Yol kadar kaldırım olur mu?

Öztrak Caddesi Altı Yol Kavşağı bölgesindeki esnaf işte böyle Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'ne soruyor. Esnaf, işyerlerinin hemen önünde her gün neredeyse kaza yaşandığını bunun nedeni olarak ise kaldırımın yol kadar geniş olmasını gösteriyor

Yol kadar kaldırım olur mu?
11 Temmuz 2014 Cuma 07:27


Öztrak Caddesi'nde Biryol Sokak ile Altı Yol Kavşağı arasında kalan bölgede esnaflık yapan vatandaş, şu günlerde işyerlerinin önünde yaşanan kazalara kafayı takmış durumda. Yolun darlığı nedeniyle kazaların yaşandığını belirten esnaf, "Neredeyse yol kadar kaldırım var. Belediye'den çözüm bekliyoruz" talebinde bulunuyor.
ESNAF YOLUN DARLIĞINDAN ŞİKAYETÇİ
Esnafın bu talebi hiçte yersiz değil. Çünkü gerçekten de yolun hemen kenarına araçlar park edince, bir araçlık geçiş payı kalıyor. Esnafın söylemine göre bazen çöpleri toplamak için yanaşan Temizlik İşlerine ait araç park edince, yanından ikinci bir araç artık geçemiyor. Geçtiğimiz gün toplanan bölge esnafı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a seslenerek, geçen dönem yapılan yolun yeniden kontrol edilip, kendilerinin haklı olması durumunda ise gerekenin yapılmasını istiyor.
Esnaf şunları diyor: "Bakın şu gördüğünüz otobüs durağına otobüsler yanaşamadığı için Belediye cep açmaya başlamış. Buraya araç zaten park edemez. Yol çok küçük. Kaldırım neredeyse yol kadar. Burası ana yol. Burada kaldırımlar plansız. Büyük bir araç park edince ikinci bir araç bu yoldan geçmekte zorlanıyor. Neredeyse her gün burada ufak tefek kazalar, tatsızlıklar yaşıyoruz. Belediye ekipleri gelip yolu ve kaldırımı ölçsün eğer mantıklıysa kalsın yoksa bu kaldırım daraltılsın. Eski kaldırımların yerini görüyorsunuz en az bir metre fazla yapıldı. Neden böyle yapıldı anlamış değiliz."
DİLEKÇE VERDİK YOL YAPILMADI
Esnaf ayrıca Ziraat Odası'nın hemen önünden Biryol Sokağa doğru bir de yol çıktığını belirterek, "Burada araç yolu var. Biz Ali Ertem döneminde Belediye’ye dilekçe verdik ve yolun yapılmasını istedik. Ancak yol yapılmadı. Sadece, Belediye burada yayalar için bir yol yaptı. Oysa buradaki yol aslında taşıtlar için. İmar planlamasında öyle geçiyor. Eğer o yolu yapmayacaksalar imar tadilatı yapsınlar da yol olarak görünmesin" diye söylediler. Bu arada esnaf, önümüzdeki günlerde Çerkezköy Belediyesi'ne yolun genişletilmesi ve kaldırımların düzenlenmesi içinde dilekçe vereceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esnaf - 10 yıl önce
olur tabi metrekare toplar ihale şişirilir rant hesabı yoksa estetik kullanışlık mühendislik hesapları da neymiş
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
eski belediye çerkezköyü mahvetti, bütün çerkezköyü yıkıp sıfırdan yeniden yapmak lazım nereye baksan sorun var problem var 10 sene belediye yönettiler sorunları katlaya katlaya çoğaltmaktan başka birşey yapmadan gittiler.