Yollara çözüm bekleniyor

Altyapı çalışmalarının artık Saray’ın her sokağına girmesi, kanalizasyon çalışmasında dolgu malzemesi olarak çıkan toprağın kullanılmasına bağlı meydana gelen çökmeler vatandaşları canından bezdirdi. Okulların açılmasıyla yoların daha büyük sorun haline geldiğini söyleyen vatandaşlar bozuk ve çamurlu yollar nedeniyle zorluk çektiklerini belirterek yetkililerin kendileriyle ilgilenmesini istediler.

Yollara çözüm bekleniyor
29 Eylül 2014 Pazartesi 08:34

Altyapı çalışmalarına bağlı olarak yolların bozulması vatandaşların yetkililere büyük tepki göstermesine neden oluyor.

OKULLAR AÇILDI, TEPKİLER ARTTI
Dolgu malzemesi olarak kazıdan çıkan toprağın kullanılmasına bağlı olarak son yağan yağmurla birlikte sokaklar çamur deryasına dönerken, bazı sokaklarda da büyük göçükler meydana geldi. Okulların başlamasıyla birlikte sokaklar kâbusa dönerken, vatandaş Belediye’den bir an önce çözüm beklediğini ifade ediyor.
 
SORUNUN OLDUĞU HER NOKTADA ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Vatandaşların taleplerinde haklı olduğunu söyleyen Başkan Çoban, Belediye’nin imkânları doğrultusunda her talebi karşılamaya çalıştıklarını belirterek, “Saray’ın altyapısına el atarak canlı canlı mezara girdiğimizin farkındayız. Ama altyapı çalışmaları tamamlandığında Saray’ın 50 yıllık kanalizasyon ve su sorununu çözmüş olacağız. Çalışmalar boyunca istenmeyen durumlar ortaya çıkıyor, vatandaşlarımız da şikâyetçi oluyorlar. Sorunun olduğu her noktaya hızlıca el atmaya çözüm üretmeye çalışıyoruz. Saray halkı bugüne kadar alt yapı çalışmalarına gereken anlayışı gösterdi. Bu anlayışı bugünden sonrada bekliyoruz. Saray’ın geleceği güvence altına alınırken, ayaklarımız az da olsun çamura değsin. Bundan kimseye zarar gelmez” dedi.

TESKİ BAŞKANI ORTA: DOLGU MALZEMESİ YANLIŞ
Geçtiğimiz hafta yapılan Hizmet Kervanı Çalıştayı’nda Saray’ın Kanalizasyon Projesi hakkında bilgi veren TESKİ Başkanı Halim Orta, kanalizasyon projesinin hatalı yönleri olduğunu belirterek, “En önemli hatalardan biri de kazıdan çıkan toprağın tekrardan dolgu maddesi olarak kullanılmasıdır. Toprak dolgu maddesi olarak kullanıldığında zamanla kayma ve çökmeler yapıyor. Bunun yanında yağışlarla birlikte toprak olarak kullanılan dolgu maddesi çamura dönüşüyor. TESKİ olarak bu duruma hızlıca müdahale edeceğiz. Bundan sonraki çalışmalarda dolgu olarak kırık mıcır taş kullanacağız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.