almalarını önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
BAŞKA ADAYA OY VERİRLERSE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
 
Mustafa Ordu konuşmasının sonunda ise, “Basında çıkan haberlere göre aynı görüşte olduğumuz arkadaşlar Ekmeleddin Beye oy vermeyeceğiz  diye bahsediyorlar. Her siyasi partinin içinde İrlandalılar bulunur. İrlandalıların lafına bakmadan,  10 Ağustos’ta bilakis gidip oylarını kullanmalarını istiyoruz. Benimle olan arkadaşlarımın bir tanesi başka bir adaya oy verirlerse, yıllarca beraber içtiğimiz çay su, yediğimiz yemek ve gezdiğimiz yollarda bir hakkımız varsa kesinlikle hakkımız helal etmiyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
oylarımaz Ekmel Bey e - 10 yıl önce
sayın imanlı halkımız rızası alınmadan bazılarımızların vergilerini, kendisi için çar çur eden sayın tayyip bey haram yemiyor mu ,buna ses çıkarmayan da haram yemiş olmuyor mu kul hakkı yemiş olmuyor mu ?beni bilgilendirirseniz